هنر آزمون دادن

در این مقاله و ویدیو قصد داریم تا برای شما با ذکر یک مثال اهمیت بلد بودن تکنیک های آزمون دادن و استراتژی های آزمون دادن را بیان کنیم. در برخی از مواقع دانش‌آموزانی هستند که تلاش زیادی می‌کنند اما نتیجه دلخواه خود را کسب نمی‌کنند این دانش‌آموزان به دلیل بلد نبودن هنر آزمون دادن، درصد پایینی در آزمون خود کسب می‌کنند. در این ویدیو با ما همراه باشید تا اهمیت درست آزمون دادن را درک کنید.

ویدئو هنر آزمون دادن

فلسفه تکنیک های آزمون دادن

صحبت تکراری که از دانش‌آموزان به گوش می‌رسد این است که می‌گویند برای آزمون خیلی تلاش کردیم اما نتیجه بدتری را به ثمر رساندن به جای اینکه نتیجه بهتر شود. مثلا اگر سری قبل تراز 5500 را کسب کردند، در آزمون بعدی تراز پایین‌تری را برای خود به ثبت رساندند. 

در این حالت افراد می‌گویند با اینکه ساعت مطالعه خود را افزایش داده‌اند اما تراز آن‌ها کاهش یافته و نتیجه عکس را مشاهده کردند. حال به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

اگر شما نیز با افزایش ساعت مطالعه و با افزایش تعداد تست‌ها در بین دو آزمون آزمایشی، کاهش تراز را مشاهده کردید، این مقاله برای شما است. 

فلسفه تکنیک های آزمون دادن

مثالی از هنر آزمون دادن

برای راحت‌تر شدن موضوع، ما دو دانش‌آموز ممد و امیرهوشنگ را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم. ممد می‌گوید برای آزمون خیلی کم مطالعه کرده‌است. این دانش‌موز حتی به جواب دادن چند سوال نیز قانع است.

امیرهوشنگ نیز می‌گوید برای این آزمون به خوبی مطالعه کرده‌ام و می‌خواهم آزمون را به خوبی بدهم. این دانش‌آموز خیلی مطالعه کرده است و برای این آزمون تمام تلاش خود را به کار برده. این دانش‌آموز توقع بالایی از خود دارد.

مثالی از هنر آزمون دادن

استراتژی های آزمون دادن دو دانش آموز

حال به بررسی عملکرد این دو دانش‌آموز می‌پردازیم. برای این کار یک درس مشترک را برای هر دو دانش‌آموز در نظر می‌گیریم و عملکرد آن‌ها را در این درس با یکدیگر می‌سنجیم. 

تعداد سوالاتی که ممد پاسخ داده 4 سوال و تعداد سوالاتی که پاسخ نداده‌است 6 عدد بوده. امیرهوشنگ نیز به 8 سوال پاسخ داده و به 2 سوال پاسخ نداده‌است. حال به بررسی کارنامه این دو دانش‌آموز می‌پردازیم.

استراتژی های آزمون دادن دو دانش آموز

بدون استراتژی آزمون دادن

اول به بررسی پاسخبرگ امیرهوشنگ می‌پردازیم. در تصویر زیر، پاسخبرگ امیرهوشنگ را مشاهده می‌کنید.

به صورت کلی می‌توان گفت هنگامی که شما تست‌های کتاب‌های درسی را می‌زنید، تست‌ها از آسان به سخت رده بندی شده‌اند؛ اما در آزمون‌ها به این صورت نیست و حتی ممکن است اولین سوالی که در آزمون برای شما مشخص شده‌است، سخت‌ترین سوال آزمون باشد. در این شرایط شما نباید استرس بگیرید و از سوالات سختی که توانایی حل آن‌ها را ندارید، بگذرید.

امیرهوشنگ که زمان زیادی برای این آزمون گذاشته و توقع بالایی از خود دارد، به سوال اول آزمون که از قضا سوال سختی بوده پاسخ داده ولی متاسفانه اشتباه.

سوال دوم نیز به همین صورت است؛ سوال سختی بوده و امیرهوشنگ به آن پاسخ اشتباه داده. سوال سوم سوال ساده بوده و به آن جواب درست داده‌است.

سوالات 4 تا 7 سوالات سختی بودند که امیرهوشنگ به آن‌ها جواب داده و متاسفانه جواب اشتباه داده‌است. سوال 8 سوال ساده‌ای بوده و به آن جواب درست داده. امیرهوشنگ دیگر وقت نداشته که به سوالات 9 و 10 که از قضا سوالات ساده‌ای بوده‌اند پاسخ دهد؛ زیرا تمام وقت خود را بر روی سوالات سخت قبلی که برای امیرهوشنگ نبودند گذاشته است.

حال بیایید درصد امیرهوشنگ را در این درس محاسبه کنیم. فرمول محاسبه درصد در تصویر زیر آمده‌است:

بدون استراتژی آزمون دادن

حال بیایید درصد این درس امیرهوشنگ را محاسبه کنیم. امیرهوشنگ 2 سوال درست و 6 سوال غلط داشته‌است. پس درصد این درس برای امیرهوشنگ 0 است؛ یعنی اگر پاسخبرگ خود را سفید تحویل می‌داد و در این مدت انرژی خود را برای مطالعه دروس دیگر و حل سوالات دروس دیگر قرار می‌داد، برای او خیلی بهتر بود.

حتی اگر او این درس را جواب نمی‌داد و زمان خود را بر روی دیگر سوالات صرف می‌کرد، بازدهی بالاتری به دست می‌آورد. برای دچار نشدن به سرنوشت امیرهوشنگ حتما از بهترین مشاوره کنکور ریاضی یا مشاورین رشته خود کمک بگیرد.

پاسخ برگ امیر هوشنگ

با استراتژی آزمون دادن

حال به بررسی پاسخبرگ ممد می‌پردازیم. ممد از خود انتظاری نداشته و کلا به 4 سوال پاسخ داده است. این دانش‌آموز در هنگام مشاهده سوالات، به سوال اول می‌رسد و مشاهده می‌کند که سوال سختی است و به آن پاسخ نمی‌دهد.

سوال دوم را نیز به همین علت پاسخ نمی‌دهد و به سراغ سوال سوم می‌ود و مشاهده می‌کند که سوال ساده‌اس است و به آن جواب درست می‌دهد. سوالات 4 تا 7 را نیز پس از مشاهده متوجه می‌شود که سخت هستند و به آن‌ها پاسخ نمی‌دهد.

سوالات 8 و 9 و 10 را که سوالات ساده‌ای بودند را پاسخ می‌دهد و پاسخ آن‌ها نیز درست است. از آنجایی که به سوالات سخت قبلی پاسخ نداده‌است، ممد تایم دارد تا به سوالات 9 و 10 نیز پاسخ دهد. 

حال مشاهده می‌کنیم که درصد ممد در این درس که برای مطالعه آن زمانی قرار داده و توقعی نیز نداشته، برابر با 40 درصد می‌شود. یعنی دانش‌آموزی که از خود انتظاری نداشته و فقط به سوالات آسان پاسخ داده‌است درصد 40 را برای خود ثبت کرده و زمان سوالات سخت را نیز برای دروس دیگر خود ذخیره کرده‌است.

این 40 درصد اختلاف بین امیر هوشنگ و ممد اگر در آزمون کنکور باشد، به شیوه عجیبی رتبه و جایگاه شما را عوض می‌کند. توجه داشته‌باشید که این 40 درصد اختلاف هیچ ربطی به مطالعه و ساعت درسی شما و منابع شما نداشته و فقط مربوط به چگونه آزمون دادن مرتبط است است.

ار شما نیز می‌خواهید در آزمون‌های خود موفق شوید، می‌توانید از مشاوره ی کنکور خود کمک بگیرد.

با استراتژی آزمون دادن

نتیجه هنر خوب آزمون دادن

پس از مقایسه درصد آزمون ممد و امیر هوشنگ متوجه می‌شویم، امیرهوشنگ که مطالعه‌ای نداشته و فقط در سر جلسه حضور پیدا کرده تا درصدی بگیرد، 40 درصد کسب کرده و ممد که برای این آزمون خیلی تلاش کرده است، 0 درصد را برای خود به ثبت رسانده است.

نتیجه هنر خوب آزمون دادن

آشنایی با آموزش هنر آزمون دادن

حال برای اینکه درصدی مانند امیرهوشنگ کسب نکنیم باید چه کاری انجام دهیم؟ راهکار این قضیه هدف‌گذاری است. شما موقعی که در جلسه آزمون قرار دارید، باید از قبل بدانید که برای هر درس چه هدف‌گذاری دارید و در هر درس می‌خواهید به چند سوال پاسخ دهید.

خود این هدف گذاری موضوع ویدیو دیگری است که به شما پیشنهاد می‌کنیم ویدیو نحوه هدف‌گذاری در آزمون را مشاهده کنید. برای فراگرفتن نکات آزمون دادن می‌توانید از مشاوره کنکور تجربی یا مشاوره انسانی کنکور استفاده کنید.

آشنایی با آموزش هنر آزمون دادن

جمع بندی

در این مقاله و ویدیو به اهمیت تکنیک های آزمون دادن و استراتژی های آزمون دادن پرداخته شده است. این مقاله با ذکر یک مثال نشان می دهد که متوجه شدن از نحوه صحیح آزمون دادن چقدر مهم است.

افرادی که به درستی آزمون نمی دهند، هنر آزمون دادن را فرانگرفته‌اند. با مثال دو دانش آموز به نام های ممد و امیر هوشنگ نشان داده شده است که چگونه هدف گذاری در آزمون و تمرکز بر روی سوالات مهم می تواند تاثیر چشمگیری بر نتیجه آزمون داشته باشد.

برای یادگیری هنر آزمون دادن حتما به ویدیو مربوط به هنر آزمون دادن مراجعه کنید.

سوالات متداول:

مطالعه بالا یکی از قدم‌ها برای کسب درصد بالا در آزمون‌ها است. شما باید علاوه بر دانش کافی در درس مورد نظر خود، هنر آزمون دادن و تکنیک های آزمون دادن را نیز بلد باشید تا بتوانید به درصد دلخواه خود دست پیدا کنید.

هنر آزمون دادن به معنی این است که در جلسه آزمون چگونه و به سوالاتی باید پاسخ دهید تا بتوانید بیشترین بازدهی را برای خود به ارمغان بیاورید. هدف‌گذاری درست یکی از موارد مهم در این تکنیک است.

هدف‌گذاری در هر آزمون به این معنا است که شما از قبل شروع آزمون بدانید در هر درس می‌خواهید به چه تعداد سوال پاسخ دهید و چند تا از ده تا خود را از قبل مشخص کرده‌باشید.

دسته بندی های این مقاله:

آزمون های آزمایشی

وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.

به یادگیری ادامه دهید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

تلفن همراه *