روش مطالعه تاریخ ادبیات کنکور

در این ویدئو وحید باقری درباره روش مطالعه تاریخ ادبیات کنکور می گوید. قطعا بعد از دیدن این ویدئو نگرش شما به تاریخ ادبیات تغییر خواهد کرد و به راحتی می توانید از پس تست های این بخش در آزمون ها و کنکور سراسری بر بیایید.

در ویدئو نحوه مطالعه تاریخ ادبیات کنکور به موضوعات زیر پرداخته می شود:

1- اهمیت تاریخ ادبیات کنکور  2- نحوه خواندن تاریخ ادبیات کنکور  3- تیپ های تاریخ ادبیات کنکور  4- در هفته باید چند ساعت را به تاریخ ادبیات اختصاص دهیم  5- چه زمانی تست های تاریخ ادبیات را بزنیم  6- منابع تاریخ ادبیات کنکور

پس از مشاهده این ویدئو اگر سوالی داشتید حتما برامون کامنت بذارین. مشاوران گروه رابین در سریع ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ میدهند.

بعد از اینکه کامنت شما پاسخ داده بشه از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی میشه و میتونید تشریف بیارید و جواب سوال تون رو مشاهده کنید.

تذکر مهم: اگر همچنان ویدئو نحوه خواندن درس ادبیات برای کنکور را مشاهده نکرده اید، پیشنهاد میکنم اول آن ویدئو را ببینید سپس به سراغ این ویدئو بیایید.

ویدئو روش مطالعه تاریخ ادبیات

مشاور کنکور
مشاور

وحید باقری

مدت زمان
مدت زمان

حدود 10 دقیقه

پادکست روش مطالعه تاریخ ادبیات 

اهمیت تاریخ ادبیات در کنکور

تاریخ ادبیات در کنکور های سال های اخیر 2 الی 3 تست رو به خودش اختصاص داده. در دروس عمومی شما به هر تستی که جواب درست بدید 4 درصد رو کسب می کنید. با این حساب میتونیم نتیجه بگیریم که تاریخ ادبیات 8 الی 12 درصد درس ادبیات کنکور رو به خودش اختصاص میده.

از اونجایی که ادبیات بیشترین ضریب رو در بین درس های عمومی داره (ضریب4)، و میانگین درصد پاسخگویی به این درس به شدت پایین هستش، این 8 الی 12 درصد هم میتونه به شدت روی رتبه و تراز کل شما تاثیر گذار باشه.

اهمیت تاریخ ادبیات در کنکور

نحوه خواندن تاریخ ادبیات کنکور

روش مطالعه تاریخ ادبیات بسیار شبیه روش مطالعه لغت و املا ادبیات هستش. علت این موضوع هم اینه که هر دو از جنس مباحث حفظی کنکور هستند.

برای مشاهده ویدئو روش خواندن لغات ادبیات کنکور کلیک کنید.

برای مطالعه تاریخ ادبیات کنکور به چهار نکته زیر دقت کنید:

تایم روتین داشته باشید

تاریخ ادبیات یک مبحث حفظی هستش بنابراین شما باید مدام این مبحث رو بخونید و مرور کنید. بنابراین روزانه 15 الی 30 دقیقه رو برای مطالعه این مبحث در نظر بگیرید.

از جعبه لایتنر استفاده کنید

جعبه لایتنر ابزاری هستش که برای مطالب حفظی ازش استفاده میشه و فقط هم برای ادبیات نیستش، شما میتونید از جعبه لایتنر برای حفظ کردن لغات انگلیسی، عربی و یا حتی فرمول های شیمی استفاده کنید.

اما پیشنهاد ما اینه که به جای جعبه لایتنر از جعبه به یاد استفاده کنید. جعبه به یاد رو انتشارات قلمچی تولید می کنه. تفاوت جعبه لایتنر و جعبه به یاد در این هستش که جعبه لایتنر تعداد خونه هاش خیلی زیاد هستش و شما تا کنکور نمیرسین فیشی که وارد میکنین رو از جعبه خارج کنین.

اما جعبه به یاد تعداد خونه های کمتری داره و مناسب بچه های کنکوری هستش.

از تایم های مرده تان استفاده کنید

در درجه اول باید بررسی کنید و ببینید که آیا شما تایم مرده دارید یا نه؟ تایم مرده به زمانی گفته میشه که شما نه میتونید درس بخونید و نه می تونید کار دیگه ای انجام بدید.

مثلا اگر مسیر خونه تا مدرسه شما طولانی باشه و شما زمان زیادی رو داخل مترو، اتوبوس، سرویس مدرسه و … هستید، به این زمان تایم مرده میگیم. شما میتونین با همراه داشتن دفترچه های مربوط به تاریخ ادبیات از این زمان استفاده کنید.

تصویر سازی کنید

یکی از راه هایی که شما میتونین مطالب رو به حافظه بلند مدت تون بسپارین، تصویر سازی هستش. وقتی شما تصویر سازی میکنید اون مطلب تا مدت ها در ذهن شما ثبت میشه و فراموشش نمیکنین.

در ادامه منابعی که برای تاریخ ادبیات معرفی کردیم از تکنیک تصویر سازی استفاده کردند.

نحوه خواندن تاریخ ادبیات کنکور

در مطالعه تاریخ ادبیات به چه چیزهایی باید دقت کنیم؟

اکثر افراد وقتی که تاریخ ادبیات میخونن فقط به اسم اثر و صاحب اثر دقت می کنند و این دو مورد رو به خاطر می سپارند. در صورتی که در سال های اخیر از موارد دیگه ای هم در کنکور سراسری سوال مطرح شده.

در مطالعه تاریخ ادبیات، چهار موضوع رو شما باید به خاطر بسپارین:

1-نام اثر  2- نام پدید آورنده اثر  3-موضوع اثر  4- ویژگی های اثر

بیاین مثلا شاهنامه رو با هم بررسی کنیم:

1- نام اثر (شاهنامه)  2- صاحب اثر (فردوسی)  3- موضوع اثر (افسانه ها و تاریخ ایران)  4- ویژگی های اثر (حماسه ای منظوم)

روش مطالعه تاریخ ادبیات کنکور

انواع تیپ های تاریخ ادبیات در کنکور

در کنکور های سال های اخیر معمولا سه تیپ اصلی برای تاریخ ادبیات مطرح شده که در ادامه با هم اونارو بررسی می کنیم:

تیپ اول

در این تیپ، طراح فقط درباره نام اثر و صاحب اون اثر از شما سوال میپرسه. حالت های بسیار متنوعی برای این تیپ وجود داره، ولی سخت ترین اونها حالت شمارشی هستش مثل تصویر زیر.

تیپ اول سوالات تاریخ ادبیات کنکور

تیپ دوم

در تیپ دوم طراح سوال علاوه بر اینکه از نام اثر و صاحب اثر میپرسه، ویژگی ها و موضوع اثر رو هم مورد پرسش قرار میده.

تیپ دوم سوالات تاریخ ادبیات کنکور

تیپ سوم

اما تیپ سوم که به تازگی در کنکور های سال های اخیر مطرح شده، سخت ترین تیپ تاریخ ادبیات هستش. علت این موضوع هم اینه که در این تیپ، یک جمله یا یک بیت رو مطرح می کنند و میپرسند که این بیت یا عبارت مربوط به کدوم اثر هستش.

برای اینکه به این نوع تیپ از سوالات جواب بدین باید تسلط خیلی خوبی روی درس های کتاب درسی داشته باشین.

تیپ سوم سوالات تاریخ ادبیات کنکور

در هفته چند ساعت تاریخ ادبیات بخونم؟

تاریخ ادبیات یک مبحث کاملا حفظی هستش. بنابراین نیاز هستش که شما مدام در حال مطالعه و مرور باشید. پیشنهاد میکنیم که روزانه 15 الی 30 دقیقه رو به مطالعه و مرور تاریخ ادبیات اختصاص بدین.

شما میتونین قبل از خواب و یا بین دو وعده مطالعاتی این زمان (15 الی 30 دقیقه) رو به تاریخ ادبیات اختصاص بدین.

در هفته چند ساعت تاریخ ادبیات بخوانیم

چه زمانی تست های تاریخ ادبیات رو بزنم؟

از اونجایی که تاریخ ادبیات یک مبحث حفظی هستش اگر بلافاصله بعد از مطالعه برین سراغ تست زدن قاعدتا به تمامی تست ها جواب درست میدین و در یادگیری شما تاثیر چندانی نخواهد نداشت.

به همین دلیل سعی کنید یک یا دو روز بعد تست های تاریخ ادبیات رو بزنین تا مطمئن بشین مطالبی که خوندین وارد حافظه بلند مدت تون شده یا نه.

چه زمانی تست های تاریخ ادبیات رو بزنیم

منابع تاریخ ادبیات کنکور

برای مبحث تاریخ ادبیات، کتاب تاریخ ادبیات انتشارات نشر الگو، کتاب مناسبی هستش که میتونین ازش استفاده کنین.

منابع تاریخ ادبیات کنکور

جمع بندی

مرسی که تا اینجا این مقاله از وب سایت گروه رابین با ما همراه بودین بودین. اما بریم سراغ قسمت جذاب ماجرا یعنی جمع بندی. در این مقاله ما درباره موضوعات زیر صحبت کردیم:

1- اهیمت تاریخ ادبیات

2- نحوه خواندن تاریخ ادبیات

3- انواع تیپ های تاریخ ادبیات

4- در هفته چند ساعت تاریخ ادبیات بخوانیم؟

5- چه زمانی تست های تاریخ ادبیات را بزنیم؟

6- منابع تاریخ ادبیات کنکور

جمع بندی روش مطالعه تاریخ ادبیات کنکور

سوالات متداول

تاریخ ادبیات یک مبحث حفظی هستش بنابراین پیشنهاد میکنیم که روزانه 15 الی 30 دقیقه رو به مطالعه و مرور مبحث تاریخ ادبیات اختصاص بدین.

در بسیاری از درس ها، شما بلافاصله بعد از مطالعه می بایست تست های اون مبحث رو بزنین. اما از اونجایی که تاریخ ادبیات یک مبحث حفظی هستش اگر شما بلافاصله تست بزنین به احتمال خیلی زیاد به اکثر تست ها جواب درست میدین و فایده ای نداره.

بنابراین اجازه بدین یک الی دو روز از زمان مطالعه تون بگذره بعد تست های تاریخ ادبیات رو بزنین.

دسته بندی های این مقاله:

روش مطالعه دروس عمومی

وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.

به یادگیری ادامه دهید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

تلفن همراه *