معرفی رشته مدیریت مالی

در معرفی رشته مدیریت مالی باید گفت که مدیریت مالی یک رشته تخصصی است که به بررسی و تحلیل مسائل مالی، اقتصادی و سرمایه گذاری مربوط به شرکت ها، سازمان ها و نهادهای پولی و مالی می پردازد. رشته مدیریت مالی در دوره کارشناسی 142 واحد درسی دارد که شامل دروس عمومی، پایه، اصلی و تخصصی است.

برخی از دروس این رشته عبارتند از: اصول حسابداری، ریاضیات و آمار، اقتصاد خرد و کلان، حقوق بازرگانی، حسابرسی، مبانی سازمان و مدیریت، مدیریت منابع انسانی، پول و ارز و بانکداری، مدیریت استراتژیک، تحقیق در عملیات، بازار پول و سرمایه، برنامه ریزی مالی، نظام های اطلاعات مالی و …

با معرفی رشته ی مدیرت مالی متوجه خواهید شد که رشته مدیریت مالی بازار کار گسترده ای دارد و فارغ التحصیلان آن می توانند در زمینه های مختلف حقوقی و قضایی فعالیت کنند، مانند: نظارت بر تهیه و تنظیم بودجه و کنترل هزینه های جاری شرکت، نظارت بر انجام فعالیت حسابداری در طرح های بلند مدت شرکت، مدیریت و کنترل موجودی های شرکت و هزینه های بزرگ و کوچک آن، برآوردهای مالی درآمد زایی، پیشبینی سود، هزینه و برنامه ریزی برای آینده شرکت، تأمین وجوه نقد اضافی از طریق صدور سهام و اوراق قرضه و همچنین گرفتن وام از بانک‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍ها.

رشته مدیریت مالی چه فرصت هایی را فراهم می آورد؟

رشته مدیریت مالی یکی از رشته های محبوب در بین آزمون دهندگان و دانش‌آموزان است. برای قبولی در این رشته، شما آزموندهنده عزیز باید بتوانید در آزمون کنکور رتبه مناسبی را کسب کنید.

رشته مدیریت مالی یکی از رشته های مورد علاقه و پرطرفدار در دنیای امروز است. این رشته به شما کمک می کند تا بتوانید به صورت حرفه ای منابع مالی یک سازمان، شرکت یا حتی خود را مدیریت کنید.

رشته مدیریت مالی چه فرصت هایی فراهم می آورد

فرصت ها

بازار کار رشته مدیریت مالی بسیار گسترده و پردرآمد است. شما می توانید در هر صنعت، بخش یا سطحی از سازمان ها و شرکت های دولتی یا خصوصی به عنوان مدیر مالی، کارشناس مالی، حسابدار، حسابرس، بانکدار، سرمایه گذار، بیمه دار و غیره فعالیت کنید.

درآمد رشته مدیریت مالی نسبت به بسیاری از رشته های دیگر بالاتر است. بر اساس آمار سال ۲۰۲۰، حقوق متوسط یک مدیر مالی در آمریکا حدود ۱۲۹ هزار دلار در سال بوده است. البته این عدد ممکن است در کشورهای دیگر متفاوت باشد.

آینده شغلی رشته مدیریت مالی روشن و پررونق است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تغییرات اقتصادی و سیاسی در دنیا، نقش و اهمیت مدیران مالی در تصمیم گیری های استراتژیک و عملکرد سازمان ها بیش از پیش افزایش یافته است.

معایب

رشته مدیریت مالی چالشها و فشارهای زیادی را نیز به همراه دارد. شما باید همواره با اعداد و ارقام کار کنید و دقت و تمرکز بالایی داشته باشید. همچنین شما باید با تغییرات نامنظم و نامعلوم بازار، قوانین و سلایق مشتریان سازگار شوید.

علاوه بر این، شما باید مسئولیت تصمیماتی را بپذیرید که تاثیر عظیمی بر سود یا زیان سازمان خواهند داشت. رشته مدیریت مالی نیز همچون سایر رشته های مدیریتی، رقابت بالایی دارد. شما باید با دیگر افراد و سازمان ها که در همان حوزه فعالیت دارند، رقابت کنید و برای جلب توجه و اعتماد مشتریان، سرمایه گذاران و کارفرمایان تلاش کنید.

برای این منظور، شما باید مهارت ها و دانش های خود را به روز نگه دارید و از فرصت های آموزشی و توسعه شخصی استفاده کنید.

رشته ی مدیریت مالی و اهمیت آن در توسعه اقتصادی

در بحث مشاوره ی کنکور انسانی باید گفت که رشته مدیریت مالی یکی از رشته های علوم انسانی است که به بررسی و تحلیل منابع و هزینه های مالی یک سازمان یا شرکت می پردازد.

رشته مدیریت مالی و اهمیت آن در توسعه اقتصادی

رشته مدیریت مالی به شما کمک می کند تا بتوانید به صورت حرف های منابع مالی را مدیریت کنید و تصمیمات مناسب را در زمینه تأمین وجوه، سرمایه گذاری، بودجه بندی، بانکداری، بیمه و سایر مسائل مالی اتخاذ کنید.

رشته مدیریت مالی نقش و اهمیت زیادی در توسعه اقتصادی دارد. فارغ التحصیلان این رشته می توانند با ارائه راه کارهای خلاقانه و نوآورانه برای بهبود عملکرد سازمان ها و شرکت ها، گام های مؤثری در حل مشکلات اقتصادی کشور بردارند.

بازار کار رشته مدیریت مالی در ایران بسیار گسترده و پرطرفدار است. شما می توانید در هر صنعت، بخش یا سطحی از سازمان ها و دولتی یا خصوصی به عنوان مدیر مالی، کارشناس مالی، حسابدار، حسابرس، بانکدار، سرمایه گذار، بیمه دار و غیره فعالیت کنید.

تاریخچه، اصول و کاربردهای رشته مدیریت مالی

تاریخچه رشته مدیریت مالی: رشته مدیریت مالی یکی از رشته های نسبتا جدید علوم انسانی است که در قرن بیستم شکل گرفت . این رشته به عنوان یک شاخه از اقتصاد در ابتدا به بررسی و حل چالش های تجاری مربوط به صنعتی شدن، تشکیل شرکت، گسترش، ادغام، انحلال و سازماندهی مجدد پرداخت .

سپس با تغییرات نامنظم و نا معلوم بازار، قوانین و فناوری ها، دامنه و عمق رشته مدیریت مالی گسترش یافت و روش ها و نظریه های جدیدی برای تحلیل و تصمیم گیری در زمینه های مختلف مالی مانند بودجه بندی سرمای های، سرمایه گذاری، تأمین مالی، سیاست تقسیم سود، ارزشگذاری کسب و کار، بانکداری، بیمه، مدیریت ریسک و مهندسی مالی ارائه شد.

اصول رشته مدیریت مالی:

رشته مدیریت مالی بر پایه چند اصل کلیدی بنا شده است که به شرح زیر هستند

اصل حفظ سودآوری: بر اساس این اصل، هر تصمیمی که در زمینه مالی گرفته شود باید منجر به حفظ یا افزایش سودآوری شرکت شود.

اصل حفظ تعادل: بر اساس این اصل، هر تصمیمی که در زمینه مالی گرفته شود باید منجر به حفظ یا بهبود تعادل بین منابع و هزینه های مالی شود.

اصل حفظ پایداری: بر اساس این اصل، هر تصمیمی که در زمینه مالی گرفته شود باید منجر به حفظ یا بهبود پایداری و قابلیت پاسخگویی شرکت در برابر تغییرات بازار و رقابت شود.

اصل حفظ رضایت: بر اساس این اصل، هر تصمیمی که در زمینه مالی گرفته شود باید منجر به حفظ یا بهبود رضایت ذی نفعان شرکت (سهامداران، کارکنان، مشتریان، عرضه کنندگان و جامعه) شود.

کاربردهای رشته مدیریت مالی:

یک مشاور خوب برای کنکور قطعا به شما خواهد گفت که رشته مدیریت مالی کاربردهای گوناگونی در حوزه های مختلف اقتصادی و تجاری دارد. فارغ التحصیلان این رشته می توانند در سازمان ها و شرکت های دولتی یا خصوصی در صنایع و بخش های مختلف به عنوان مدیر مالی، کارشناس مالی، حسابدار، حسابرس، بانکدار، سرمایه گذار، بیمه دار و غیره فعالیت کنند.

کاربردهای رشته مدیریت مالی

همچنین این رشته به شما کمک می کند تا بتوانید به صورت حرفه ای منابع مالی خود را مدیریت کنید و تصمیمات مناسب را در زمینه تأمین وجوه، سرمایه گذاری، بودجه بندی، بانکداری، بیمه و سایر مسائل مالی اتخاذ کنید

معرفی رشته مدیریت مالی و بازار کار

در مورد مدیریت مایل رشته و بازار کار آن می توان به این نکنه اشاره کرد.

رشته مدیریت مالی یکی از رشته های علوم انسانی است که به بررسی و تحلیل منابع و هزینه های مالی یک سازمان یا شرکت می پردازد

رشته مدیریت مالی به شما کمک می کند تا بتوانید به صورت حرف های منابع مالی را مدیریت کنید و تصمیمات مناسب را در زمینه تأمین وجوه، سرمایه گذاری، بودجه بندی، بانکداری، بیمه و سایر مسائل مالی اتخاذ کنید.

بازار کار رشته مدیریت مالی بسیار گسترده و پرطرفدار است. شما می توانید در هر صنعت، بخش یا سطحی از سازمان ها و شرکت های دولتی یا خصوصی به عنوان مدیر مالی، کارشناس مالی، حسابدار، حسابرس، بانکداری، سرمایه گذار، بیمه دار و غیره فعالیت کنید.

درآمد رشته مدیریت مالی نسبت به بسیاری از رشته های دیگر بالاتر است. بر اساس آمار سال ۲۰۲۰، حقوق متوسط یک مدیر مالی در آمریکا حدود ۱۲۹ هزار دلار در سال بوده است . البته این عدد ممکن است در کشور های دیگر متفاوت باشد.

آینده شغلی رشته مدیریت مالی روشن و پررونق است. با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تغییرات اقتصادی و سیاسی در دنیا، نقش و اهمیت مدیران مالی در تصمیم گیری های استراتژیک و عملکرد سازمان ها بیش از پیش افزایش یافته است بر اساس پروژکش های دولت آمریکا، تقاضای شغل مدیر مالی تا سال ۲۰۲۹ با رشد ۱۵ درصدی روبرو خواهد شد.

مزایا و معایب  مدیریت رشته مالی

 در مورد مزایا و معایب معرفی رشته مدیریت مالی می توان به این نکته اشاره کرد.

مزایای رشته مدیریت:

رشته مدیریت یکی از رشته های کاربردی و پرطرفدار در دنیای امروز است. این رشته به شما کمک می کند تا بتوانید به صورت حرف های منابع و هدف های یک سازمان، شرکت یا حتی خود را مدیریت کنید.

رشته مدیریت دارای شاخه ها و گرایش های مختلفی است که شما می توانید بر اساس علاقه و توانایی های خود یکی از آنها را انتخاب کنید. برخی از این شاخه ها عبارتند از: مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، مدیریت دولتی، مدیریت بانکی، مدیریت بیمه، مدیریت فرهنگی و هنری و غیره

رشته مدیریت بازار کار گسترده و پردرآمدی دارد. شما می توانید در هر صنعت، بخش یا سطحی از سازمان درها و شرکت های دولتی یا خصوصی به عنوان مدیر، کارشناس، مشاور، آموزگار و غیره فعالیت کنید.

بر اساس آمار سال ۲۰۲۰، حقوق متوسط یک مدیر در آمریکا حدود ۱۰۵ هزار دلار در سال بوده است. البته این عدد ممکن است در کشور های دیگر متفاوت باشد. رشته مدیریت آینده شغلی روشن و پررونق دارد.

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و تغییرات اقتصادی و سیاسی در دنیا، نقش و اهمیت مدیران در تصمیم گیری های استراتژیک و عملکرد سازمان ها بیش از پیش افزایش یافته است. بر اساس پروژکشن های دولت آمریکا، تقاضای شغل مدیر تا سال ۲۰۲۹ با رشد ۶ درصدی روبرو خواهد شد.

معایب رشته مدیریت:

رشته مدیریت مالی چالش ها و فشار های زیادی را نیز به همراه دارد. شما باید همواره با اعداد و ارقام کار کنید و دقت و تمرکز بالایی داشته باشید. همچنین شما باید با تغییرات نامنظم و نامعلوم بازار، قوانین و سلایق مشتریان سازگار شوید.

معایب رشته مدیریت مالی

علاوه بر این، شما باید مسئولیت تصمیماتی را بپذیرید که تاثیر عظیمی بر سود یا زیان سازمان خواهند داشت. رشته مدیریت نیز همچون سایر رشته های مدیریتی، رقابت بالایی دارد.

شما باید با دیگر افراد و سازمان ها که در همان حوزه فعالیت دارند، رقابت کنید و برای جلب توجه و اعتماد مشتریان، سرمایه گذاران و کارفرمایان تلاش کنید. برای این منظور، شما باید مهارت ها و دانش های خود را به روز نگه دارید و از فرصت های آموزشی و توسعه شخصی استفاده کنید.

بازار کار رشته مدیریت مالی در ایران

 در مورد بازار کار رشته مدیریت مالی در ایران می شود به این نکات توجه داشت. بازار کار رشته مدیریت مالی در ایران به دلیل افزایش تقاضا برای متخصصان ماهر در امور مالی و حسابداری در حال رشد است.

بر اساس داده های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران، پیشبینی می شود بخش مالی در ایران تا سال ۲۰۲۵ یک میلیون و ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کند. مدیران مالی می توانند در صنایع مختلفی از جمله بانکداری، بیمه، املاک و مستغلات و تولید کار کنند. در ایران، بخش بانکی و مالی بزرگترین کارفرمای مدیران مالی و پس از آن صنعت تولید است.

حقوق و درآمد یک مدیر مالی در ایران بسته به عوامل مختلفی از جمله تجربه، تحصیلات، صنعت و موقعیت مکانی می تواند متفاوت باشد. به گزارش پی اسکیل، متوسط حقوق یک مدیر مالی در ایران تقریباً 488,000,000 ریال (ریال ایرانی) در سال است که معادل تقریباً 11,619 دلار آمریکا است.

علاوه بر حقوق پایه، مدیران مالی در ایران ممکن است واجد شرایط دریافت پاداش و مزایای دیگری مانند بیمه درمانی، برنامه های بازنشستگی و مرخصی با حقوق باشند.

موقعیت تحصیلی و حرفه ای برای مهندس های مالی در ایران بسته به صنعت و کارفرما فرق می کند. به طور کلی، مدیران مالی باید دارای مدرک لیسانس در رشته های مالی، حسابداری یا یک رشته مرتبط و همچنین چندین سال تجربه در امور مالی یا حسابداری باشند. گواهی نامه هایی نظیر نیز می تواند برای مدیران مالی در ایران منفع خود را داشته باشد.

سخن پایانی

در مقاله معرفی رشته مدیریت مالی گفتیم که رشته مدیریت مالی دارای گرایش های مختلفی است که به نوع و محدوده فعالیت سازمان ها بستگی دارد. برخی از گرایش های معرفی رشته مدیریت مالی عبارتند از: مدیریت بازرگانی، مدیریت مالی، مدیریت صنعتی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت بازاریابی و مدیریت کسب و کار.

 فارغ التحصیلان رشته مدیریت می توانند در سطوح مختلف سازمان های دولتی و خصوصی به عنوان مدیران، کارشناسان، مشاوران و کارآفرینان فعالیت کنند. بازار کار این رشته به نسبت دیگر رشته های علوم انسانی مناسب تر است و درآمد آن نیز بالاتر از متوسط است. برخی از دانشگاه های برتر کشور که رشته مدیریت را ارائه می دهند.

سوالات متداول

نرخ بهره، نرخ رشد، نرخ بازده

بازده مورد انتظار بر اساس قیمت بازار و بازده مورد نیاز بر اساس قیمت داخلی سهام است.

دسته بندی های این مقاله:

رشته های انسانی|مشاوره کنکور انسانی

برچسب های این مقاله:

کنکور|کنکور انسانی

وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

تلفن همراه *