معرفی دانشگاه صدا و سیما

دانشگاه صدا و سیما یکی از دانشگاه‌های دولتی در کشور است که در شهر تهران قرار دارد. این دانشگاه نخست در سال ۱۳۴۸ به عنوان مدرسه عالی تلویزیون و سینما آغاز به کار کرد.

همچنین پس از آغاز به‌ کار سازمان رادیو و تلویزیون ملی فعال شد و از آن پس از میان داوطلبانی که در آزمون سراسری شرکت نموده‌اند، پذیرای دانشجوی جدید است.

قصد داریم در این مقاله به معرفی دانشگاه صدا و سیما بپردازیم. چنانچه مایل هستید که اطلاعات مشاوره‌ای کنکور خود را در خصوص این دانشگاه دولتی افزایش دهید، خواندن این محتوا پیشنهاد می‌دهد. با ما همراه باشید.

آشنایی با دانشگاه صدا و سیما

دانشگاه صدا و سیما یکی از دانشگاه‌های دولتی کشور است که همه ساله در رشته‌های مختلف پذیرای دانشجوی جدید است. این دانشگاه برای نخستین بار در سال ۱۳۴۸ آغاز بکار نمود و تا به الان بیش از ۶۰۰ مقاله علمی از طریق اساتید و دانشجویان این دانشگاه منتشر شده است.

آشنایی با دانشگاه صدا و سیما

این مرکز یکی از دانشگاه‌های مورد علاقه داوطلبان گروه آزمایشی علوم انسانی، علوم ریاضی و هنر است که در کنار تحصیل دروس تئوری، امکان یادگیری راهبردها و فنون عملی هر کدام از رشته‌ها را نیز برای دانشجویان فراهم می‌کند. بنابراین دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی از این مرکز، به عنوان یک متخصص دانش آموخته می‌شوند.

قبولی در دانشگاه صدا و سیما منحصر به فرد است و داوطلبان در صورت تمایل به تحصیل در این مرکز آموزشی، لازم است که رتبه مورد نیاز را در کنکور سراسری کسب کنند.

همچنین شرایط عمومی و اختصاصی قبولی را نیز دارا باشند. در این دانشگاه همانند سایر دانشگاه‌های واجد شرایط خاص، یکسری مصاحبه‌ها برای پذیرش داوطلبان صورت می‌گیرد.

رشته‌های دانشگاه صدا و سیما همانند سایر دانشگاه‌های مشابه، تنوع زیادی ندارد و با توجه به نیاز بازار کار سازمان صدا و سیما، رشته تحصیلی ارائه می‌دهد. همچنین امکان استخدام دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی نیز وجود خواهد داشت.

دانشکده‌های دانشگاه صدا و سیما

دانشگاه صدا و سیما نیز همانند سایر دانشگاه‌های کشور دارای دانشکده‌های مختلفی است که در هر یک از آن‌ها رشته‌های خاصی به دانشجویان ارائه می‌شود. این دانشگاه دارای دانشکده‌های زیر است:

دانشکده های دانشگاه صدا و سیما

  • دانشکده ارتباطات و رسانه صدا و سیما
  • دانشکده تولید رادیو و تلویزیون صدا و سیما
  • دانشکده هنرهای دیجیتال
  • دانشکده فنی و مهندسی رسانه صدا و سیما
  • دانشکده دین و رسانه صدا و سیما

دانشکده‌های این دانشگاه امکان تحصیل دانشجویان را از مقطع کاردانی تا دکتری فراهم می‌کنند. در ادامه معرفی دانشگاه صدا و سیما به بررسی دانشکده‌‌های آن می‌پردازیم.

دانشکده ارتباطات و رسانه صدا و سیما

این دانشکده‌ برای رشته روزنامه نگاری در مقطع کارشناسی و همچنین رشته‌های مدیریت در رسانه، تحقیق در ارتباطات و روزنامه نگاری در مقطع کارشناسی ارشد پذیرای دانشجو است.

دانشکده تولید رادیو و تلویزیون صدا و سیما

هدف اصلی از پذیرش دانشجو در این دانشکده، توسعه آموزش و پژوهش، تامین نیروهای انسانی متخصص و کمک علمی برای ارتقا توان سازمان صدا و سیما است.

همچنین از دیگر اهداف این دانشکده نیز می‌توان به توسعه فرهنگ حرفه‌ای، تأمین نیروی انسانی و همکاری‌های علمی با سازمان‌های علمی و فرهنگی کشور اشاره نمود. این دانشکده دانشگاه صدا و سیما در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بر اساس میزان ظرفیت دانشجو می‌پذیرد.

دانشکده هنرهای دیجیتال

دانشکده هنرهای دیجیتال دانشگاه صدا و سیما در مقطع کارشناسی در حوزه تلویزیون و هنرهای دیجیتال با گرایش گرافیک و انیمیشن پذیرای دانشجوی جدید است.

دانشکده فنی و مهندسی رسانه صدا و سیما

این دانشکده دارای سه گروه تخصصی از قبیل مهندسی ویدیو، مهندسی صدا و فناوری اطلاعات و ارتباطات است. این امکان برای دانشجویان آن فراهم است که در سه مقطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد این دانشکده تحصیل کنند.

دانشکده دین و رسانه صدا و سیما

این دانشکده یکی از معتبرترین دانشکده‌های دانشگاه صدا و سیما است. هدف از پذیرش دانشجو در این دانشکده، جذب نخبگان، اصلاح برنامه‌ها و محتواهای آموزشی و همچنین توسعه دین و تعالیم علوم انسانی است.

رشته‌های دانشگاه صدا و سیما

در حال حاضر دانشگاه صدا و سیما در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد پذیرای دانشجو است. در ادامه معرفی دانشگاه صدا و سیما با رشته‌های تحصیلی آن به تفکیک دانشکده‌ها آشنا می‌شویم.

رشته‌های دانشگاه صدا و سیما

رشته‌های دانشکده ارتباطات و رسانه:

  • در مقطع کارشناسی فقط در یک رشته روزنامه نگاری امکان تحصیل در این دانشگاه فراهم است.
  • در مقطع کارشناسی ارشد نیز داوطلبان می‌توانند در رشته‌های تحقیق در ارتباطات، مدیریت در رسانه و همچنین ژورنالیسم خبر (روزنامه نگاری) تحصیل کنند.

رشته‌های دانشکده تولید رادیو و تلویزیون:

این دانشکده نیز در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو جذب می‌کند که امکان تحصیل علاقمندان در چندین شاخه‌ و گرایش وجود خواهد داشت.

  • در مقطع کارشناسی در رشته کارگردانی تلویزیون در دو گرایش مستند و گرایش نمایش امکان انتخاب رشته برای داوطلبان فراهم است.
  • در مقطع کارشناسی ارشد در دو رشته تلویزیون و رادیو امکان انتخاب رشته و ادامه تحصیل داوطلبان وجود دارد. همچنین در رشته رادیو در دو گرایش تهیه کنندگی رادیو و نویسندگی رادیو امکان جذب دانشجو فراهم است.
  • در رشته تلویزیون در مقطع کارشناسی ارشد در سه گرایش تهیه کنندگی نمایش، تهیه کنندگی مستند و تهیه کنندگی آموزشی امکان ادامه تحصیل دانشجویان وجود خواهد داشت.

رشته‌های دانشکده هنرهای دیجیتال:

این دانشکده فقط در مقطع کارشناسی امکان جذب دانشجو در رشته تلویزیون و هنرهای دیجیتال در دو گرایش انیمیشن و گرایش گرافیک را فراهم می‌نماید.

رشته‌های دانشکده فنی و مهندسی رسانه:

داوطلبان می‌توانند در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد این دانشکده تحصیل کنند:

  • کاردانی رشته فنی الکترونیک
  • کارشناسی رشته مهندسی برق گرایش مخابرات
  • کارشناسی ارشد مهندسی برق گرایش مخابرات سیستم
  • کارشناسی ارشد مهندسی صدا

اگر شما هم آرزوی تحصیل در این دانشگاه را دارید، می‌توانید برای دریافت راهنمایی‌های قبولی در دانشگاه صدا و سیما از مشاوران کنکور، به سایت مشاوره‌ای ما سر بزنید و بهترین مشاوره کنکور رشته ریاضی فیزیک، انسانی و تجربی را دریافت نمایید.

شرایط ثبت نام در دانشگاه صدا و سیما

داوطلبان علاوه بر داشتن شرایط ذکر شده در دفترچه ثبت نام کنکور سراسری، برای ورود به این دانشگاه بایستی شرایط عمومی و اختصاصی زیر را نیز داشته باشند.

شرایط عمومی

داوطلبان برای قبولی در رشته‌های مورد علاقه خود در دانشگاه صدا و سیما لازم است که شرایط عمومی زیر را دارا باشند:

به دین مبین اسلام معتقد باشند.

تابعیت جمهوری اسلامی ایران داشته باشند و دارای پدر و مادر ایرانی و در حقیقت ایرانی الاصل باشند.

به نظام جمهوری اسلامی ایران، قانون اساسی و ولایت فقیه معتقد باشند.

سابقه کیفری نداشته باشند.

دانشجویان در صورت قبول شدن در این دانشگاه، باید ضوابط، آیین نامه‌ها و مقررات آن را به طور کامل رعایت کنند.

دانشجویان در صورت پذیرفته شدن، بایستی علاوه بر طی کردن دروس مصوب، در دروس خاص ارائه شده از طرف دانشگاه نیز نمره قبولی را کسب کنند.

شرایط اختصاصی

داوطلبان برای ورود به دانشگاه صدا و سیما باید شرایط اختصاصی زیر را داشته باشند:

داوطلبان در بدو ورود به دانشگاه بایستی حداکثر ۳۰ سال سن داشته باشند که این سن با احتساب دوران خدمت نظام وظیفه سربازی داوطلبان آقا در نظر گرفته شده است.

دانشجویان روزانه بعد از قبولی در دانشگاه باید یک تعهد محضری با مضمون اینکه بعد از فارغ التحصیلی در صورت معرفی دانشگاه و نیاز سازمان صدا و سیما کشور، چنانچه شرایط استخدامی دانشگاه را داشته باشند، در هر کدام از مراکز مورد نیاز سازمان بایستی به میزان دو برابر مدت زمان تحصیل و با دریافت حقوق ماهیانه خدمت کنند.

ارائه مجوز کتبی در هنگام قبولی مصاحبه حضوری در رابطه با موافقت با ادامه تحصیل کارمندان پیمانی یا رسمی سازمان صدا و سیما و دانشجویان دانشگاه که متعهد به خدمت در سازمان هستند.

کارمندان رسمی سازمان صدا و سیما با داشتن حداقل ۱۰ سال سنوات خدمت، امکان شرکت در آزمون را خواهند داشت.

ادامه تحصیل فارغ التحصیلان در مقاطع بالاتر و متعهد به خدمت در سازمان منعی ندارد.

چنانچه دانشجویان در دوره تحصیلی خود به دلایل مختلفی از قبیل انصراف، انتقالی، اخراج یا پس از فارغ التحصیلی، در صورتی که حائز شرایط استخدامی در سازمان صدا و سیما نباشند، باید تمامی هزینه‌های تحصیلی و خسارات مالی ناشی از آن را پرداخت کنند.

به کارکنان پیمانی و رسمی سازمان صدا و سیما، کمک هزینه تحصیلی، امکانات رفاهی و خوابگاه تعلق نخواهد گرفت.

دانشجویان در صورت قبولی با رتبه‌های دو رقمی در کنکور و پذیرش در دوره‌های روزانه این دانشگاه، از کمک هزینه ویژه بهره‌مند خواهند شد.

مصاحبه دانشگاه صدا و سیما

تحصیل در این دانشگاه به صورت متمرکز است. اما ورود به آن به شکل نیمه متمرکز است. به طوری که داوطلبان بعد از شرکت در کنکور سراسری در زیر گروه‌های آموزشی مربوطه، بعد از اینکه حد نصاب رتبه قبولی را کسب کردند، به شکل چند برابر ظرفیت به مصاحبه دعوت می‌شوند.

مصاحبه دانشگاه صدا و سیما

در مصاحبه حضوری از داوطلبان سوالاتی در خصوص مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و جغرافیایی روز ایران و جهان و همچنین مسائل دینی، عقیدتی، احکام و تاریخی و آشنایی با سازمان‌ها و تشکیلات سازمانی کشور پرسیده خواهد شد.

امکان تحصیل داوطلبان دختر در دانشگاه صدا و سیما

در تمامی رشته‌های تحصیلی بر اساس نیاز سازمان صدا و سیما، امکان پذیرش داوطلبان دختر و پسر وجود دارد. بنابراین کلیه داوطلبانی که رتبه لازم برای انتخاب رشته این دانشگاه را کسب نموده‌اند، می‌توانند نسبت به انتخاب رشته این دانشگاه اقدام کنند.

تحصیل در این مرکز آموزشی در رشته‌های مختلف به شکل مختلط است و دانشجویان رتبه برتر از حقوق دانشجویان دانشگاه صدا و سیما بهره‌مند هستند. ظرفیت پذیرش در این دانشگاه، در یکسری موارد به تفکیک جنسیت و گاهی اوقات نیز ممکن است به شکل ترکیبی از زن و مرد باشد.

البته لازم است که همه پذیرفته شدگان در مصاحبه این دانشگاه شرکت کنند و در صورت موفقیت در مصاحبه، امکان تحصیل در دانشگاه صدا و سیما را خواهند داشت.

رتبه علمی دانشگاه صدا و سیما تهران

دانشگاه صدا و سیما با توجه به تربیت و آموزش نیروی انسانی برای اجرای کار عملی نظیر سینما، تئاتر و … بعد از اعلام نتایج اولیه قبولی دانشجویان، یک آزمون عملی نیز از آن‌ها می‌گیرد.

تحصیل در این دانشگاه، فرصت بسیار مناسبی برای علاقمندان به صدا و سیما است. این مرکز آموزشی به دلیل داشتن امتیاز ۲ مجله تخصصی، انتشار ۲۳۷ مقاله ژورنالی، ۴۱۴ مقاله تخصصی و ۱۷۷ مقاله کنفرانسی و همچنین برگزاری ۴ همایش بزرگ و برجسته، جایگاه قابل ملاحظه‌ای در میان دانشگاه‌های برتر کشور دارد.

لازم به ذکر است که هر دانشگاهی دارای دو رتبه است. تعیین این رتبه بر اساس مراکز هم رده و همچنین نسبت به تمامی مراکز علمی فعال در سطح کشور تعیین می‌شود. رتبه دانشگاه صدا و سیما در ایران از نظر تولید علم ۳۲۴ و رتبه دانشگاه در میان دانشگاه‌های دولتی نیز از نظر تولید علم ۹۰ است.

مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه صدا و سیما

یکی از مهم‌ترین مزایای تحصیل در دانشگاه صدا و سیما، رایگان بودن تحصیل برای دانشجویان دوره روزانه است و از معایب آن نیز غیر رایگان بودن و پرداخت شهریه برای داوطلبان دوره نوبت دوم (شبانه) خواهد بود.

مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه صدا و سیما

دانشجویان روزانه در صورت کسب صلاحیت‌های علمی، امکان استخدام را بعد از فارغ التحصیلی بر اساس نیاز مرکز خواهند داشت و از معایب آن، عدم مسئولیت یا عدم تعهد استخدام در قبال فارغ التحصیلان دوره شبانه است.

امکانات رفاهی نظیر تغذیه، خوابگاه و ایاب و ذهاب برای تمامی دانشجویان روزانه به شکل کاملا رایگان است. از معایب آن، عدم قبول مسئولیت و ارائه خوابگاه برای دانشجویان دوره شبانه و همچنین عدم پرداخت تمامی هزینه‌های تحصیلی آن‌ها است.

دانشجویان دوره روزانه می‌توانند از وام‌های دانشجویی و همچنین تسهیلات ویژه برای رتبه‌های برتر و نخبگان استفاده کنند. این خدمات ویژه برای داوطلبان دوره شبانه در اکثر موارد وجود نخواهد داشت و یا به مقدار خیلی کمی می‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند.

از مزایای تحصیل در دانشگاه صدا و سیما، عملی بودن دروس و برگزاری کارگاه‌های متعدد علاوه بر دروس تئوری برای یادگیری عملی دروس است. همه این خدمات به شکل کاملا رایگان به دوره‌های روزانه ارائه می‌شود. اما برای دوره شبانه، دانشجویان بایستی هزینه‌های هر کدام از واحدها را پرداخت کنند.

از جمله مزیت‌های تحصیل در این مرکز آموزشی، امکان ادامه تحصیل در رشته‌های مختلف به شکل کاملا رایگان است و از معایب آن، عدم امکان ادامه تحصیل در همه رشته‌ها و بورسیه شدن برای مقطع کارشناسی ارشد و تحصیلات تکمیلی خواهد بود.

از مهم‌ترین معایب دانشگاه صدا و سیما، تنوع بسیار کم رشته‌های تحصیلی، ظرفیت اندک پذیرش در این رشته‌ها و همچنین منحصر بودن تحصیل در آن تنها در یکسری از گروه‌های آزمایشی مختلف است.

امکانات رفاهی دانشگاه صدا و سیما

دانشگاه صدا و سیما چندین آزمایشگاه تخصصی برای دانشجویان خود دارد که این جو برای دانشجویان بسیار تأثیرگذار است. به طوری که دانشجویان می‌توانند با حاضر شدن در استادیوهای برنامه سازی تلویزیونی و رادیویی، تجربه کاری خود را بالا ببرند.

این دانشگاه خوابگاه‌های رایگانی برای دانشجویان غیر بومی دارد.

برگزاری یکسری کارگاه‌های آموزشی، مهارت‌های حرفه‌ای دانشجویان را به مقدار زیادی ارتقا می‌دهد.

این مرکز همچنین خدمات حمل و نقل رایگان را به دانشجویان خود ارائه می‌دهد.

دانشجویان روزانه این دانشگاه در طی تحصیل از دوره‌های استعداد افزایی رایگان با حضور اساتید باتجربه سازمان صدا و سیما بهره‌مند خواهند شد.

این امکان برای دانشجویان روزانه پسر فراهم است که خدمت مقدس سربازی را به شکل امریه در سازمان صدا و سیما طی کنند.

قبولی در دانشگاه صدا و سیما تهران

قبولی در دانشگاه صدا و سیما نیز همانند سایر دانشگاه‌های برتر کشور به کوشش و پشتکار بالایی نیاز دارد. به طوری که برای ثبت نام در یکی از رشته‌های این دانشگاه در کنکور سراسری، کسب رتبه‌های برتر لازم است.

قبولی در دانشگاه صدا و سیما تهران

این روزها رویای بسیاری از دانش‌آموزان ایرانی موفقیت در کنکور سراسری است. اما مهم‌ترین کلید قبولی در این آزمون، داشتن پشتکار و تلاش مستمر است.

اگر تا به الان تلاش کافی برای قبولی در کنکور سراسری نداشته‌اید، اما با خواندن محتوای معرفی دانشگاه صدا و سیما، به تحصیل در این مرکز آموزشی علاقه‌مند شده‌اید، پیشنهاد می‌شود که برای گرفتن نکات مشاوره‌ای کنکور خود از یک مشاور برتر کمک بگیرید.

شما می‌توانید با کمک گرفتن از رتبه‌های برتر از طریق مشاوره ی کنکور تجربی و ریاضی و همچنین مشاوره کنکور انسانی ۱۴۰۴ با اصول صحیح مدیریت آزمون، برنامه‌ ریزی، تست زنی و … آشنا شوید.

سخن پایانی

در این محتوا به معرفی دانشگاه صدا و سیما، دانشکده‌ها و رشته‌ها، رتبه علمی، مزایا و معایب تحصیل، امکانات رفاهی، شرایط ثبت نام و مصاحبه آن پرداختیم.

دانستیم که تحصیل در یکی از رشته‌های این دانشگاه صدا و سیما، به تلاش و همت زیادی نیاز دارد. اگر می‌خواهید در این دانشگاه پذیرش شوید، این امکان برای شما فراهم است که به سایت مشاوره‌ای کنکور ما مراجعه کنید.

مشاوران حرفه‌ای و باتجربه در این وب‌سایت، مشاوره‌های لازم را به شما ارائه خواهند داد.

سوالات متداول

پذیرش در مقطع کارشناسی با احتساب دوره خدمت سربازی تا سن ۳۰ سالگی است.

این شرایط برای دانشجویان دوره روزانه وجود دارد که به صورت کاملا رایگان در دانشگاه صدا و سیما تحصیل کنند. همچنین یکسری تسهیلات نیز در صورت برتر بودن دانشجویان این دانشگاه به آن‌ها ارائه خواهد شد.

بله. امکان ثبت نام در برخی از رشته‌های تحصیلی این مرکز آموزشی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد وجود خواهد داشت.

دسته بندی های این مقاله:

معرفی دانشگاه ها

وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

تلفن همراه *