معرفی دانشگاه فنی و حرفه ای

دانشگاه فنی و حرفه‌ای یکی از دانشگاه‌های دولتی کشور است که در شهر تهران قرار دارد. این دانشگاه دارای ۸ دانشکده و آموزشکده مختلف است که هر کدام از آن‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشجو می‌پذیرند.

آن دسته از داوطلبانی که در این مرکز تحصیل می‌کنند، از طریق آزمون سراسری یا از طریق کنکور فنی حرفه‌ای قبول شده‌اند. قصد داریم در این مقاله به معرفی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران بپردازیم.

چنانچه مایل هستید که اطلاعات مشاوره کنکور خود را در خصوص این دانشگاه افزایش دهید، خواندن این محتوا به شما پیشنهاد می‌شود. با ما همراه باشید.

آشنایی با دانشگاه فنی و حرفه‌ای

دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک دانشگاه دولتی است که در شهر تهران واقع شده است. این دانشگاه در سال ۱۳۴۴ با تأسیس انستیتوهای تکنولوژی و به منظور تربیت تکنسین فنی با مدرک کاردانی بنیان نهاده شد.

آشنایی با دانشگاه فنی و حرفه‌ای

این مرکز آموزشی نخست از زیر مجموعه‌های وزارت آموزش و پرورش بود و تحت عنوان مجتمع آموزش عالی پیامبر اعظم شناخته می‌شد. سپس نام آن در سال ۱۳۹۰ به دانشگاه فنی و حرفه‌ای تغییر یافت و با تمامی امکانات و اختیارات به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیوست.

در استان‌های کشور حدود ۱۸۰ دانشکده فنی و حرفه‌ای در دو سطح کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته، زیر مجموعه این دانشگاه هستند. بنابراین دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران به عنوان بزرگ‌ترین دانشگاه کشور نیز شناخته می‌شود.

این دانشکده‌ها به صورت دولتی و غیر دولتی اداره می‌شوند و انتخاب دانشجویان از طریق آزمون ورودی ویژه‌ای که هر ساله توسط سازمان سنجش کشور به شکل سراسری برگزار می‌شود، صورت می‌‌گیرد.

این مرکز هم اکنون ۱۷۸ واحد دانشگاهی دارد که حدود ۲۳ هزار استاد و عضو هیئت علمی و همچنین بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو در آن در حال فعالیت هستند. دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران تاکنون ۱۶۰۰ مقاله ISI و 5355 مقاله علمی داخلی در نشریات و همایش‌های داخلی و خارجی منتشر کرده است.

دانشکده‌ها و آموزشکده‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای

دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران نیز همانند دیگر دانشگاه‌های کشور دارای یکسری دانشکده‌ها و آموزشکده‌های مختلف است که در هر کدام از آن‌ها رشته‌های خاصی در مقاطع کاردانی و کارشناسی به دانشجویان ارائه می‌شود‌. این دانشگاه دارای دانشکده‌های زیر است:

  • دانشکده فنی و حرفه‌ای انقلاب اسلامی
  • دانشکده فنی شریعتی
  • آموزشکده فنی حرفه‌ای دختران تهران ولیعصر(عج)
  • آموزشکده فنی حرفه‌ای پسران شماره دو تهران (شهید شمسی پور)
  • آموزشکده کشاورزی پاکدشت
  • آموزشکده فنی تربیت بدنی پسران صفا دشت – امام علی (ع)
  • آموزشکده کشاورزی دماوند
  • آموزشکده فنی کشاورزی شهریار

در ادامه معرفی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران به بررسی هر کدام از دانشکده‌ها و آموزشکده‌های آن می‌پردازیم.

دانشکده فنی و حرفه‌ای انقلاب اسلامی

این دانشکده‌ یکی از دانشکده‌‌های فنی در استان تهران است که در  رشته‌های مکانیک، برق، معماری و عمران، علوم انسانی و هنر دانشجوی جدید می‌پذیرد.

این دانشکده فقط داوطلبان پسر را پذیرش می‌کند. بهتر است بدانید که جذب دانشجو در این دانشکده از طریق آزمون سراسری یا کنکور فنی و حرفه‌ای صورت می‌گیرد. تاسیس این دانشکده به ۳۴ سال پیش برمی‌گردد و به عنوان یکی از قدیمی‌ترین دانشکده‌های فنی کشور محسوب می‌شود.

دانشکده فنی شریعتی

دانشکده فنی شریعتی به عنوان یکی از برترین دانشکده‌های فنی کشور شناخته می‌شود که ویژه دانشجویان دختر است. حدود ۶ هزار دانشجو در این دانشکده در حال تحصیل هستند. همچنین در دانشکده فنی شریعتی، گروه‌های آموزشی زیر به دانشجویان ارائه می‌شود:

دانشکده فنی شریعتی

  • گروه مهندسی کامپیوتر
  • گروه مهندسی الکترونیک
  • گروه ساختمان و نقشه کشی
  • گروه هنر
  • گروه طراحی پارچه و لباس
  • گروه کشاورزی
  • گروه تربیت بدنی
  • گروه علوم اداری
  • گروه علوم پایه و معارف

آموزشکده فنی حرفه‌ای دختران تهران ولیعصر(عج)

این آموزشکده زیر نظر دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران است که در آن حدود ۳ هزار دانشجو در مقاطع کاردانی و کارشناسی در حال تحصیل هستند.

در این آموزشکده رشته‌های تحصیلی حسابداری بازرگانی، نقشه کشی عمومی، کامپیوتر، گرافیک، صنایع شیمیایی، مربی کودک، امور اداری، نقشه کشی معماری، کودک یاری، مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی، قلم زنی، مهندسی تکنولوژی طراحی و نقشه کشی صنعتی به دانشجویان ارائه می‌شود.

آموزشکده فنی حرفه‌ای پسران شماره دو تهران (شهید شمسی پور)

این آموزشکده نیز یکی دیگر از آموزشکده‌های زیر نظر دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران است که تاسیس آن به سال ۱۳۴۳ برمی‌گردد. هم اکنون حدود ۱۰ هزار دانشجو در این آموزشکده در حال تحصیل هستند.

این مرکز، رشته‌های تحصیلی حسابداری و مدیریت، کامپیوتر، برق و الکترونیک، علوم پایه و عمومی را به دانشجویان خود ارائه می‌دهد.

آموزشکده کشاورزی پاکدشت

یکی از آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای ویژه پسران در تهران، آموزشکده کشاورزی پاکدشت است که در سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرد. این مرکز هر ساله از میان داوطلبان کنکور فنی که این دانشگاه را انتخاب می‌کنند، پذیرای دانشجو است.

آموزشکده فنی تربیت بدنی پسران صفا دشت – امام علی (ع)

همان گونه که از اسم این مرکز مشخص است، این آموزشکده ویژه رشته‌های تربیت بدنی و گرایش‌های آن در مقاطع کاردانی و کارشناسی است. این دانشکده فقط از میان داوطلبان پسر دانشجو جذب می‌کند.

آموزشکده کشاورزی دماوند

یکی از آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای تهران، آموزشکده کشاورزی دماوند است که از سال ۱۳۸۲ در دو رشته زراعی و باغبانی دانشجو جذب می‌کند. این مرکز ویژه داوطلبان پسر است و در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشجو می‌پذیرد.

آموزشکده فنی کشاورزی شهریار

یکی دیگر از آموزشکده‌های تحت نظر دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران، آموزشکده فنی کشاورزی شهریار است. پذیرش دانشجو در این مرکز تنها از بین داوطلبان پسر صورت می‌گیرد.

در این آموزشکده، رشته‌های تحصیلی علوم آزمایشگاهی دامپزشکی، مهندسی علوم صنایع غذایی، مهندسی تولیدات دامی، مهندسی ماشین‌های کشاورزی، مکانیک ماشین‌های کشاورزی، مهندسی پرورش طیور، تکنولوژی پرورش دام، دامپزشکی، گاوداری صنعتی، مرغداری صنعتی، صنایع غذایی و پرورش زنبور عسل به دانشجویان ارائه می‌شود.

اگر شما نیز به تحصیل در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران علاقمند شدید، این امکان برای شما فراهم است که برای دریافت راهنمایی‌های قبولی در این دانشگاه و همچنین دریافت نکات مشاوره ‌ای کنکور انسانی، ریاضی و تجربی به وب‌سایت مشاوره‌ای کنکور ما مراجعه کنید. مشاور تحصیلی کنکور در تیم مشاوره ما بهترین راهنمایی‌ها را به شما ارائه خواهد داد.

رشته‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای

دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران با ارائه رشته‌های تحصیلی مختلف، پاسخگوی نیاز فارغ التحصیلان هنرستان‌ها و همچنین صنعت کشور است. در ادامه معرفی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران، با رشته‌های ارائه شده در هر کدام از زیر گروه‌های آموزشی در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته آشنا می‌شویم.

رشته‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای

رشته‌های ارائه شده در زیر گروه فنی مهندسی

مقطع کاردانی:

کاردانی ناپیوسته علمی کاربردی ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT)

برق و تاسیسات

بهره برداری پالایش گاز

کامپیوتر – نرم افزار

مقطع کارشناسی ناپیوسته:

علمی کاربردی – سرامیک صنعتی

علمی کاربردی – مهندسی معدن

مهندسی تکنولوژی راه سازی

مهندسی تکنولوژی تجهیزات بندری

مهندسی تکنولوژی نرم افزار کامپیوتر

مهندسی تکنولوژی جوشکاری

مهندسی اجرایی عمران

مهندسی تکنولوژی صنایع شیمیایی

مهندسی تکنولوژی مکانیک خودرو

مهندسی تکنولوژی صنایع نساجی

مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی

علمی کاربردی معماری

مهندسی تکنولوژی متالورژی – ذوب فلزات

مهندسی تکنولوژی ساختمان

مهندسی تکنولوژی صنایع چوب و کاغذ – سازه‌های چوبی

مهندسی تکنولوژی طراحی و نقشه کشی صنعتی

مهندسی تکنولوژی ساخت و تولید – قالب سازی

مهندسی تکنولوژی ساخت و تولید – ماشین ابزار

مهندسی تکنولوژی ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT)

مهندسی تکنولوژی الکترونیک

مهندسی تکنولوژی برق – قدرت

رشته‌های ارائه شده در زیر گروه کشاورزی و دامپزشکی

مقطع کاردانی:

شیر و فراورده‌های لبنی

تولید نهال

تولید قارچ‌های خوراکی

تکثیر و پرورش آبزیان زینتی

بهداشت یار دامپزشکی

بهداشت آبزیان

انتقال و توزیع آب کشاورزی

تولید و بهره برداری گیاهان دارویی و معطر

مرغداری صنعتی

ماشین‌های کشاورزی – مکانیزاسیون کشاورزی

گل و گیاهان زینتی

گاوداری صنعتی

صنایع غذایی – کنترل کیفیت مواد غذایی

امور زراعی و باغی – تکنولوژی تولیدات باغی

تکثیر و پرورش آبزیان – آب شیرین

پرورش طیور

امور زراعی و باغی – تکنولوژی گیاه پزشکی

پرورش زنبور عسل

امور زراعی و باغی – تکنولوژی تولیدات زراعی

ماشین‌های کشاورزی – مکانیک ماشین‌های کشاورزی

امور دامی – تکنولوژی پرورش دام

مقطع کارشناسی ناپیوسته:

مهندسی تولیدات دامی

علمی کاربردی مدیریت تلفیقی آفات

علمی کاربردی تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی

تکنولوژی پرورش طیور

مهندسی تولیدات گیاهی

مهندسی ماشین‌های کشاورزی

رشته‌های ارائه شده در زیر گروه علوم انسانی

مقطع کاردانی:

کاردانی پیوسته مدیریت خانواده

کاردانی ناپیوسته تبلیغات و بازاریابی

کاردانی پیوسته کودک یاری – مربی کودک

کاردانی پیوسته تربیت بدنی – تربیت بدنی

کاردانی پیوسته امور اداری

کاردانی ناپیوسته علمی کاربردی حسابداری با 5 گرایش

کاردانی پیوسته حسابداری بازرگانی – حسابداری

مقطع کارشناسی ناپیوسته:

علمی کاربردی مربیگری ورزش

حسابداری با پنج گرایش

علمی کاربردی حسابداری

رشته‌های ارائه شده در زیر گروه هنر

قلم زنی

هنرهای چوبی

هنرهای تجسمی – نقاشی

گرافیک

انیمیشن

علمی کاربردی ارتباط تصویری

فرش دست باف

طراحی پوشاک

طراحی دوخت – طراحی دوخت

علمی کاربردی طراحی و تکنولوژی دوخت

قبولی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران

قبولی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران نیز همانند سایر دانشگاه‌های برتر کشور به تلاش بسیاری نیاز دارد. به طوری که برای قبولی در یکی از رشته‌های این مرکز آموزشی در کنکور سراسری، کسب رتبه‌های برتر لازم است.

قبولی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران

امروزه اغلب دانش آموزان ایرانی علاقه دارند که در کنکور سراسری قبول شوند. اما مهم‌ترین رمز قبولی در این آزمون، داشتن تلاش و کوشش مستمر است.

چنانچه تا به الان تلاش کافی برای پذیرش در کنکور سراسری نداشته‌اید، اما با مطالعه مقاله معرفی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران به تحصیل در این دانشگاه علاقمند شده‌اید، توصیه می‌شود که برای گرفتن مشاوره برای کنکور تجربی، ریاضی و انسانی از یک مشاور برتر کمک بگیرید.

این امکان برای شما فراهم است که از طریق مشاوره با رتبه‌ های برتر کنکور ریاضی، تجربی و انسانی با راه‌های صحیح مدیریت آزمون، برنامه ریزی، تست زنی و … آشنا شوید.

سخن پایانی

در این مقاله به معرفی دانشگاه فنی و حرفه‌ای تهران پرداختیم. به طوری که با دانشکده‌ها و رشته‌های تحصیلی آن آشنا شدیم. دانستیم که تحصیل در یکی از رشته‌های این مرکز آموزشی به کوشش و پشتکار بسیاری نیاز دارد.‌

اگر مایل هستید که برای کسب رتبه‌های برتر کنکور سراسری اقدام کنید، می‌توانید به سایت مشاوره‌ای کنکور ما سر بزنید. مشاوران مجرب و خبره در این سایت، بهترین مشاوره کنکور را به شما ارائه خواهند داد.

سوالات متداول

دسته بندی های این مقاله:

معرفی دانشگاه ها

وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.

به یادگیری ادامه دهید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.