کنجکاوی بیشتر…
چگونه برای آزمون هدف گذاری کنیم
در ویدیو قبلی در رابطه با هنر آزمون دادن صحبت کردیم و به این نتیجه رسیدیم که اگر میخواهیم به نتایج خوبی دست پیدا کنیم، باید هدف گذاری برای آزمون داشته باشیم و باید بدونیم که در هر درس میخواهیم به چند درصد سوالات پاسخ دهیم.
حال به این پرسش پاسخ میدهیم که چگونه برای آزمون هدف گذاری کنیم؟ برای هدف گذاری در آزمون نیازمند رعایت نکات و پارامترهایی هستید که در این ویدیو و مقاله به آنها اشاره خواهیمکرد. با ما همراه باشید.
ویدئو نحوه هدف گذاری آزمون
راهنمای مطالعه
- چه زمانی هدف گذاری برای آزمون انجام دهیم؟
- جمعه بعد از بررسی آزمون
- تذکر خیلی جدی در مورد هدف گذاری آزمون
- مثالی منطقی از هدف گذاری در آزمون
- چهارشنبه/پنجشنبه قبل از آزمون
- نکته مهم
- اقدامات لازم بعد از آزمون شبیه ساز
- نکته مهم هدف گذاری برای آزمون
- مثال نحوه هدف گذاری آزمون
- هدف گذاری در آزمون
- سر جلسه آزمون
- جمع بندی
- سوالات متداول
چه زمانی هدف گذاری برای آزمون انجام دهیم؟
شاید برای شما هم سوال شدهباشد که چه زمانی باید هدف گذاری برای آزمون انجام دهیم. شما در سه تایم باید برای آزمون خود هدفگذاری کنید. تایم اول جمعه بعد از بررسی آزمون است. روز جمعه شما آزمون دادید و آزمون را بررسی کردید و در نهایت برای آزمون بعدی خود هدفگذاری میکنید.
تایم بعدی چهارشنبه یا پنجشنبه قبل از آزمون است. شما جمعه بعد از آزمون هدفگذاری میکنید، و در چهارشنبه قبل از آزمون نیز مجددا هدفگذاری میکنید.
تایم بعدی برای هدفگذاری، جمعه قبل از آزمون است. به عنوان مثال شما جمعه ساعت 8 صبح آزمون دارید؛ قبل از آزمون شما باید هدفگذاری خود را مجدد چک کنید. شما میتوانید با کمک مشاورین کنکور رابین، برای آزمونهای بعدی خود به صورت اصولی کنید.
جمعه بعد از بررسی آزمون
شما باید جمعه بعد از بررسی آزمون خود، چند تا از ده تا را برای هر درس پیدا کنید. همانگونه که ویدیوهای قبل گفته شد، برای پیدا کردن چند تا از ده تا شما درصد خودتان را رند کرده و بر 10 تقسیم میکنید. یه عنوان مثال اگر شما درسی را 37 درصد ثبت کردید، چند از ده این درس شما 4 خواهد بود.
پس از به دست آوردن چند تا از ده تا برای دروس خود باید برای آزمون بعدی خود هدفگذاری کنید. هدف گذاری شما نباید به گونهای باشد که تمامی درسهای خود را بالاتر ببرید، بلکه شما باید به دو شرط توجه کنید.
شرط اول این است که شما یک یا نهایتا دو درس را در هر آزمون هدفگذاری کنید تو چند تا از ده تا این دو درس را بالاتر ببرید. شرط بعدی این است که شما باید در هدفگذاری خود، یک واحد افزایش چند تا از ده تا داشتهباشید.
به عنوان مثال اگر چند تا از ده تا شما در درسی 4 بود، شما باید هدفگذاری خود را در این درس برای آزمون بعدی 5 تا از ده تا قرار دهید. اگر شما در همین حالت هدفگذاری خود را روی 7 تا از ده تا قرار دهید، این یک هدفگاری بلندپروازانه است با اینکه شما باید تصمیم نهایی را چهارشنبه یا پنجشنبه قبل از آزمون انجام دهید.
در حال حاضر پس از انجام آزمون روز جمعه و بررسی آن، یک یا دو درس را با افزایش یک واحد چند تا از ده تا برای خود هدفگذاری کنید.
تذکر خیلی جدی در مورد هدف گذاری آزمون
این تذکر را خیلی جدی بگیرید. خیلی از دانشآموزان به این گونه برای آزمون خود برنامه ریزی میکنند که هیچ پشتوانهای ندارد. این نوع هدفگذاریها شامل مواردی مانند آیتمهای زیر هستند:
- افزایش ساعت مطالعه درس برای افزایش چند تا از ده تا
- افزایش تعداد تست در درس مورد نظر
- تغییر روش مطالعه برای درس
- و …
این چنین هدفگذاری کردن اشتباه بوده و شما باید برای در هدف گذاری برای آزمون خود یک برنامه مشخص و پشتوانه مشخصی داشتهباشید تا بتوانید به نتایج مطلوب خود دست پیدا کنید.
مثالی منطقی از هدف گذاری در آزمون
به عنوان مثال در درس ریاضی 27 درصد را ثبت کردهاید یعنی 3 تا از ده تا. هدفگذاری شما در این درس برای آزمون بعدی باید 4 تا ده تا باشد. حال شما بررسی میکنید و پس از آن متوجه میشوید برای آزمون قبلی 150 تست را به ثمر رساندید؛ در اینجا شما میتوانید برای بالا بردن یک واحد چند تا از ده تا این درس در آزمون بعدی، تعداد تستهای خود را به 200 تست برسانید. این یک هدفگذاری معقول است.
چهارشنبه/پنجشنبه قبل از آزمون
پس از هدفگذاری در روز جمعه بعد از آزمون، به هدفگذاری در روزهای قبل از آزمون میرسیم. در چهارشنبه یا پنجشنبه قبل از آزمون، شما آزمون سال قبل را که مباحث آن با مباحث آزمون خود یکی است را برای خود شبیه سازی میکنید.
نکته مهم
در هنگام انجام آزمون باید به چند نکته توجه کنید. زمانی که آزمون برای هر درس مشخص کردهاست باید از زمانی که شما برای آن درس اختصاص میدهید، بیشتر باشد. یه عنوان مثال دفترچه آزمون زمان درسی را 10 دقیقه مشخص کرده است اما شما نباید برای این درس 10 دقیقه زمان بگذارید؛ زیرا این 10 دقیقه برای 10 سوال است اما شما میخواهید به 4 سوال از 10 سوال پاسخ دهید.
بدین صورت شما برای این درس خود 4 دقیقه زمان باید قرار دهید.
اقدامات لازم بعد از آزمون شبیه ساز
روز چهارشنبه یا پنجشنبه قبل از آزمون، آزمون را که برای خود شبیهسازی کردید، باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- مشخص کردن ثبت زمان پاسخگویی به هر درس
- محاسبه چند تا از ده تا
- تطابق چند تا از ده تا با هدفگذاری
نکته مهم هدف گذاری برای آزمون
باید توجه داشتهباشید، چند تا از ده تایی که در آزمون روزهای چهارشنبه یا پنجشنبه به دست میآورید، هدفگذاری جدید و آپدیت شده شما برای آزمون روز جمعه است.
مثال نحوه هدف گذاری آزمون
به عنوان مثال در هدف گذاری آزمون، درصد درس ریاضی شما در آزمون قبلی 33 درصد بوده و در نتیجه چندتا از ده تا شما در این آزمون 3 تا از ده تا است. در این حالت هدفگذاری شما برای آزمون بعدی 4 تا از ده تا برای درس ریاضی است.
حال شما در روز چهارشنبه یا پنجشنبه آزمون شبیه ساز خود را ثبت میکنید و درصد درس ریاضی شما در این آزمون 48 درصد میشود که به معنی 5 تا از ده تا است.
حال شما باید هدفگذاری خود را برای آزمون روز جمعه به روز کرده و هدف خود 6 تا از ده تا برای درس ریاضی یا همان 50 درصد قرار دهید. شما باید هدفگذاری خود را بر اساس عملکرد خود در طول هفته و نتیجه آن در آزمون شبیهساز بروز کنید.
با کمک مشاوره با رتبه های برتر کنکور ریاضی، از روشهای موفق آنها در هدف گذاری برای آزمون استفاده کنید.
هدف گذاری در آزمون
حال میرسیم به جمعه قبل از آزمون. قبل از شروع آمون شما باید هدف گذاری آزمون خود را یادداشت کنید و زمان پاسخگویی هر درس را نیز داشتهباشید.
سر جلسه آزمون
در این موقعیت سه حالت رخ میدهد:
حالت اول
حالت اول این است که به عنوان مثال شما هدفگذاری خود را 4 تا از ده تا قرار دادید و این هدف خود را در مدت زمان مشخص شده به ثمر میرسانید. شما میتوانید برای رسیدن به اهداف خود از مشاوره کنکور تجربی 1404و دیگر رشتههای گروه آموزشی رابین کمک بگیرید.
در این موقعیت شما بهترین عملکرد خود را انجام دادید.
حالت دوم
در حالت دوم شما نمیتوانید در مدت زمان تعین شده به هدفگذاری خود برسید و زمان میگذرد. در این موقعیت شما نباید استرس بگیرید زیرا سطح سوالات سخت طراحی شدهاست.
شما آزمون سال قبل را زدید و درصد بیشتری را توانستهاید ثبت کنید؛ پس در حال حاضر سطح سوالات آزمون بالاتر بوده که شما نتوانستید به هدفگذاری خود برسید.
این شرایط برای بقیه هم وجود دارد و در بسیاری از آزمون های آزمایشی و حتی کنکور نیز ممکن است اتفاق بیفتد. اگر شما به تعداد سوالات بالاتری پاسخ بدهید اما پاسخهای شما درست نباشد، درصد شما خیلی پایینتر از حد انتظارتان خواهد شد.
حالت سوم
حالت سوم این است که شما زودتر از زمان مشخص شده به تعداد سوالات هدفگذاری خود پاسخ دادهاید. در این حالت احتمالا سوالات سطح آسانتری داشتهاند.
شما باید در این حالت در زمان باقیمانده خود بقیه سوالات را بررسی کنید و اگر سوالی آسان بود و از جواب آن مطمئن بودید به آن پاسخ دهید. شما میتوانید با استفاده از مشاوره برای کنکور انسانی، ریاضی یا تجربی رابین میتوانید پلههای موفقیت را طی کرده و به هدف خود برسید.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی روشهای هدف گذاری برای آزمون پرداختیم و نکات مهمی را برای شما توضیح دادیم. هدف گذاری در آزمون باید منطقی و متناسب با عملکرد خود باشد تا بتواند در رسیدن به نتایج مطلوبی در آزمونها شما را یاری کند.
از آنجایی که هر دانشآموز و شرایط هر فرد ممکن است متفاوت باشد، باید به نکات و روشهایی که در ویدیو چگونه برای آزمون هدف گذاری کنیم، اشاره کردیم، توجه کنید و آنها را با توجه به وضعیت خود تنظیم کنید.
هدف گذاری آزمون منطقی، پشتوانه قویای برای موفقیت در آزمونها است. بنابراین، اگر میخواهید به نتایج خوبی دست پیدا کنید، باید به این موضوع توجه کنید و هدفگذاری مناسبی برای خود تعیین کنید.
امیدواریم که با استفاده از این ویدیو و مقاله، بتوانید به بهترین شکل ممکن برای آزمونهای خود هدفگذاری کنید و به نتایج مطلوبی دست پیدا کنید.
شاید برای شما دانش آموزان و آزموندهندگان پرتلاش نیز سوال شده باشد که چگونه برای آزمون هدف گذاری کنیم؟ برا پاسخ به این سوال باید از به وب سایت رابین مراجعه کنید.
سوالات متداول
پس از انجام آزمون شبیهساز شما باید هدفگذاری خود را برای آزمون روز جمعه آپدیت کنید وبر اساس آزمون شبیه ساز هدف خود را قرار دهید.
آزمون شبیهساز را باید در روز چهارشنبه یا پنجشنبه قبل از آزمونهای روتین خود بدهید تا با استفاده از آن هدفگذاری خود را بروز کنید.
هنگامی که شما هدفگذاری خود را بر اساس آزمون شبیهساز سالهای قبل بروز کردهاید، اگر در آزمون اصلی به هدفگذاری خود دست پیدا نکردید به این علت است که سطح سوالات سختتر شدهاست. در این شرایط آرامش خود را حفظ کنید؛ زیرا شرایط برای تمامی شرکت کنندگان در آزمون یکسان است و نیازی به داشتن استرس نیست.
دسته بندی های این مقاله:
برچسب های این مقاله:
وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.