مدیریت زمان در آزمون های تستی

بریم سراغ مدیریت زمان در آزمون های تستی؛ یکی از تفاوت های عمده ی آزمون های تشریحی و آزمون های تستی بحث مدیریت زمان هستش. در آزمون های تشریحی معمولا شما به میزان لازم زمان دارید. اما در آزمون های تستی یکی از چالش های دانش آموزان کمبود زمان هستش.

گاهی اوقات ممکن هستش شما بتونید به تعداد سوالات بیشتری پاسخ بدید و رتبه و تراز بهتری کسب کنید اما تا به خودتون میاید میببنید زمان آزمون تموم شده.

اگر شما بتونید زمان تون رو مدیریت کنید، میتونید به تعداد سوالات بیشتری پاسخ بدین و درصد و تراز بهتری رو کسب کنین. در این ویدئو درباره مدیریت زمان در آزمون های تستی و مدیریت زمان در کنکور صحبت می کنیم.

اهمیت مدیریت زمان در آزمون های تستی

اگر تکنیک ها و تمرین هایی که گفته میشه رو انجام بدین، به راحتی میتونین زمان آزمون تون رو توی مشتتون بگیرین. اگر بعد از دیدن این ویدئو همچنان سوالی ذهنتون رو مشغول کرده بود حتما برامون کامنت بذارین.

مشاوران گروه مشاوره کنکور رابین در سریع ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ میدهند. بعد از اینکه کامنت شما رو جواب بدیم از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی میشه و میتونین تشریف بیارین و پاسخ سوالتون رو مشاهده کنین.

ویدئو مدیریت در زمان در آزمون های تستی

مشاور کنکور
مشاور

وحید باقری

مدت زمان
مدت زمان

حدود 13 دقیقه

تکنیک ضربدر منها:

شاید اسم تکنیک ضربدر و منها بارها به گوش تون خورده باشد پس بریم بررسی کنیم که روش ضربدر منها چیست؟

از نکات مشاوره کنکور در جلسه آزمون میتوان گفت که سوالات به سه دسته تقسیم میشن: 1- سوالاتی که می تونید در مدت زمان تعیین شده و استاندارد به اونها پاسخ بدید. 2- سوالاتی که می تونید به اونها پاسخ بدید ولی وقت گیر هستند. 3- سوالاتی که هیچ ایده ای برای حل اونها ندارید. خب حالا باید با این سه دسته سوال چیکار کرد؟

سوالاتی که جزو دسته اول هستند(یعنی در تایم معین میتونین جواب بدین) رو بدون هیچ مشکلی بهشون جواب میدین. در کنار سوالات دسته دوم(سوالاتی که میتونین جواب بدین ولی وقت گیر هستن) یک علامت ضربدر قرار میدین و اقدام به حل این سوالات نمیکنین و از اونها میگذرین.

پس کی باید حلشون کنیم؟ وقتی که تموم سوالات دفترچه رو یک دور خوندیم و خیالمون راحت شد که هر سوال رو حداقل یک بار دیدیم، برمیگردیم و اقدام به حل این سوالات می کنیم. شما وقتی کنار سوالی که وقت گیر هستش ضربدر میزنین و ازش رد میشین، زمان اون سوال رو برای خودتون ذخیره میکنین.

سرجلسه آزمون آزمایشی بسیار این اتقاق میوفته که فرد خودش رو درگیر سوالات وقت گیر میکنه که حس میکنه اونارو بلده ولی در انتهای آزمون زمان کم میاره و  نمیرسه صورت سوالاتی که میتونست توی تایم خودشون حل کنه (سوالات دسته اول) رو حتی بخونه.

و اما با دسته سوم سوالات(سوالاتی که هیچ ایده ای برای حل آنها نداریم) چیکار میکنیم؟ مشخصه، کنارش یدونه علامت منها میذاریم و خیلی راحت ازش میگذریم و زمان این سوالات رو هم ذخیره میکنیم.

نکته بسیار بسیار مهم:

بسیارند دانش آموزانی که از تکنیک ضربدر و منها در تست زنی آگاهی دارند و سعی میکنند که این تکنیک رو اجرا کنند ولی بازم وقت کم میارن و موفق نیستن. سوالی که از مشاور کنکور پرسیده میشود این است که چرا چنین اتفاقی می افتد؟

فرض کن یه دانش آموزی میاد صورت سوال رو میخونه، گزینه ها رو میخونه، روی سوال چند دقیقه فکر میکنه بعد تازه به این نتیجه میرسه که این سوال وقت گیره و کنارش یه ضربدر میزنه و ازش رد میشه!!

به نظرتون این دانش آموز الان زمانی رو ذخیره کرد؟؟ پس انتظار بیهوده و باطلی هستش که آخر آزمون زمان اضافه بیاره. در این تکنیک مهم ترین موضوع اینه که در درجه اول شما سر جلسه آزمون تشخیص بدین که کدوم سوال رو میتونین در تایم خودش جواب بدین، کدوم سوال وقت گیره و کدوم سوال رو اصلا بلد نیستین. این موضوع خودش به مهارت نیاز داره.

تکنیک ضربدر منها اولین تکنیک مدیریت زمان سر جلسه آزمون

تمرین عملی برای تکنیک ضربدر منفی:

برای اینکه به این مهارت دست پیدا کنین این تمرین رو هرشب اجرا کنید. یک کتاب تست بردارید (از هر درسی، فرقی نمیکنه) شروع کنین به خوندن تست ها و گزینه ها، بدون اینکه سوال رو جواب بدین فقط بگین که این سوال جزو کدوم دسته س؟ میتونین حل کنین در زمان خودش ، وقت گیره یا اصلا نمیتونین. و این کار رو حداقل به مدت 15 دقیقه انجام بدین. بعد از مدت کوتاهی تبدیل میشین به یک تست شناس قهار.

تمرین عملی برای تکنیک ضربدر منها

و اما بریم سراغ تکنیک مدیریت زمان بعدی:

تکنیک زمان های نقصانی:

در دفترچه کنکور سراسری برای پاسخگویی به  هر درسی یک مدت زمان معینی نوشته شده. در تکنیک زمان های نقصانی کنکور ما سعی میکنیم که از تکنیک ضربدر و منها استفاده کنیم و سوالات رو توی مدت زمان کمتری (نسبت به اون زمانی که داخل دفترچه سوالات قید شده) حل کنیم.

پس بریم سراغ اعداد زمان های نقصانی.

تکنیک زمان های نقصانی دومین تکنیک مدیریت زمان سر جلسه آزمون

زمان های نقصانی دروس عمومی:

همون طور که ملاحظه می کنید مدت زمان دروس عمومی 75 دقیقه (1ساعت و ربع) هستش. اگر برای هر کدوم از چهار درس عمومی یک ربع در نظر بگیریم، در مجموع یک ساعت از وقت خودمون رو صرف دروس عمومی کردیم و قاعدتا یک ربع اضافه میاریم.

اما کاری که شما باید انجام بدین این هستش که زمان های نقصانی هر درس رو به خاطر بسپارید. شما باید تا قبل از زمان های نقصانی، سوالات درس مورد نظر رو حداقل یک بار خونده باشین و جواب داده باشین.

به عنوان مثال با توجه به اینکه کنکور ساعت 8 صبح شروع میشه، زمان های نقصانی دروس عمومی به این صورت هستش: زمان پایان ادبیات 8:15 ، زمان پایان عربی 8:30 ، زمان پایان دین و زندگی 8:45 و زمان پایان انگلیسی 9:00 هستش. و در نهایت شما 15 دقیقه اضافه میارین چون زمان اتمام دروس عمومی ساعت 9:15  هستش. و اما بریم سراغ زمان های نقصانی دروس تخصصی.

زمان های نقصانی دروس عمومی کنکور

زمان های نقصانی کنکور تجربی:

یکی از موضوعات مهمی که در مطالب مشاوره ای کنکور تجربی باید گفته شود، زمان های نقصانی رشته تجربی هستش. زمان پایان درس زمین شناسی: 9:30 ، زمان پایان درس ریاضی: 10:00 ، زمان پایان درس زیست شناسی: 10:30 ، زمان پایان درس فیزیک: 11:00 و زمان پایان درس شیمی:11:30. زمان پایان کل آزمون 12:10 هستش ، بنابراین شما 40 دقیقه زمان ذخیره کردید.

زمان های نقصانی دروس تخصصی رشته تجربی

زمان های نقصانی کنکور انسانی:

یکی از مهم ترین موضوعات در مشاوره کنکور انسانی 1403 بحث اعداد زمان های نقصانی رشته انسانی می باشد. زمان پایان دروس ریاضی و اقتصاد 9:40 ، زمان پایان دروس ادبیات و عربی اختصاصی 10:30 ، زمان پایان دروس تاریخ ، جغرافیا و علوم اجتماعی 11:00 و زمان پایان دروس فلسفه و منطق و روانشناسی 11:30. زمان پایان کل آزمون 12:00 هستش بنابراین شما 30 دقیقه زمان ذخیره کردید.

زمان های نقصانی دروس تخصصی رشته انسانی

زمان های نقصانی کنکور ریاضی:

در موضوع مشاوره کنکور ریاضی 1403 باید توجه داشته باشید که زمان های نقصانی عبارتند از: زمان پایان درس ریاضی 10:15 ، زمان پایان درس فیزیک 11:00 و زمان پایان درس شیمی 11:30. زمان پایان کل آزمون 12:10 هستش، بنابراین شما 40 دقیقه زمان ذخیره کردید.

زمان های نقصانی دروس تخصصی رشته ریاضی

و اما سوال:

حالا با این زمان های ذخیره شده چیکار کنیم؟ جواب این سوال میشه سومین تکنیک مدیریت زمان بعدی یعنی:

تکنیک استراتژی بازگشت:

گفتیم که آخر آزمون که وقت اضافه آوردیم میایم سراغ تست هایی که وقت گیر بودن و ازش گذشتیم(تست هایی که کنارشون ضربدر زدیم). اما موضوعی که هست اینه که ممکنه این زمانی که اضافه آوردیم اونقدری نباشه که بتونیم به همه ی سوالاتی که وقت گیر بودن جواب بدیم. پس چیکار باید بکنیم؟

باید اولویت بندی کنیم. یعنی اینکه بیایم بررسی کنیم با توجه به شرایطی که داریم توی درس های مختلف اول برم سراغ کدوم درس برام بهتره. به این نگرش میگیم استراتژی بازگشت. چیزی که طبیعیه اینه که اولویت های هر فردی با فرد دیگه فرق میکنه بنابراین استراتژی های بازگشت افراد هم با هم فرق میکنه.

پس نمیشه یک فرمول واحد تعریف کرد که همه از اون استفاده کنند. اما میشه اون رو براساس استراتژی بازگشت رتبه های برتر به دو دسته تقسیم کرد، حالت اول اینه که شما قبل از آزمون استراتژی بازگشت خودتون رو مشخص کردین. یعنی سر جلسه آزمون میدونین زمانی که اضافه آوردین رو به کدوم درس اختصاص بدین.

اما حالت دوم به این شکل هستش که شما سر جلسه آزمون تصمیم گیری می کنید که با زمان باقی مونده تون چیکار کنین. من برای هر دو حالت مثال میزنم که بهتر متوجه بشین:

تکنیک استراتژی بازگشت سومین تکنیک مدیریت زمان سر جلسه آزمون

مثال اول تکنیک استراتژی بازگشت:

دانش آموزی در درس ادبیات قوی هستش اما بیشتر وقتا زمان کم میاره اگر زمان بیشتری داشته باشه میتونه به سوالات بیشتری جواب بده. البته ممکنه وضعیتش توی درس های دیگه هم به این صورت باشه اما میخواد زمان باقی مونده ش رو اختصاص بده به این درس. چرا؟

میگه که ادبیات از دو جهت میتونه رتبه و تراز کل من رو به شدت ببره بالا. چجوری: 1-ادبیات در درس های عمومی بیشترین ضریب رو داره (ضریب ادبیات:4 دین و زندگی:3 عربی:2 انگلیسی:2) 2- میانگین درصد کشور در این درس خیلی پایین هستش و اکثر بچه ها این درس رو پایین میزنن.(درسی که اکثر بچه ها پایین میزنن، شما بالا بزنین تراز خیلی بهتری بهتون میده)

مثال دوم تکنیک استراتژی بازگشت:

فرض کنید دانش آموزی قبل از آزمون هدفگذاری کرده که هر درس رو توی آزمون چند درصد بزنه، سر جلسه آزمون توی همه ی درس ها به هدف گذاری خودش میرسه به جز درس عربی. مثلا هدفگذاریش توی درس عربی 60 درصد بود اما الان فقط به 40 درصد سوال ها جواب داده، بنابراین استراتژی بازگشت این دانش آموز این میشه که به درس عربی برگرده و زمانی که اضافه آورده رو صرف این درس بکنه.

مثال هایی از تکنیک استراتژی بازگشت

نکته مهم: 

برای یادگرفتن مدیریت زمان در آزمون های تستی باید از مشاور مجرب یا راهنما تحصیلی معتمد خود کمک بگیرید.

اجرا کردن تکنیک های مدیریت زمان نیاز به تمرین و تکرار داره، و اگر در چند آزمون اول نتیجه خیلی جالب نبود، ناامید نشید و باز هم ادامه بدید تا به تسلط برسید.

از اینکه تا انتها مقاله تکنیک های مدیریت زمان آزمون از گروه رابین با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم…

سوالات متداول:

شامل سه تکنیک اصلی و وابسته به هم است: ۱- تکنیک ضربدر منها ۲- تکنیک زمان های نقصانی ۳- استراتژی بازگشت

یکی از تفاوت های عمده ی آزمون های تشریحی و آزمون های تستی بحث مدیریت زمان هستش. در آزمون های تشریحی معمولا شما به میزان لازم زمان دارید. اما در آزمون های تستی یکی از چالش های دانش آموزان کمبود زمان هستش.

بله، این تکنیک ها کاملا بهم وابسته هستند و اجرای هرکدام وابسته به دانستن و اجرا کردن تکنیک های دیگر است

وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.

به یادگیری ادامه دهید…

۲۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ویشار نخعی زاده
    ۰۴ مهر ۱۴۰۲ ۱۱:۳۶

    سلام و خسته نباشید خدمت آقای باقری .
    من در ازمون ماز شرکت میکنم که پنجشنبه ها است .
    میشه به جای جمعه ها ، پنجشنبه را بذارم واسه ی عقب ماندگی و تحلیل آزمون ….؟
    و اینکه درسته که میگن روزهایی که مدرسه ایم باید ۶ ساعت مطالعه و روزای تعطیل ۱۲ ساعت مطالعه داشته باشیم ؟ چون برای من مهمه که دانشگاه خوب قبول بشم .

    پاسخ
    • وحید باقری
      ۰۴ مهر ۱۴۰۲ ۱۲:۴۴

      سلام وقت بخیر
      مشکلی نداره
      شما روزهای پنجشنبه رو بذارین برای آزمون، بررسی آزمون و جبران عقب افتادگی ها و برای روز جمعه حتما برنامه ریزی کنید و مطالعه داشته باشید
      در مورد ساعت مطالعه تون هم بستگی داره
      اگر شما مثلا ساعت ۱۶ از مدرسه تعطیل میشید و روزانه ۶ ساعت مطالعه دارید خیلی عالی هستش
      اما اگر ساعت ۱۲ از مدرسه تعطیل میشید قطعا ۶ ساعت زمان خیلی کمی هستش
      موضوعی که واضح و بدیهی هستش اینه که شما هر چه قدر ساعت مطالعه بیشتری داشته باشید و تعداد تست های بیشتری کار کرده باشید قطعا در کنکور نتیجه بهتری خواهید گرفت

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر و خسته نباشید .
    ببخشید میشه زودتر روش مطالعه دروس رشته ی ریاضی را هم بگین
    خیلی ممنون 🌷

    پاسخ
  • من همیشه گیج بودم که چیکار کنم ولی شروع کردم به دیدن ویدیوهای شما در یوتیوب . الان واقعا راضیم و دارم نتیجه میگیرم .
    خیلی ممنونم از شما اقای باقری

    پاسخ
    • وحید باقری
      ۰۲ مهر ۱۴۰۲ ۰۷:۴۷

      سلام وقت بخیر
      خوشحالم که ویدئوها براتون مفید بوده و در مسیر مثبتی قرار گرفتین
      موفق باشید و با قدرت ادامه بدید

      پاسخ
  • حــــســـیــن زهـــی
    ۱۶ آذر ۱۴۰۰ ۰۲:۵۷

    خــیــلی مــمنــونـــم بـــابـــت راهـــنمایــی هایــی که مــی کنـــید

    پاسخ
  • سلام
    خیلی ممنونم بابت ویدیو تا حالا بهش فکر نکرده بودم
    امیدوارم همیشه سالم و تندرست باشین

    چقدر صدای شما گوش نواز و دلنشین بود

    پاسخ
    • سلام امیر حسین عزیز
      از لطف شما خیلی خیلی ممنونیم
      خوشحالیم که این ویدئو برای شما مفید بوده
      موفق و پیروز باشید

      پاسخ
  • علیرضا اقدمی
    ۰۵ فروردین ۱۴۰۰ ۱۱:۳۳

    چجوری تاریخ کامنت ها برای سال ۱۳۹۹ هستش ولی تاریخ انتشار این مقاله برای سال ۱۴۰۰؟!!

    پاسخ
    • دقت و نکته بینی شما قابل تحسین هستش.
      حق با شماست ولی مقالاتی که داخل سایت قرار می گیرند هر چند وقت یک بار آپدیت میشوند تاریخ آخرین آپدیت برای ۲ فروردین سال ۱۴۰۰ هستش

      پاسخ
      • علیرضا اقدمی
        ۰۶ فروردین ۱۴۰۰ ۱۳:۳۷

        بله درسته حق باشماست

        پاسخ
        • دمتون گرم واقعا عالیه

          پاسخ
          • سلام،من پنجشنبه کنکور دارم ولی این روش رو فقط دو سه بارامتحان نکردم و هربار هم وقت کمتری در دروس اختصاصی میاوردم….و موفق تشدم خیلی.. راهکار چیه توی این مدت خودم رو ب اون مهارت برسونم؟

          • سلام وقت بخیر
            در هفته آخر منتهی به کنکور شما باید تورق سریع کنید و دیگه خبری از آزمون دادن نیست. کاری که شما میتوانید انجام دهید این است که تمرینی که برای تکنیک ضربدر منها داخل ویدئو توضیح داده شده است را در این مدت اجرا کنید.

  • من از طریق گوگل با سایتتون آشنا شدم ویدئو هاتون عالییییین! آقای باقری مباحث رو به خوبی موشکافی میکنن. از اینکه باهاتون آشنا شدم خیلی خوشحالم

    پاسخ
    • خیلی ممنون از همراهی و و لطف شما خانم فتحی عزیز ما هم خیلی خوشحال هستیم که مطالب سایت براتون مفید بودن

      پاسخ
      • با سلام.به غیر از این روش ها روش دیگری هم برای مدیریت زمان است؟؟(مثلا روش مدیریت زمان رباتیک)

        پاسخ
        • سلام وقت بخیر
          روش های مدیریت زمان بسیار متنوع و زیاد هستند و اکثر آن ها مربوط به مدیریت زمان در انجام کار های روزانه می باشد اما در این مقاله درباره روش های مدیریت زمان سر جلسه آزمون صحبت شد.

          پاسخ
  • آتنا ترابی
    ۰۵ دی ۱۳۹۹ ۰۹:۱۷

    خیلی جامع و کامل بود ممنون از تیم خوبتون

    پاسخ
  • مهدیه ثنایی نیری
    ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ ۰۴:۱۸

    سلام این تکنیک عالیه اگر اجرا باشه ممنونم از زحماتتون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

تلفن همراه *