کنجکاوی بیشتر…
اهمیت پیشروی سریع در اسفند ماه
یکی از موضوعات مهمی که در برنامهریزی برای کنکور باید به آن توجه ویژه داشت، اهمیت پیشروی سریع در اسفند ماه است. اما چرا باید تا پایان اسفند ماه دروس را به اتمام رساند؟
این موضوع ارتباط مستقیمی با برنامهریزی برای دوران جمعبندی دارد که نقش تعیینکنندهای در موفقیت داوطلبان ایفا میکند.
راهنمای مطالعه
پادکست اهمیت پیشروی سریع در اسفند ماه
نقش دوران جمعبندی در بهبود عملکرد داوطلبان
دوران جمعبندی میتواند تأثیر چشمگیری بر رتبه نهایی شما داشته باشد. فرقی نمیکند که تاکنون مطالعه شما چگونه بوده است؛ این دوران میتواند نتایج شما را بهبود ببخشد.
اگر مطالعه شما منظم و کامل بوده باشد، جمعبندی اصولی میتواند رتبه شما را ارتقا دهد و اگر مطالعهتان ناقص یا ضعیف بوده باشد، این مرحله فرصتی برای جبران خواهد بود.
در این مسیر، بهرهگیری از مشاوره تحصیلی کنکور میتواند به شما کمک کند تا روشهای بهینه جمعبندی را بیاموزید و بهترین استفاده را از زمان باقیمانده ببرید.
بنابراین، اهمیت این دوران به حدی است که حتی یک روز زودتر آغاز کردن آن نیز میتواند تأثیر قابلتوجهی داشته باشد.
فازهای مطالعاتی در سال پایانی تحصیل
در سال پایانی تحصیل، فرآیند مطالعه را میتوان به دو فاز اساسی تقسیم کرد:
یادگیری و پیشروی در مباحث: شامل مطالعه کامل دروس، چه از طریق تدریس معلمان در طول سال تحصیلی و چه بهصورت مرور شخصی.
مهارتآموزی برای آزمون و تستزنی: شامل افزایش توانایی در پاسخگویی به سؤالات آزمونها در کمترین زمان ممکن.
سرعت عمل در پاسخگویی به سؤالات آزمون بسیار اهمیت دارد. برای مثال، تفاوت بسیاری میان پاسخ دادن به یک تست ریاضی در ۳۰ ثانیه و ۵ دقیقه وجود دارد. بنابراین، علاوه بر دانش تئوریک، نیاز است که مهارت حل سؤالات در زمان محدود را نیز تقویت کنید.
در این مسیر، بهرهگیری از مشاوره تحصیلی کنکور تجربی میتواند به شما کمک کند تا استراتژیهای مؤثری برای افزایش سرعت و دقت در آزمونها بیاموزید.
به همین دلیل، توصیه میشود که تا پایان اسفند ماه، یادگیری مباحث به اتمام برسد تا بعد از آن صرفاً بر جمعبندی و افزایش مهارتهای آزمونی تمرکز شود.
اهمیت آزمونهای جامع و تحلیل آنها
برنامهریزی رایج در بسیاری از آزمونهای آزمایشی تا اواسط فروردین ادامه دارد، اما با توجه به برگزاری کنکور در اردیبهشتماه، زمان بسیار محدودی برای جمعبندی باقی خواهد ماند.
در این بازه، شما باید چندین آزمون جامع را پیش از کنکور اصلی حل کنید که این امر مستلزم داشتن زمان کافی است. آزمونهای جامع به شما کمک میکنند تا عملکرد خود را بسنجید و نقاط ضعف و قوتتان را مشخص کنید.
در این مسیر، بهرهگیری از راهنمایی مشاور انسانی میتواند به شما در تحلیل آزمونها و رفع اشکالات کمک کند. اما نکته مهم این است که آزموندادن بدون تحلیل و رفع اشکالات، عملاً بیفایده خواهد بود.
نحوه صحیح تحلیل آزمون:
- پس از هر آزمون، زمانی را به تحلیل پاسخها و شناسایی اشتباهات اختصاص دهید.
- مباحثی که در آنها ضعف دارید را شناسایی کرده و دوباره مرور کنید.
- آزمونهای جامع کمک میکنند که علاوه بر تقویت دانش، مطالبی را که فراموش کردهاید، مجدداً یادآوری کرده و تسلط خود را افزایش دهید.
- این آزمونها ذهن شما را به شرایط واقعی کنکور عادت میدهند؛ چراکه ترتیب سؤالات در کنکور تصادفی است و هیچ ترتیب خاصی از مباحث رعایت نمیشود.
کاهش بیدقتی در آزمونها
یکی از مشکلات رایج در میان داوطلبان، بیدقتی در آزمونها است. اگر شما بهصورت منظم آزمونهای جامع را از یک ماه قبل از کنکور انجام دهید، میتوانید این بیدقتیها را شناسایی کرده و کاهش دهید.
بهعنوان مثال، اگر در آزمون اول ۱۰ اشتباه ناشی از بیدقتی داشته باشید، در آزمونهای بعدی میتوانید این تعداد را کاهش دهید.بهرهگیری از مشاوره کنکور ریاضی 1404 میتواند به شما در شناسایی این اشتباهات و بهبود دقت در آزمونها کمک کند.
اما اگر این آزمونها را تنها در هفته آخر قبل از کنکور انجام دهید، دیگر فرصتی برای اصلاح این اشتباهات نخواهید داشت.
جمعبندی: چرا باید پیشروی سریع در اسفند را جدی بگیریم؟
همانطور که مطرح شد، هدف از تأکید بر اتمام مباحث در اسفند، ایجاد فرصت کافی برای ورود به مرحله آزمون و جمعبندی است. این دوران طلایی باید به بهترین شکل ممکن مورد استفاده قرار گیرد تا بیشترین بازدهی از مطالعات خود داشته باشید.
اگر این مسیر را بهدرستی طی کنید، روز کنکور دیگر برای شما استرسزا نخواهد بود، بلکه آزمونی خواهد بود که پیش از آن بارها مشابه آن را تجربه کردهاید. به این ترتیب، با بیشترین بازدهی خود در جلسه کنکور حاضر خواهید شد.
امیدواریم که اهمیت این دوران را بهدرستی درک کرده باشید و بتوانید از آن به بهترین شکل ممکن بهرهمند شوید. موفق باشید.
سوالات متداول
برای اینکه بعد از عید فرصت کافی برای جمعبندی و تمرین آزمونهای جامع داشته باشید و مهارت تستزنی خود را تقویت کنید.
خیر، چون در این صورت فرصت کافی برای شناسایی و رفع اشکالات خود نخواهید داشت و نمیتوانید عملکرد خود را بهبود دهید.
این آزمونها علاوه بر سنجش دانش، به شما کمک میکنند که مهارت مدیریت زمان، دقت در پاسخگویی و تسلط بر مباحث را تقویت کنید.
دسته بندی های این مقاله:
برچسب های این مقاله:
وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.
به یادگیری ادامه دهید…