کنجکاوی بیشتر…
معرفی دانشگاه زنجان
دانشگاه زنجان از نظر وسعت به عنوان دومین دانشگاه در کشور بعد از دانشگاه صنعتی اصفهان شناخته میشود. این مرکز آموزشی دارای ۵ دانشکده فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه و کشاورزی و همچنین یک واحد مجزای فنی و مهندسی در ابهر است.
دانشگاه زنجان همه ساله دانشجویان بسیاری را در رشتههای مختلف و از مقاطع کاردانی تا دکتری جذب میکند. قصد داریم در این محتوا به معرفی دانشگاه زنجان بپردازیم.
چنانچه مایل هستید که اطلاعات مشاوره کنکور خود را در مورد این مرکز آموزشی افزایش دهید، خواندن این محتوا به شما پیشنهاد میشود. در ادامه همراه ما باشید.
راهنمای مطالعه
آشنایی با دانشگاه زنجان
دانشگاه دولتی زنجان یکی از بزرگترین دانشگاههای معتبر و قدیمی است که در شهر زنجان قرار دارد. در حال حاضر این مرکز دارای ۵ دانشکده، ۴۲۵ عضو هیئت علمی و بیش از ۱۰ هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است.
دانشگاه زنجان در پایگاه رتبه بندی تایمز سال ۲۰۱۶_۲۰۱۷ جزو ۱۳ دانشگاه برتر کشور معرفی شد. این مرکز آموزشی از نظر گستردگی و وسعت بعد از دانشگاه صنعتی اصفهان، دومین دانشگاه کشور است.
دانشگاه زنجان در نظام رتبه بندی گرین متریک نیز همه ساله به عنوان سبزترین و بهترین دانشگاه ایران و در سال ۲۰۱۹ در رتبه چهل و هشتم دنیا قرار گرفت.
دانشکدههای دانشگاه زنجان
دانشگاه زنجان دارای ۵ دانشکده است که در مقاطع تحصیلی مختلف دانشجو میپذیرد. در ادامه با لیست دانشکدههای آن آشنا میشویم:
- دانشکده فنی مهندسی
- دانشکده علوم انسانی
- دانشکده علوم پایه
- دانشکده کشاورزی
- دانشکده فنی و مهندسی ابهر
رشتههای تحصیلی دانشگاه زنجان
دانشجویان دانشگاه زنجان میتوانند در یکی رشتههای تحصیلی این دانشگاه از مقطع کاردانی تا دکتری تحصیل کنند. لیست رشتههای این دانشگاه به تفکیک دانشکدههای آن به شرح زیر است:
دانشکده فنی مهندسی
- مهندسی برق
- مهندسی مکانیک
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی عمران
- مهندسی نقشه برداری
- مهندسی معدن
- مهندسی شیمی
- مهندسی مواد
- معماری
- نقاشی
دانشکده علوم انسانی
- روانشناسی
- زبان و ادبیات فارسی
- تربیت بدنی
- جغرافیا و ژئوماتیک
- مترجمی زبان انگلیسی
- الهیات
- تاریخ و تمدن ملل اسلامی
- حسابداری
- معارف اسلامی
- مدیریت بازرگانی
- مدیریت صنعتی
- راهنمایی و مشاوره
- حقوق
- علوم اقتصادی
دانشکده علوم پایه
- شیمی
- فیزیک
- ریاضی
- زمین شناسی
- زیست شناسی
- آمار
- محیط زیست
دانشکده کشاورزی
- آموزش و ترویج کشاورزی
- باغبانی
- زراعت و اصلاح نباتات
- مهندسی آب
- علوم دامی
- گیاه پزشکی
- صنایع غذایی
- خاک شناسی
دانشکده فنی و مهندسی ابهر
- مهندسی برق
- مهندسی مکانیک
امکانات رفاهی دانشگاه زنجان
دانشگاه زنجان به عنوان یکی از برترین دانشگاههای کشور محسوب میشود. همچنین امکانات رفاهی قابل توجهی نیز برای دانشجویان خود فراهم نموده است که در ادامه به بررسی این امکانات میپردازیم:
- 26 آزمایشگاه و کارگاه آموزشی
- کتابخانه مرکزی
- وبسایت کامپیوتر دانشگاه مجهز به نرم افزارهای مرتبط با رشتههای تحصیل
- سلف سرویس
- کلاس رایانه
- امکانات ورزشی
- موزه تاریخ طبیعی
- مجموعههای خوابگاهی
اگر شما هم به تحصیل در دانشگاه زنجان علاقمند هستید، میتوانید برای دریافت مشاوره کنکور ریاضی فیزیک، انسانی و همچنین مشاوره کنکور تجربی 1404 به وبسایت مشاورهای کنکور ما مراجعه کنید. مشاورین کنکور در سایت ما راهنماییهای مناسب را به شما ارائه خواهند داد.
مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه زنجان
آگاهی از مزایا و معایب تحصیل در این مرکز آموزشی نقش مهمی در اتخاذ درستترین تصمیم برای انتخاب رشته داوطلبان کنکور دارد. در ادامه با لیست مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه زنجان آشنا میشویم.
مزایای تحصیل در دانشگاه زنجان
دانشگاه زنجان مکانی به وسعت ۴۰۰ هکتار برای انجام فعالیتهای آموزشی دارد.
این مرکز آموزشی همه ساله در نظام رتبه بندی گرین متریک به عنوان سبزترین دانشگاه کشور انتخاب میشود. همچنین در سال ۲۰۱۹ نیز رتبه ۴۸ دنیا را کسب نموده است.
دانشگاه زنجان در سال ۲۰۲۰ در رتبه بندی لاین در میان ۳۶ دانشگاه برتر دنیا رتبه ۳۴ را از آن خود کرده است.
اساتید این دانشگاه هر کدام از اساتید درجه اول در استان زنجان هستند. به دلیل سطح علمی بالای این اساتید، بازدهی این دانشگاه بسیار بالا است.
معایب تحصیل در دانشگاه زنجان
این دانشگاه در اغلب اوقات به علت محدودیتهای مالی با کمبود تجهیزات آموزشی مواجهه است. این امر میتواند اثرات منفی بر فرایند یادگیری دانشجویان این مرکز داشته باشد.
یکسری از اساتید دانشگاه زنجان، تجربه کافی ندارند و ممکن است کیفیت تدریس آنها پایین باشد. به دنبال آن، یادگیری دانشجویان بیبهره خواهد بود.
تعداد رشتههای ارائه شده در دانشگاه زنجان با محدودیت مواجهه است. این عامل میتواند برای دانشجویانی که به تحصیل در رشتههای دیگر علاقمند هستند، محدود کننده و تنگ نظرانه باشد.
بیشتر کتابخانههای این دانشگاه درگیر محدودیتهای منابع هستند، بنابراین دسترسی دانشجویان به منابع مناسب تا حدودی دشوار است.
بسترهای فرهنگی ورزشی دانشگاه زنجان ضعیف است. به همین دلیل نمیتواند به طور کامل به نیازهای فرهنگی ورزشی دانشجویان خود پاسخ دهد.
تعدادی از اساتید دانشگاه زنجان در زمینه تدریس دروس و نمره دهی به پروژههای درسی سختگیری زیادی را به خرج میدهند.
به دلیل جذب بالای دانشجویان این مرکز، گاهی اوقات ظرفیت خوابگاههای آن کم است. به دنبال آن، دانشجویان مجبور میشوند که با پرداخت هزینههای مازاد در خوابگاههای غیر دولتی اسکان پیدا کنند.
برخی از دانشجویان آن از کیفیت غذای سلف دانشگاه رضایت ندارند.
رتبه علمی دانشگاه زنجان
تاکنون اطلاعات دقیقی در خصوص جایگاه علمی دانشگاه زنجان در دسترس نیست. اما بر اساس اطلاعات موجود در دیگر سایتها، این دانشگاه در بازه رتبه بندی ۲۰ تا ۳۰ در میان دانشگاههای دولتی کشور قرار دارد.
بالاتر از آن، دانشگاههای تهران، امیر کبیر و علوم پزشکی رتبههای اول تا سوم را کسب کردهاند. دانشگاه زنجان از نظر دیپلماسی علمی، مرجعیت علمی، معیار جنسیتی و معیار دسترسی آزاد در بازه رتبهای ۳۱ تا ۳۴ ایران قرار دارد.
این دانشگاه نیز جایگاه ویژهای در ارائه مقالات علمی مختلف دارد و با انتشار تعداد زیادی از مقالههای علمی ثبت شده به عنوان یک دانشگاه کاملا علمی شناخته میشود.
قبولی در دانشگاه دولتی زنجان
قبولی در دانشگاه زنجان نیز همانند دیگر دانشگاههای برتر کشور به تلاش و کوشش بسیاری نیاز دارد. به طوری که داوطلبان باید برای تحصیل در یکی از رشتههای این دانشگاه در آزمون کنکور سراسری، رتبههای برتر کسب کنند.
این روزها بیشتر دانش آموزان ایرانی آرزو دارند که در کنکور سراسری قبول شوند. اما عامل اصلی موفقیت در این آزمون، مطالعه اصولی و مستمر است.
اگر تاکنون برای موفقیت در کنکور سراسری تلاش کافی نداشتهاید اما با مطالعه محتوای معرفی دانشگاه زنجان به تحصیل در این مرکز آموزشی علاقمند شدهاید، توصیه میشود که برای دریافت بهترین مشاور کنکور انسانی، ریاضی و تجربی از یک مشاور خبره کمک بگیرید.
زیرا بهترین مشاوره کنکور سراسری میتواند مسیر قبولی در این آزمون را برای شما راحتتر کند.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی دانشگاه زنجان پرداختیم. به طوری که با دانشکدهها و رشتههای تحصیلی، امکانات رفاهی، مزایا و معایب تحصیل و رتبه علمی آن آشنا شدیم. دانستیم که تحصیل در یکی از رشتههای این دانشگاه به تلاش و پشتکار بسیاری نیاز است.
اگر قصد دارید که برای کسب رتبههای برتر کنکور سراسری اقدام نمایید، این شرایط برای شما فراهم است که به سایت مشاورهای کنکور ما سر بزنید. مشاوران باسابقه و حرفهای در این سایت، بهترین و مناسبترین مشاوره کنکور را به شما ارائه خواهند داد.
سوالات متداول
این مرکز دارای ۵ دانشکده است و در رشتههای تحصیلی مختلفی دانشجو جذب میکند که در متن مقاله به آن اشاره کردیم.
مهمترین مزیت تحصیل در این دانشگاه کسب رتبه ۳۴ در نظام رتبه بندی لایدن است که در متن مقاله به آن پرداختیم.
این دانشگاه دارای ۲۶ آزمایشگاه، کتابخانه، مجموعه خوابگاهی و غیره است که در این محتوا به آنها اشاره کردیم.
دسته بندی های این مقاله:
برچسب های این مقاله:
وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.