کنجکاوی بیشتر…
معرفی دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری که با نام اختصاری دانشگاه هوایی شهید ستاری نیز شناخته میشود، یکی از بهترین دانشگاههای کشور است. هدف از تاسیس این دانشگاه نظامی، تامین نیروی مورد نیاز ارتش جمهوری اسلامی ایران و به ویژه نیروی هوایی ارتش است.
قصد داریم در این مقاله به معرفی دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری بپردازیم. اگر مایل هستید که اطلاعات مشاوره کنکور تجربی ۱۴۰۴ و مشاوره کنکور ریاضی خود را در خصوص این دانشگاه افسری افزایش دهید، خواندن این محتوا به شما پیشنهاد میشود. با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه
- آشنایی با دانشگاه شهید ستاری
- دانشکدههای دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
- رشتههای دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری
- شرایط قبولی در دانشگاه افسری شهید ستاری
- نحوه ورود به دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری
- مصاحبه دانشگاه افسری شهید ستاری
- امکانات رفاهی دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
- مزایای تحصیل در دانشگاه هوایی شهید ستاری
- قبولی در دانشگاه شهید ستاری
- جمعبندی
- سوالات متداول
آشنایی با دانشگاه شهید ستاری
دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری در سال ۱۳۶۷ با تلاش منصور ستاری و توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران بنیان نهاده شد. قبل از تاسیس این دانشگاه، افسران نیروی هوایی دوره آموزش خود را در دانشگاه افسری امام علی (ع) میگذراندند.
پس از آن، با انتخاب تخصص برای گذراندن دوره مخصوص رستهای، راهی سایتها و پایگاههای پدافندی میشدند. دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، مرکزی برای پرورش خلبانان نیروی هوایی، کارشناسان هوانوردی و مهندسان پرواز است.
این دانشگاه امکان تحصیل در رشتههای مختلف از قبیل خلبانی و کارشناسی هوانوردی، مراقبت پرواز، ناوبری هواپیما، مهندسی هوافضا و غیره را برای داوطلبان فراهم کرده است.
در گذشته، جذب دانشجو به واسطه قبولی در کنکور سراسری و فقط از بین داوطلبان دارای مدرک دیپلم رشته ریاضی صورت میگرفت. اما از سال ۱۳۸۵، این دانشگاه و دیگر دانشگاههای ارتش (به جز دانشگاه علوم پزشکی) فقط از طریق آزمون ورودی که به صورت متمرکز توسط مرکز سنجش و گزینش ارتش برگزار میشود، پذیرای دانشجوی جدید است.
دانشجویان دانشگاه شهید ستاری در کنار دروس رشته آموزشی خود، آموزش نظامی را نیز یاد میگیرند و بعد از فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی این دانشگاه، به درجه ستوان دوم نائل خواهند شد.
این مرکز آموزشی همچنین در مقطع کارشناسی ارشد از طریق کنکور سراسری نیز دانشجو جذب میکند. این مرکز آموزشی با داشتن دانشکدههایی نظیر دانشکده خلبانی پهپاد، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشکده پرواز، دانشکده مدیریت، دانشکده کامپیوتر، دانشکده مهندسی برق و دانشکده فناوریهای نوین دفاعی، دانشجویان فرهیخته بسیاری را تربیت کرده است.
این دانشگاه با داشتن اساتید باسابقه و سران برجسته، به عنوان یکی از برترین دانشگاههای کشور به شمار میآید. در حال حاضر در دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری، ۴۷ استاد و حدود ۱۶۰۰ دانشجو در حال تحصیل هستند.
اگر شما هم رویای تحصیل در این دانشگاه هوایی شهید ستاری را دارید، میتوانید برای دریافت راهنماییهای قبولی در دانشگاه شهید ستاری، به سایت مشاورهای ما مراجعه کنید و بهترین مشاوره کنکور را دریافت نمایید.
دانشکدههای دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
در حال حاضر، دانشگاه افسری شهید ستاری دارای ۷ دانشکده مختلف است که هر کدام از آنها به شکل تخصصی به دانشجویان آموزش میدهند. این دانشکدهها عبارتند از:
- دانشکده پرواز
- دانشکده مهندسی هوافضا
- دانشکده مهندسی برق
- دانشکده کامپیوتر
- دانشکده مدیریت
- دانشکده خلبانی پهپاد
- دانشکده فناوریهای نوین دفاعی
در ادامه به معرفی هر کدام از دانشکدههای دانشگاه شهید ستاری میپردازیم.
دانشکده پرواز
این دانشکده به دو گروه مراقبت پرواز و گروه (خلبانی – ناوبری) تقسیم میشود که سه رشته مراقبت پرواز، خلبانی و ناوبری را به دانشجویان خود ارائه میدهد.
دانشجویان ورودی در هر سال بعد از دوره BMT و شروع ترم تحصیلی با طی کردن واحدهای درسی در دیگر دانشکدههای این دانشگاه افسری شهید ستاری و همچنین دروس تخصصی در دانشکده پرواز برای اعزام به گردان پرواز مقدماتی 33- F Hl آماده میشوند. مراحل اعزام به گردان پرواز به شرح زیر است:
- گذراندن بیشتر درسهای علوم پایه
- طی کردن دوره FTD (دوره زمینی) و دریافت نمره قبولی در همه دروس این دوره
- اعزام به گردان پرواز مقدماتی واقع در کوشک نصرت (پایگاه قیام)
دانشجویان بعد از پایان پرواز و دانش آموختگی از این گردان و همچنین بازگشت به دانشگاه، واحدهای درسی باقیمانده را میگذرانند. دانشجویان خلبانی در طی آموزش در دانشگاه بایستی بر اساس اعلام آموزش دانشکده پرواز، برای گذراندن دورههای اتاق ارتفاع، چتر پاراسل و آموزش شنا اقدام کنند.
دانشکده مدیریت
در این دانشکده، گرایشهای مدیریت نظیر رشتههای آموزش اداری پرسنلی، آماد و ترابری به دانشجویان آموزش داده میشود.
دانشکده کامپیوتر
این دانشکده مسئولیت تربیت افسران رایانه ناجا را برعهده دارد.
دانشکده هوافضا
این دانشکده دانشگاه افسری شهید ستاری وظیفه تربیت افسران تعمیر و نگهداری هواپیما و هوافضا را برعهده دارد. آن دسته از دانشجویانی که مشتاق انجام فعالیتهای مختلف تحقیقاتی و پژوهشی هستند، میتوانند به دایره پژوهشی دانشکده مراجعه کنند و معرفی نامههای لازم را به ارگانهای مختلف برای انجام تحقیقات دریافت کنند.
دانشکده خلبانی پهپاد
دانشکده خلبانی پهپاد دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری محل آموزش خلبانان پهپاد آجا است که افتتاح آن به سال ۱۳۹۶ برمیگردد. این دانشکده به عنوان یکی از مجهزترین و پیشرفتهترین دانشکدههای این دانشگاه به شمار میآید.
دانشکده فناوریهای نوین دفاعی
این دانشکده در سال ۱۳۹۴ بنیان نهاده شد. نظامیگری در این دانشکده از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از مهمترین تخصصهای این دانشکده، پدافند غیر عامل است.
دانشکده برق
این دانشکده رشته برق با دو گرایش متفاوت مخابرات و قدرت را پوشش میدهد. هدف از ایجاد گرایش الکترونیک در این دانشکده، تربیت افسران کارشناس در حیطه شناخت، نگهداری، بهره برداری، تجزیه و تحلیل دستگاهها و سیستمهای الکترونیک است.
هدف از برقراری گرایش مخابرات، تربیت افسران کارشناس در حیطه عملکرد، شناخت، نگهداری، طراحی و تجزیه و تحلیل مدارات و سیستمهای مخابراتی است.
دانشکده برق دانشگاه افسری شهید ستاری در بین دیگر دانشکدههای این دانشگاه از ویژگیهای قابل توجهی برخوردار است و آن بهرهمندی از ساختمان چهار طبقه در ضلع شمال غربی دانشگاه است.
گستردگی فضای آموزشی این دانشکده، محل مناسبی را برای انجام فعالیتهای گوناگون علمی و پژوهشی فراهم نموده است. همچنین متمرکزترین بخش آزمایشگاهی دانشگاه هوایی شهید ستاری با ۱۲ آزمایشگاه فعال در این دانشکده واقع شده است.
رشتههای دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری
دانشگاه هوایی شهید ستاری با توجه به نیاز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، دانشجوی جدید در رشتههای مختلف جذب میکند.
آن دسته از داوطلبانی که علاقمند به پذیرش در این دانشگاه هستند، باید در ابتدا از لیست رشتههای دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری مطلع شوند. سپس در صورت نیاز در یکی از این رشتهها ثبت نام کنند.
بهتر است بدانید که داوطلبان فقط در صورت دارا بودن مدرک دیپلم ریاضی و علوم تجربی و همچنین معدل بالای ۱۴ میتوانند در یکی از رشتههای این مرکز آموزشی ثبت نام نمایند.
هماکنون دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری دارای ۷ دانشکده مختلف است که هر کدام از آنها به شکل تخصصی به دانشجویان آموزش میدهند. دانشکده پرواز، دانشکده مدیریت، دانشکده برق، دانشکده خلبانی و غیره از جمله دانشکدههای این دانشگاه هوایی هستند.
ضرورت دارد که داوطلبان برای ثبت نام در هر کدام از دانشکدههای ذکر شده دانشگاه افسری شهید ستاری، در ابتدا در یکی از رشتههای این دانشگاه ثبت نام کنند. در ادامه معرفی دانشگاه شهید ستاری با لیست رشتههای آن به تفکیک دانشکدهها آشنا میشویم:
دانشکده پرواز:
- کارشناسی هوانوردی
- کارشناسی هوانوردی – خلبانی
- کارشناسی هوانوردی – ناوبری هواپیما
- مراقبت پرواز
دانشکده مهندسی هوافضا:
- کارشناسی مهندسی هوافضا
- کارشناسی مهندسی نگهداری هواپیما
دانشکده مهندسی برق:
- رشته جنگال (جنگ الکترونیک)
- رشته الکترونیک
- رشته مخابرات
دانشکده کامپیوتر:
- کارشناسی مهندسی کامپیوتر (نرم افزار)
دانشکده مدیریت:
- آموزش اداری پرسنلی
- ترابری
- آماد آموزش
دانشکده خلبانی پهپاد:
- آموزش خلبانان پهپاد ارتش جمهوری اسلامی
دانشکده فناوریهای نوین دفاعی:
- پدافند غیرعامل
شرایط قبولی در دانشگاه افسری شهید ستاری
این دانشگاه در سال ۱۳۶۷ توسط منصور ستاری تاسیس شده است تا فرصتی را برای پرورش و تحصیل افسران جوان فراهم نماید. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نیروی هوایی برای دستیابی به اهداف اصلی نظام، اقدامات بسیاری را در خصوص تاسیس مراکز عالی و دانشگاهها انجام داد.
چنانچه قصد تحصیل در این دانشگاه را دارید، در نظر داشته باشید که ثبت نام و قبولی در این دانشگاه افسری شهید ستاری دارای یکسری شرایط عمومی و اختصاصی ویژه است. در ادامه معرفی دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری به بررسی این شرایط میپردازیم.
شرایط عمومی:
اصلیترین و مهمترین شرایط ثبت نام در این دانشگاه، اعتقاد به دین مبین اسلام است.
داوطلب بایستی داری تابعیت جمهوری اسلامی ایران باشد.
به نظام جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی پایبند باشد.
داوطلب باید به ولایت فقیه اعتقاد داشته باشد.
محکومیت موثر کیفری و محکومیت ناشی از اقدام بر علیه امنیت کشور، نظام جمهوری اسلامی و انقلاب نداشته باشد.
داوطلب در زمان ورود به دانشگاه در رشته خلبانی باید حداکثر دارای ۲۰ سال سن و سایر رشتهها دارای حداقل ۱۷ سال و حداکثر ۲۲ سال سن باشد.
هیچ گونه فساد اخلاقی در پرونده خود نداشته باشد.
در معاینات پزشکی از سلامت جسمانی و روانی لازم برخوردار باشد.
داوطلب در صورت انتخاب رشته خلبانی بایستی میزان بیناییاش ۱۰/۱۰ و در صورت انتخاب سایر رشتهها ۸/۱۰ باشد.
داوطلب در زمان ورود به دانشگاه باید دارای حداقل قد 165 سانتی متر باشد.
شرایط اختصاصی:
دانشجویان بعد از پذیرش در دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری بایستی تعهد خدمتی برابر ضوابط قانون ارتش جمهوری اسلامی ایران به این ارگان بدهند.
داوطلبان برای ورود به این مرکز آموزشی باید حداقل دارای معدل کل ۱۴ در رشتههای علوم تجربی و ریاضی باشند.
داوطلبان نباید هیچ نوع تعهد خدمتی یا استخدامی به دستگاههای دولتی و بخش خصوصی داشته باشند.
نحوه ورود به دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری
ارتش جمهوری اسلامی ایران به صورت سالیانه برای تامین نیروهای مورد نیاز خود از طریق برگزاری آزمون داخلی، دانشجوی جدید میپذیرد.
بدین شکل که داوطلبان علاقمند به خدمت در نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران کافیست مدرک دیپلم خود در زیر گروههای ریاضی و تجربی را ارائه دهند. پس از آن در زمان مقرر برای ثبت نام در وبسایت اعلام شده اقدام کنند.
لازم است که داوطلبان نخست به سایت گزینش ارتش جمهوری اسلامی ایران به نشانی gozinesh.aja.ir مراجعه نمایند. بعد از مطالعه کامل دفترچه راهنمای دانشگاه هوایی علوم و فنون شهید ستاری، مدارک مربوطه را آماده کنند. سپس فرم ثبت نام آزمون اینترنتی را با خرید کارت اعتباری استخدامی افسری ارتش تکمیل نمایند.
در آخر هم برای ورود به این دانشگاه افسری شهید ستاری، آزمونی برگزار میشود. داوطلبان میتوانند در صورت کسب نمره قبولی، در این مرکز آموزشی ادامه تحصیل دهند. البته لازم است که قبل از آن در مصاحبه نیز شرکت کنند و صلاحیتشان سنجیده شود.
مصاحبه دانشگاه افسری شهید ستاری
همانطور که گفتیم، برای پذیرش در این دانشگاه، یک آزمون ورودی برگزار میشود. داوطلبان بعد از کسب نمره قبولی در این آزمون به مصاحبه حضوری دعوت میشوند.
چنانچه داوطلب این مراحل با موفقیت طی کند، کارت پایش سلامت برای او صادر میشود. سپس به مرحله دوم گزینش یعنی مصاحبه حضوری وارد خواهد شد.
در این مصاحبه، سوالات عقیدتی سیاسی، اطلاعات عمومی، روانشناسی و سایر سوالات متداول در مصاحبههای دانشگاههای ارتش جمهوری اسلامی ایران از داوطلبان پرسیده میشود. داوطلب باید برای قبولی نهایی، این مرحله را نیز با موفقیت پشت سر بگذارد.
امکانات رفاهی دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
این دانشگاه از امکانات بهروز و متنوعی برخوردار است که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
دانشگاه هوایی شهید ستاری یک دانشگاه شبانه روزی است و امکانات زندگی دانشجویان از قبیل خوراک و مسکن برعهده ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
اما در خصوص دیگر امکانات دانشگاهی میتوان به سالن سینما برای نمایش فیلم و برگزاری برنامهها و جشنهای جمعی، سایت اینترنت واقع در دانشکده رایانه، language lab برای آموزش زبان، استخر شنا، سالنها و زمینهای ورزشی نظیر زمین بسکتبال با امکانات مناسب اشاره نمود.
مزایای تحصیل در دانشگاه هوایی شهید ستاری
تحصیل در دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری برای پذیرفته شدگان آن دارای یکسری مزایای خاص است. در ادامه به بررسی این مزایا میپردازیم:
ماهیانه مبلغی به عنوان کمک هزینه تحصیلی برای دانشجویان دانشگاه افسری شهید ستاری پرداخت میشود.
دانشجویان از تغذیه، درمان، آموزش و پوشاک رایگان بهرهمند هستند.
داوطلبان بعد از طی کردن دوره رزم مقدماتی مشترک در لشکرک، بایستی به صورت شبانه روزی در این دانشگاه تحصیل کنند.
چنانچه دانشجویان هفت ترم تحصیلی خود را با موفقیت پشت سر بگذارند، درجه ستوان دومی به آنها داده میشود. همچنین بعد از فارغ التحصیلی نیز دانشنامه کارشناسی در رشته تحصیلی خود را دریافت خواهند کرد.
فارغ التحصیلان این دانشگاه از خدماتی نظیر کارت اعتباری حکمت، بیمه خدمات درمانی و بیمه عمر برای خود و عائله تحت تکفل و دیگر خدمات رفاهی ویژه برخوردار هستند.
قبولی در دانشگاه شهید ستاری
قبولی در دانشگاه علوم و فنون شهید ستاری مانند دیگر دانشگاههای برتر کشور به تلاش و پشتکار بسیاری نیاز دارد. به طوری که داوطلبان باید در آزمون ورودی، معاینات پزشکی و مصاحبه این دانشگاه پذیرش شوند.
این روزها بسیاری از دانشآموزان ایرانی آرزو دارند که در این دانشگاه هوایی شهید ستاری قبول شوند. برای این منظور، توصیه میشود که برای دریافت راهنمایهای لازم به سایت مشاورهای ما سر بزنید. برای اینکه بهترین مشاوره کنکور ریاضی و همچنین بهترین مشاوره کنکور تجربی ۱۴۰۴ را دریافت کنید.
لازم به ذکر است که بهترین مشاوره کنکور انسانی، تجربی و ریاضی در وبسایت مشاورهای ما، شما را با اصول صحیح برنامه ریزی، مدیریت آزمون، تست زنی و غیره آشنا میکنند. به امید آنکه در این دانشگاه برتر کشور تحصیل کنید.
جمعبندی
در این محتوا به معرفی دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، دانشکدهها و رشتهها، مزایای تحصیل، امکانات رفاهی، شرایط قبولی و مصاحبه آن پرداختیم. دانستیم که تحصیل در یکی از رشتههای این دانشگاه افسری، به تلاش و همت زیادی نیاز دارد.
اگر قصد قبولی در دانشگاه هوایی شهید ستاری را دارید، این امکان برای شما فراهم است که به سایت مشاورهای کنکور ما سر بزنید. مشاوران مجرب و بااعتماد در این وبسایت، راهنماییهای لازم را به شما ارائه خواهند داد.
سوالات متداول
در این دانشکده افسران برای نگهداری و تعمیر هواپیما و هوافضا تربیت میشوند. آن دسته از دانشجویانی که مشتاق انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی هستند، میتوانند به دایره پژوهشی دانشکده مراجعه کنند. سپس معرفی نامههای لازم را به ارگانهای مختلف برای انجام تحقیقات، دریافت نمایند.
ماهانه مبلغی به عنوان کمک هزینه تحصیلی برای دانشجویان این دانشگاه پرداخت میشود. دانشجویان از تغذیه، درمان، پوشاک و آموزش رایگان برخوردار هستند.
داوطلبان بایستی نخست به وبسایت گزینش ارتش جمهوری اسلامی ایران به نشانی gozinesh.aja.ir مراجعه نمایند. بعد از مطالعه کامل دفترچه راهنمای دانشگاه هوایی شهید ستاری، مدارک لازم را آماده کنند.
دسته بندی های این مقاله:
برچسب های این مقاله:
وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.