کنجکاوی بیشتر…
معرفی دانشگاه رازی
دانشگاه رازی کرمانشاه یکی از برترین دانشگاههای دولتی زیر نظر وزارت علوم و فناوری است که در سال ۱۳۵۱ فعالیت خود را در شهر کرمانشاه شروع کرد.
دانشگاه رازی با تاسیس سه دانشکده پزشکی کرمانشاه، دانشکده دامپروری ایلام و دانشکده تربیت دبیر سنندج توسعه یافت. هر کدام از این دانشکدهها پس از انقلاب اسلامی به طور جداگانه به فعالیت خود پرداختند.
قصد داریم در این محتوا به معرفی دانشگاه رازی کرمانشاه بپردازیم. چنانچه مایل هستید که نکات مشاوره کنکور خود را در خصوص این دانشگاه افزایش دهید، خواندن این مقاله به شما پیشنهاد میشود. با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه
آشنایی با دانشگاه رازی کرمانشاه
یکی از محبوبترین دانشگاههای دولتی کشور که معمولا در میان اولویتهای انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری دیده میشود، دانشگاه رازی کرمانشاه است. این مرکز آموزشی هر ساله تعداد دانشجویان بسیاری را در رشتههای متعدد میپذیرد.
در حقیقت این مرکز آموزشی منتسب به زکریای رازی است که در سال ۱۳۵۱ و در شهر کرمانشاه تأسیس شد. این دانشگاه بر طبق علم سنجی پایگاه سیویلیکا، دارای رتبه ۸۷۱ در میان دانشگاههای آسیا و رتبه ۲۴ در ایران است. به همین دلیل، افراد زیادی به تحصیل در دانشگاه رازی علاقمند هستند.
این مرکز در یک مکان خوش آب و هوا قرار دارد و در حال حاضر حدود ۱۱ هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در آن مشغول به تحصیل هستند.
بهتر است بدانید که هر ساله لیست رشتههای دانشگاه رازی بروزرسانی میشود و گاهی اوقات یکسری رشتههای جدید نیز به آن اضافه میشود. تعداد اعضای هیئت علمی این مرکز آموزشی، بیش از ۴۵۰ نفر است و ۶۰ گروه آموزشی نیز دارد.
دانشکدههای دانشگاه رازی
دانشگاه رازی با داشتن ۱۳ دانشکده به عنوان یکی از محبوبترین دانشگاهها در کشور محسوب میشود. در ادامه معرفی دانشگاه رازی به بررسی دانشکدههای آن میپردازیم:
- دانشکده ادبیات و علوم انسانی
- دانشکده تربیت بدنی
- دانشکده شیمی
- دانشکده علوم
- دانشکده علوم اجتماعی
- دانشکده فنی
- دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی
- دانشکده کشاورزی
- دانشکده دامپزشکی
- دانشکده مدیریت و حسابداری جوانرود
- دانشکده فنی و مهندسی اسلام آباد غرب
- دانشکده کشاورزی سنقر
- دانشکده علوم و فناوریهای نوین
در ادامه این محتوا، توضیحاتی درباره برخی از دانشکدههای دانشگاه رازی کرمانشاه را بیان میکنیم:
دانشکده ادبیات و علوم انسانی:
در سال ۱۳۶۷ این دانشکده در مکان فعلی دانشکده علوم اجتماعی با رشته زبان و ادبیات فارسی استقرار پیدا کرد. سپس به علت گسترش این دانشکده و افزایش تعداد گروههای آموزشی آن، از دانشکده علوم اجتماعی تفکیک شد و در سال ۱۳۸۶ در مکان جدید خود در پردیس طاقبستان تاسیس شد.
دانشکده تربیت بدنی:
در سال ۱۳۷۳ گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی تاسیس شد که در اسفند سال ۱۳۷۶ از دانشکده ادبیات و علوم انسانی جدا شد و به دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ارتقا پیدا کرد. سپس در سال ۱۳۸۱ به پردیس دانشگاه رازی منتقل شد.
دانشکده شیمی:
این دانشکده در سال ۱۳۵۳ و در دانشکده علوم در مقطع کارشناسی راهاندازی شد.
دانشکده علوم:
این دانشکده نخستین دانشکده دانشگاه رازی است که در سال ۱۳۵۱ و همزمان با شکل گیری گروههای فیزیک، ریاضی و زیست شناسی تاسیس شد. گروه آمار نیز در سال ۱۳۷۴ به گروههای دانشکده علوم افزوده شد.
دانشکده علوم اجتماعی:
این دانشکده در سال ۱۳۸۶ از دانشکده ادبیات و علوم انسانی جدا شد. در حال حاظر، در مکان فعلی واقع در بلوار شهید بهشتی در حال بهرهبرداری است.
دانشکده فنی: در سال ۱۳۶۸ احداث ساختمان این دانشکده آغاز شد و پس از گذشت حدود ۳ سال، به بهرهبرداری رسید.
رشتههای دانشگاه رازی
این دانشگاه رشتههای تحصیلی مختلفی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان خود ارائه میدهد. در ادامه رشتههای این مرکز آموزشی را به تفکیک دانشکدههای آن بیان میکنیم:
دانشکده ادبیات و علوم انسانی:
- انگلیسی
- جغرافیا
- الهیات
- زبان و ادبیات فارسی
- ادبیات عرب
- معارف اسلامی
- حقوق
- علوم تاریخی و باستان شناسی
دانشکده تربیت بدنی:
- علوم ورزشی
دانشکده شیمی:
- شیمی آلی
- شیمی کاربردی
- شیمی تجزیه
- شیمی معدنی
- شیمی فیزیک
- علوم و فناوری نانو
دانشکده علوم:
- آمار
- ریاضی
- بیولوژی
- فیزیک
دانشکده علوم اجتماعی:
- علوم سیاسی
- اقتصاد
- علوم اجتماعی
- راهنمایی و مشاوره
- علم اطلاعات و دانش شناسی
- روانشناسی
- مدیریت و کارآفرینی
- حسابداری
دانشکده فنی:
- مهندسی برق
- مهندسی شیمی
- مهندسی عمران
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی مکانیک
- مهندسی معماری
- مهندسی مواد و نساجی
دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی:
- علوم دامی
- مهندسی آب
- مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی
دانشکده کشاورزی:
- مهندسی ترویج
- منابع طبیعی
- علوم و مهندسی خاک
- گیاه پزشکی
- مکانیک بیوسیستم
دانشکده دامپزشکی:
- علوم پایه و پاتوبیولوژی
- علوم درمانگاهی
دانشکده مدیریت و حسابداری جوانرود:
- مدیریت حسابداری
- مدیریت مالی
- حسابداری
دانشکده فنی و مهندسی اسلام آباد غرب:
- مهندسی صنایع
- مهندسی کامپیوتر
- مهندسی عمران
دانشکده کشاورزی سنقر:
- مکانیک بیوسیستم
- مکانیزاسیون کشاورزی
- ماشینهای صنایع غذایی
دانشکده علوم و فناوریهای نوین:
- انرژیهای تجدیدپذیر
- سیستمهای کامپیوتری
امکانات دانشگاه رازی کرمانشاه
تمامی امکانات رفاهی در دانشگاه رازی کرمانشاه اعم از پایگاه اورژانس، سالن غذاخوری، انتشارات مرکزی، درمانگاه، مرکز فروش کتاب، مهمانسرا، اداره تربیت بدنی و صندوق قرض الحسنه برای رفاه کارمندان و دانشجویان در نظر گرفته شده است.
این دانشگاه دارای ۷ واحد خوابگاهی ویژه برای دانشجویان دختر و پسر است.
در حال حاضر، کتابخانه مرکزی این دانشگاه به عنوان بزرگترین کتابخانه منطقه غرب ایران محسوب میشود که حدود ۵۰ هزار جلد کتاب را در خود جای داده است. علاوه بر آن، ۵ کتابخانه اقماری نیز دارد که در دانشکدههای این دانشگاه قرار گرفتهاند. این کتابخانهها عبارتند از:
کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی
کتابخانه دانشکده تربیت بدنی
کتابخانه دانشکده دامپزشکی
کتابخانه دانشکده کشاورزی
کتابخانه دانشکده علوم اجتماعی
دانشگاه رازی کرمانشاه همچنین دارای چندین زمین و سالن ورزشی در محوطه پردیس طاق بستان و پردیس کشاورزی است.
مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه رازی
لازم به ذکر است که دانشجویان در زمان اولویت بندی دانشگاهها در انتخاب رشته کنکور، توجه بسیاری به ویژگیهای مثبت و منفی دانشگاه دارند. در ادامه معرفی دانشگاه رازی به بررسی مزایا و معایب تحصیل در آن میپردازیم:
مزایای تحصیل در دانشگاه رازی
بهتر است بدانید که این دانشگاه طرح ویژه خوشه بندی دانشجویان استعدادهای برتر دارد و افرادی که در لیست و ردههای بالای آن قرار دارند را تحت حمایت مالی قرار میدهد.
این دانشگاه همچنین پوشش صد درصدی برای دانشجویان غیر بومی دارد و اینترنت پرسرعت در دانشگاه و خوابگاه به آنها ارائه داده میشود.
وجود امکانات ورزشی مختلف اعم از سالن بدنسازی، تیراندازی، آمادگی جسمانی، فوتسال، والیبال، استخر شنا، شطرنج، بسکتبال و … نشان میدهد که مسئولین این دانشگاه توجه خاصی به سلامت جسمانی و ایجاد امکانات ورزشی برای دانشجویان دارند.
در ساعات مختلف روز نیز سرویس ایاب و ذهاب به نقاط گوناگون شهر وجود دارد.
دانشگاه رازی چندین مرکز تحقیقاتی، آزمایشگاه، پژوهشکده و مرکز زبان دارد که در ادامه لیستی از آنها را بیان میکنیم:
آزمایشگاه معماری سازمانی
پژوهشکده دانشگاه
مرکز آپا
پژوهشکده معماری
مرکز آزمون زبان دانشگاه RULPT
مرکز زبان رازی
مرکز تحقیقات رایانش ابری
مرکز تحقیقات مخابرات
مرکز تحقیقات محیط زیست
پژوهشکده تحقیقات پیشرفته مهندسی شیمی
استارتاپ
با توجه به مزایای بالای این دانشگاه، اگر به تحصیل در آن علاقمند هستید؛ بهتر است بدانید که بهترین مشاوره کنکور ریاضی و تجربی و همچنین بهترین مشاوره تحصیلی کنکور انسانی میتواند مسیر موفقیت را برای شما آسانتر کند.
معایب تحصیل در دانشگاه رازی
این دانشگاه فاقد کلاسهای غیر حضوری در رشتههای بینالملل است. بنابراین برای افرادی که میخواهند به صورت مجازی از این آموزش بهرهمند شوند، فرصتی وجود نخواهد داشت.
این احتمال وجود دارد که به خاطر تعداد زیاد متقاضیان این دانشگاه، ظرفیت خوابگاهها کم باشد. در این صورت دانشجویان باید با پرداخت هزینههای بیشتری در خوابگاههای غیر دولتی اسکان پیدا کنند.
گاهی اوقات برخی از دانشجویان از کیفیت غذای سلف ناراضی هستند.
بررسی جایگاه علمی دانشگاه رازی
دانشگاه رازی در سالهای اخیر پیشرفتهای چشمگیری را از نظر افتخارات علمی داشته است. در ادامه معرفی دانشگاه رازی به بررسی جایگاه علمی آن میپردازیم:
این مرکز آموزشی از نظر ارجاعات به مقالات ISI برترین دانشگاه در کشور در سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۸ بوده است.
این دانشگاه در سال ۱۳۸۷، جایگاه برتر از نظر ارزیابی عملکرد دانشگاه کشور کسب کرد.
دانشگاه رازی کرمانشاه همراه با دانشگاه بوعلی همدان در آذر ماه ۱۳۸۹ به عنوان برترین دانشگاه جهان اسلام از نظر شاخص میانه استنادی هنجار شده شناخته شد.
این مرکز در رتبه بندی وبومترکیس رتبه ۳۳۰۹ در جهان و ۸۷۱ در آسیا را کسب نمود.
دانشگاه رازی در رتبه بندی سال ۲۰۲۱، در بین هزار دانشگاه اول جهان جایی ندارد، اما طبق گفته فرزاد ویسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی، این مرکز یکی از ۴۷ دانشگاه ایران است که در بین ۱۵۲۷ دانشگاه برتر رتبه بندی میشود و در میان دانشگاههای جامع نیز در جایگاه نهم قرار گرفته است.
این دانشگاه تا سال ۲۰۲۱، جایگاهی در رتبه بندی تایمز نداشت، اما برای نخستین بار در سال ۲۰۱۹ با تکمیل پرسشنامه و فرستادن ایمیل به نظام رتبه بندی تایمز، خواهان حضور در رتبه بندی این نشریه شد.
دانشگاه رازی کرمانشاه در رتبه بندی مجله یو اس نیوز اند ورد ریپورت در سال ۲۰۲۱ در بین دانشگاههای جامع رتبه ۱۳۹۰، در بین دانشگاههای جامع آسیا رتبه ۴۲۴ و همچنین در میان دانشگاههای جامع ایران رتبه ۲۷ را کسب نمود. علاوه بر این در رتبه بندی مذکور در رشته مهندسی در رتبه ۷۰۳ و در رشته شیمی در جایگاه ۶۲۶ قرار دارد.
قبولی در دانشگاه رازی کرمانشاه
قبولی در دانشگاه رازی کرمانشاه نیز همانند سایر دانشگاههای برتر در کشور به تلاش و پشتکار مناسبی نیاز دارد. به گونهای که برای قبولی در یکی از رشتههای این دانشگاه در کنکور سراسری، کسب رتبههای خوب ضروری است.
امروزه آرزوی بسیاری از دانشآموزان ایرانی کسب رتبههای برتر در کنکور سراسری است. اما کلید اصلی موفقیت در این آزمون، داشتن تلاش بسیار و منظم است.
اگر تاکنون تلاش کافی برای قبولی در کنکور سراسری نداشتهاید، اما با مطالعه محتوای معرفی دانشگاه رازی کرمانشاه، به تحصیل در این دانشگاه رغبت پیدا کردهاید، بهتر است که برای دریافت نکات مشاوره کنکور از یک مشاور برتر کمک بگیرید.
شما میتوانید با کمک گرفتن از رتبههای برتر کنکور، با مطالب مشاوره ای کنکور تجربی، ریاضی و انسانی نیز آشنا شوید.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشکدهها و رشتهها، امکانات رفاهی، مزایا و معایب تحصیل و همچنین بررسی جایگاه علمی آن پرداختیم.
دانستیم که برای تحصیل در یکی از رشتههای این مرکز آموزشی به تلاش و پشتکار بسیاری نیاز است. اگر میخواهید برای کسب رتبههای برتر کنکور سراسری اقدام کنید، میتوانید به سایت مشاورهای کنکور ما مراجعه نمایید.
مشاوران مجرب و حرفهای در این سایت، بهترین مشاوره کنکور را به شما ارائه خواهند داد.
سوالات متداول
این دانشگاه دارای ۱۳ دانشکده است و در بسیاری از رشتههای دانشگاهی پذیرش دانشجو دارد.
این دانشگاه دارای تمامی امکانات رفاهی و ورزشی از قبیل خوابگاه، سالن غذاخوری، مهمانسرا، سالنهای ورزشی روباز و سرپوشیده است.
تحصیل در این مرکز آموزشی مزایای مختلفی دارد که یکی از آنها داشتن مراکز زبان و مراکز پژوهشی تحقیقاتی است.
دسته بندی های این مقاله:
برچسب های این مقاله:
وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.