کنجکاوی بیشتر…
معرفی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشگاه محقق اردبیلی یکی از دانشگاههای برجسته و معتبر ایران است که به تلاش و پیگیریهای مداوم مدیران، اساتید و کادر اداری و پژوهشی خود، به یکی از مراکز تحصیلی برتر کشور تبدیل شده است.
این دانشگاه با تاریخچهای غنی و با تکیه بر ارزشهای اخلاقی و علمی، به ارائه خدمات تحصیلی و پژوهشی با کیفیت بالا به دانشجویان و جامعه محلی و بینالمللی میپردازد.
دانشگاه محقق اردبیلی، که سابقا به نام دانشگاه اردبیل شناخته میشد، در میان خیابانهای پر از دانش و دانشجویان شهر اردبیل واقع شده است. این مرکز آموزشی فوقالعاده دارای ۱۰ دانشکده، ۳ پژوهشکده، ۳ مرکز تحقیقات و ۱۱ هسته پژوهشی است و در رتبهبندی و ارزیابی وزارت علوم تحقیقات و فناوری توسط ISC در جایگاه ۳۰-۲۱ قرار دارد.
این دانشگاه، تنها دانشگاه جامع استان اردبیل است و دارای سایت اصلی در مرکز استان و دانشکدههایی در شهرهای نمین، پارسآباد و مشگینشهر میباشد.
راهنمای مطالعه
تاریخچه و تاسیس دانشگاه محقق اردبیلی
دانشگاه محقق اردبیلی از تاریخ ۱۳۵۷ با تاسیس یک مرکز آموزشی تحت عنوان آموزشکده کشاورزی توسط دانشگاه تبریز شروع به فعالیت نمود. این مرکز با پذیرش ۳۸ دانشجوی رشته کشاورزی عمومی، به آموزش و پرورش نیروهای متخصص در حوزه کشاورزی می پرداخت.
در سال ۱۳۷۱، این مرکز از دانشگاه تبریز جدا شده و به عنوان یک مجتمع آموزش عالی به کار خود ادامه داد. سپس در سال ۱۳۷۲ با تصویب مصوبه شماره 15061-1375.8.22 روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران، تبدیل به دانشگاه اردبیل شد و نام خود را به دانشگاه محقق اردبیلی تغییر داد.
تا سال ۱۳۷۸، این دانشگاه شانزده گروه آموزشی مصوب را در ساختار خود داشت و به آموزش، پژوهش و خدمات به جامعه محلی می پرداخت. اگر شما نیز به دنبال یافتن شیوههای قبولی در کنکور سراسری هستید، میتوانید از نکات مشاوره کنکور مشاورین خود استفاده کنید.
امروزه این دانشگاه با استقبال از ۲۷۳ رشته تحصیلی، بیش از ١٢ هزار دانشجو را به خود جذب کرده است. این دانشجویان در ۱۱ دانشکده مختلف به تحصیل مشغولند.
از این تعداد، ۶۱ رشته در مقطع دکتری، ۱۲۸ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی و کاردانی فعالیت میکنند. با بیش از ۳۹۵ عضو هیئت علمی تمام وقت، این دانشگاه به فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود ادامه میدهد.
از بین اساتید برجسته و معروف این دانشگاه میتوان به اساتیدی همچون دکتر مسعود گنجی، دکتر قدیر نوری قنبلانی، دکتر محمد نریمانی و سایر اعضای هیئت علمی معتبر اشاره کرد.
شما آزمون دهندگان عزیز میتوانید برای یافتن بهترین مشاور کنکور ریاضی به گروه مشاورین رابین مراجعه کنید.
امکانات دانشگاه محقق اردبیلی
همانطور که اشاره شد، دانشگاه محقق اردبیل به عنوان تنها مرکز آموزشی دولتی استان اردبیل شناخته میشود و به همین دلیل، جذب بسیاری از اندیشمندان و دانشجویان علاقهمند به تحصیل در این دانشگاه است.
هر کسی که به فکر درخواست پذیرش در دانشگاه محقق اردبیل است، باید با امکانات برتر و ویژگیهای منحصر به فرد این مرکز آشنا شود. در ادامه، به شما توضیحاتی درباره امکانات برتر این دانشگاه ارائه خواهیم داد:
در این روزها، هزینههای غذا به اندازهای افزایش یافته است که دانشجویان نیاز به راهکارهایی برای کاهش این هزینهها دارند. دانشگاه محقق اردبیلی با ارائه سیستم اتوماسیون تغذیه به دانشجویان، به حل این مشکل کمک کرده است.
برای استفاده از این سرویس، دانشجویان باید به دانشگاه محقق اردبیل مراجعه کرده و کارت الکترونیکی تغذیه خود را دریافت کنند. با شارژ کردن این کارت، دانشجویان میتوانند از سیستم اتوماسیون تغذیه دانشگاه بهرهمند شوند و هزینههای خود را کاهش دهند.
دانشگاه محقق اردبیل، با داشتن کتابخانه اختصاصی حاوی بیش از 5 هزار جلد کتاب متنوع، به دانشجویان فرصتی فراوان برای استفاده از منابع علمی ارزشمند می دهد.
این امکان برای دانشجویان بسیار ارزشمند و مفید است و به آنها کمک می کند تا به راحتی به منابع لازم برای مطالعه و پژوهش دسترسی پیدا کنند. یکی از ویژگی های فوقالعاده دانشگاه محقق اردبیل، وجود خوابگاه های منحصر به فرد و خودکار است.
آمارهای منتشر شده توسط دانشگاه نشان می دهد که بیش از 70 درصد از داوطلبان می توانند در این خوابگاه ها اقامت کنند. بنابراین، دانشجویان می توانند در یکی از خوابگاه های این دانشگاه اقامت کرده و از تمامی امکانات آن بهره ببرند.
یکی از ویژگیهای جالب دانشگاه محقق اردبیلی، فراهم کردن امکانات مالی برای دانشجویان است. این دانشگاه به دانشجویان خود امکان دریافت وام تحصیلی، وام ودیعه مسکن برای ازدواج کردهها و تسهیلات ضروری را فراهم کرده است.
در ادامه این نوشته، مزایا و مزایای تحصیل در دانشگاه محقق اردبیلی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. شما دانشآموزان عزیز میتوانید با کمک گرفتن از مشاوره و برنامه ریزی کنکور تجربی، در رشته مورد علاقه خود و در دانشگاه هدف خود پذیرفته شوید.
رتبهبندی های بین المللی
در جدول رتبهبندی جهانی یورپ برای سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱، دانشگاه محقق اردبیلی به جایگاه ۲۵ از بین دانشگاههای ایرانی رسیده است. این دانشگاه از جمله دانشگاههای برتر کشور است و در جایگاه ۱۰ ام کشور و جایگاه ۱۱۸۱ جهان قرار دارد.
دانشگاه محقق اردبیلی در رتبهبندی ISC برای سال 2021، با کسب رتبه 1801-2000 جهانی و قرارگیری در جایگاه 18، به عنوان یکی از دانشگاههای معتبر کشور شناخته شده است. این دانشگاه از دیگر دانشگاههای برتر کشور نیز قدرتمندتر است، که نشان از کیفیت بالای آموزش و پژوهش آن است.
در رتبه بندی جهانی یو اس نیوز ۲۰۲۲، دانشگاه محقق اردبیلی به جایگاه هشتم رسیده است، پس از دانشگاههای برجسته تهران و تبریز.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۲۰۲۲، در رتبه ۵ از ۵۸ دانشگاه کشور و رتبه ۵۰۱-۶۰۰ در جهان قرار گرفت.
دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه سوم دانشگاههای جوان جهان قرار گرفته و رتبه صد و پنجاه و پنجم جهان را به دست آورده است.
در سال 2021، دانشگاه محقق اردبیلی با کسب رتبه 5 در دانشگاههای جامع و رتبه 11 در نظام رتبهبندی تایمز آسیایی، جای خود را پیدا کرد. این دانشگاه در میان 551 دانشگاه آسیایی، جایگاه 130 را به دست آورد.
این موفقیت بعد از دانشگاههای دیگر، دانشگاه محقق اردبیلی را در ردهبندی دانشگاههای آسیا به رده 130 رساند.
در سال ۲۰۲۱، دانشگاه محقق اردبیلی با کسب رتبه ۲ در دانشگاههای تاثیرگذار وزارت علوم و رتبه ۸ در دانشگاههای جامع کشور، در نظام رتبه بندی تایمز قرار گرفت و به دلیل ارزیابی بر اساس شاخصهای توسعه پایدار سازمان ملل متحد، جزو برترین دانشگاههای کشور شناخته شد.
در رتبهبندی ISC، دانشگاه محقق اردبیلی به جایگاه ۲۸ از بین دانشگاههای کشور رسید و این موفقیت بعد از دانشگاههای معتبر دیگر اتفاق افتاده است.
در رتبه بندی ISC سال ۲۰۲۰، دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه ۱۷ قرار گرفته و از جمله دانشگاه های برتر کشور است که در زمینه های مختلف فعالیت دارد. دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد و شهید بهشتی نیز در لیست دانشگاه های برتر کشور قرار دارند.
در سال 2020، دانشگاه محقق اردبیلی برای دومین بار به عنوان یکی از دانشگاههای برتر جهان شناخته شد و جایگاه برتر خود را حفظ کرد.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال 2020 برای دومین بار به عنوان یکی از دانشگاههای برتر جهان شناخته شد و در میان 30 دانشگاه برتر کشور جایگاه خود را حفظ کرد.
در سال ۲۰۲۰، دانشگاه محقق اردبیلی با ارتقای ۱۷۳ پله، به جایگاه ۱۵ از بین ۲۶ دانشگاه جامع کشور در رتبه بندی URAP رسید. این رتبه بندی توسط دانشگاه فنی خاورمیانه انجام میشود و موسسات جهانی را ارزیابی و مقایسه میکند.
در ردهبندی تایمز 2021، دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان یکی از برترین دانشگاههای کشور در زمینه علوم زیستی، جایگاه 17 ایرانی را کسب کرده است. این امر نشان از موفقیت و توانایی این دانشگاه در این زمینه است.
در رتبهبندی تایمز ۲۰۲۱، دانشگاه محقق اردبیلی در حوزه مهندسی و فناوری به جایگاه ششم از بین ۱۰۹۸ دانشگاه دنیا رسید. این نشان از توانایی و تلاش دانشگاه در زمینه آموزش و تحقیقات است و دانشگاههای دیگری نیز در این رتبهبندی حضور دارند.
دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان یکی از بهترین دانشگاهها در تولید مقالات پراستناد و داغ سال 2020 انتخاب شد. دکتر مهدی شاهدی اصل بیشترین مشارکت را در تالیفات داشته است.
در جدول ردهبندی جهانی تایمز ۲۰۲۱، دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان سومین دانشگاه جامع کشور شناخته شده است و در رده ۶۰۱-۸۰۰ جهانی قرار دارد.
این دانشگاه همچنین در رده هفتم دانشگاههای تابعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارد و در کل ردهبندی دانشگاههای کشور به جایزه یازدهم دست یافته است.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۲۰۲۰ به رتبه ۳۰ کشوری در جدول رتبه بندی جهانی ISC رسید. این پیشرفت نشان از توانمندی و پیشرفت دانشگاه در سطح ملی و بینالمللی است.
دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه ۲۹ جهانی وبومتریکس ۲۰۲۰ قرار دارد و با پیشرفت چشمگیر در شاخصهای مختلف، از دانشگاههای معتبری مانند دانشگاه اصفهان و دانشگاه صنعتی سهند برتری دارد.
دانشگاه محقق اردبیلی در جدول رتبه بندی گوگل اسکالر 2020، با رتبه 17 از بین دانشگاههای تابعه وزارت عتف قرار گرفت و با ارتقاء 232 مقام نسبت به سال گذشته، به رتبه برتری رسید و برتری را از دانشگاههای معتبری مانند کاشان، ارومیه، زنجان و شیراز به دست آورد.
در رتبهبندی تأثیر تایمز ۲۰۲۰، دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان یکی از بیست و یک دانشگاه برتر کشور انتخاب شده است، با تاکید بر توسعه پایدار و اهداف سازمان ملل متحد.
به گزارش ISC و ISI، دانشگاه محقق اردبیلی در لیست برترین دانشگاههای جهان قرار گرفته است که بیشترین تعداد استنادها و تأثیرات در یک دهه گذشته را دارا بودهاند.
دانشگاه محقق اردبیلی در جدول رتبهبندی دانشگاههای اسلامی برای سال ۲۰۱۹، موفق به کسب رتبه ۲۳ کشوری شده است. این رتبهبندی بر اساس معیارهای پژوهش، آموزش، نوآوری و فعالیتهای بینالمللی صورت گرفته است، و در بین دانشگاههای ایرانی نیز جایگاهی ممتاز را به خود اختصاص داده است.
در جدول رتبهبندی جهانی ۲۰۱۹–۲۰۲۰ URAP، دانشگاههای ایرانی رتبه ۱۶ را به اشتراک گذاری کردند. دانشگاه محقق اردبیلی از بین ۲۳ دانشگاه کشورمان، موفق به کسب این رتبه شده است.
URAP به مؤسسات علمی کمک میکند تا موقعیت و تواناییهایشان را در مقایسه با سایر موسسات شناسایی کنند.
در ارزیابی جدید دانشگاهها توسط وبومتریکس، دانشگاه محقق اردبیلی با پیشرفت ۲۳۰ رتبه جهانی و ۷ رتبه ارتقا در ایران، در رتبه ۲۵ کشوری، ۲۵۱۴ جهانی و ۵۰ کشور جهان قرار گرفت.
این ارزیابی بر اساس چهار معیار انجام میشود که شامل استنادات به مقالات دانشگاه در گوگل اسکالر، تعداد مقالات در بین ۱۰ درصد مقالات پراستناد سایماگو، تعداد صفحات نمایه شده وب سایت دانشگاه در گوگل و تعداد بک لینکها به وب سایت دانشگاه است.
مزایا و معایب دانشگاه محقق اردبیلی
همانطور که اشاره شد، دانشگاه محقق اردبیل از جمله دانشگاههای برتر غرب کشور محسوب میشود که هر ساله تعداد زیادی دانشجو را به خود جذب میکند.
این دانشگاه امکان پذیرش دانشجویان ایرانی و خارجی را به آنها میدهد. هر فرد علاقهمندی که به تحصیل در این دانشگاه فوقالعاده دارد، باید با مزایا و معایب تحصیل در این دانشگاه آشنا شود.
بنابراین، در ادامه، میتوانید اطلاعات جامعی را درباره نقاط قوت و ضعف تحصیل در دانشگاه محقق اردبیل به دست آورید. یکی از نکات جالب در حوزه تحصیل در دانشگاه محقق اردبیل، تضمین اعتبار مدرک تحصیلی این دانشگاه است.
افرادی که به دنبال فرصتهای شغلی یا مهاجرت هستند، به راحتی میتوانند مدرک تحصیلی خود را تایید کنند. علاوه بر این، این دانشگاه از امکانات متنوعی مانند خدمات تغذیه، کتابخانه، خوابگاه و آزمایشگاه بهرهمند است که این امر نشان از کیفیت بالای آموزش و پشتیبانی در این دانشگاه است.
راهنمایی و مشورت گرفتن از راهنمایان مجرب و مشاوره کنکور رشته انسانی یکی از بزرگترین قدمها برای پذیرفته شدن شما در دانشگاه محقق اردبیلی و رشته مورد پسند شما آزموندهندگان است
در دوران تحصیلی خود، دانشجویان اردبیلی باید با چالشهای متعددی روبرو شوند که نیازمند بررسی و حل آنها است. یکی از مسائلی که دانشجویان دانشگاه اردبیل ممکن است با آن مواجه شوند، کیفیت غذایی است که در گذشته مورد انتقاد بوده ولی بهبود یافته است.
همچنین برخی از دانشجویان ممکن است با مشکلات حضور در کلاسهای خود روبرو شوند، که نیازمند رسیدگی و حل آنها است.
جمع بندی
دانشگاه محقق اردبیلی یکی از دانشگاههای برجسته ایران است که با تلاش و پیگیریهای مدیران، اساتید و کادر اداری، به یکی از مراکز تحصیلی برتر کشور تبدیل شده است.
این دانشگاه امکانات برتری از جمله سیستم اتوماسیون تغذیه، کتابخانه غنی، و خوابگاههای منحصر به فرد دارد. علاوه بر این، این دانشگاه در رتبهبندی های مختلف بینالمللی و ملی، مانند رتبه ۲۵ در جدول رتبهبندی یورپ برای سال ۲۰۲۲-۲۰۲۱، و رتبه ۳۰ کشوری در ردهبندی ISC برای سال 2021، جایگاه برتری دارد.
این دانشگاه مزایا و معایب خود را دارد، اما از لحاظ اعتبار مدرک تحصیلی و امکانات برتر، یک گزینه عالی برای دانشجویان علاقهمند به تحصیل در غرب کشور است.
سوالات متداول
دانشگاه محقق اردبیلی به دانشجویان خود امکانات بسیاری را فراهم میکند. این امکانات شامل سیستم اتوماسیون تغذیه است؛ همچنین دانشگاه دارای یک کتابخانه اختصاصی با بیش از 5 هزار جلد کتاب متنوع است.
خوابگاههای منحصر به فرد و خودکار نیز از دیگر امکانات این دانشگاه است که بیش از 70 درصد از دانشجویان میتوانند در آنها اقامت کنند. دانشگاه امکانات مالی مانند وام تحصیلی و وام ودیعه مسکن برای دانشجویان فراهم کرده است که به آنها کمک میکند تا به راحتی هزینههای خود را پوشش دهند.
در دانشگاه محقق اردبیلی، ۱۰ دانشکده و ۳ پژوهشکده وجود دارد. این دانشگاه با تاریخچهای غنی و با تکیه بر ارزشهای اخلاقی و علمی، به ارائه خدمات تحصیلی و پژوهشی با کیفیت بالا به دانشجویان و جامعه محلی و بینالمللی میپردازد.
از این تعداد، ۶۱ رشته در مقطع دکتری، ۱۲۸ رشته در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی و کاردانی فعالیت میکنند.
یکی از مشکلاتی که ممکن است برخی از دانشجویان با آن روبرو شوند، کیفیت غذایی است که در گذشته مورد انتقاد بوده ولی بهبود یافته است. زمان بندی درسی نامناسب یا محدودیتهای اعضای هیئت علمی میتواند باعث مشکلاتی برای دانشجویان شود.
ارتباط موثر با مشاوران تحصیلی و اداری، میتواند به حل این چالشها کمک کند و تجربه تحصیلی دانشجویان را بهبود بخشد.
دسته بندی های این مقاله:
برچسب های این مقاله:
وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.