کنجکاوی بیشتر…
معرفی دانشگاه علم و صنعت
دانشگاه علم و صنعت ایران سومین رتبه را در میان دانشگاههای صنعتی برتر کشور داراست. به طوری که در سال ۲۰۱۵ در دسته برترین دانشگاههای خاورمیانه قرار داشته است.
این دانشگاه تنها دانشگاهی در کشور است که رشتههای تخصصی مهندسی خودرو و مهندسی راه آهن را ارائه میدهد. آزمایشگاههای پیشرفته و سطح آموزشی بالا در رشتههای فنی و مهندسی، نقش قابل توجهی در بالا رفتن رتبه علمی این دانشگاه داشته است.
بهتر است بدانید که با توجه به ارائه ۲۰۳۲۹ مقاله بینالمللی توسط این دانشگاه، رتبه جهانی آن در میان بهترین دانشگاههای دنیا قرار دارد. در ادامه به معرفی دانشگاه علم و صنعت ایران میپردازیم.
چنانچه مایل هستید که اطلاعات مشاورههای کنکور خود را در خصوص این دانشگاه افزایش دهید؛ خواندن این مقاله بهترین پیشنهاد برای شماست. با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه
دانشگاه علم و صنعت ایران
هیئت علمی این دانشگاه از ۶۰۸ نفر استاد برتر رشتههای فنی مهندسی در سراسر ایران تشکیل شده است. این اساتید مسئولیت تعلیم تقریبا ۱۲۰۰۰ دانشجو در رشتههای مختلف فنی در دانشگاه علم و صنعت ایران تهران بر عهده دارند.
لازم به ذکر است که دانشجویان این دانشگاه در زمینههای متنوعی به ارائه مقالات داخلی و بینالمللی پرداختهاند. این عامل نقش چشمگیری در افزایش رتبه جهانی دانشگاه علم و صنعت ایران داشته است.
بهتر است بدانید که دانشکدههای تخصصی بسیاری در پردیس مرکزی دانشگاه و دیگر پردیسهای آن قرار دارد. در ادامه دانشکدهها و رشتههای ارائه شده در دانشگاه علم و صنعت ایران را معرفی خواهیم کرد.
- دانشکده مهندسی خودرو
- دانشکده ریاضی
- دانشکده مهندسی راه آهن
- دانشکده مهندسی برق
- دانشکده شیمی
- دانشکده فناوریهای نوین
- دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت
- دانشکده مهندسی کامپیوتر
- دانشکده مهندسی نفت و گاز
- دانشکده مهندسی عمران
- دانشکده مهندسی مواد و متالوژی
- دانشکده فیزیک
- دانشکده مهندسی صنایع
- دانشکده مهندسی مکانیک
- دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی
رتبه جهانی دانشگاه علم و صنعت تهران
این دانشگاه علم و صنعت طبق نظام رتبهبندی تایمز در سال ۲۰۱۶، ۴۷۵امین دانشگاه برتر دنیا است. شایان ذکر است که دانشگاه صنعتی شریف تهران در همان سال در رتبه ۴۷۶ یعنی یکی پس از دانشگاه علم و صنعت تهران قرار گرفت.
سپس در سال ۲۰۱۷ رتبه جهانی آن در بین برترین دانشگاههای جهان به ۵۰۰ تغییر پیدا کرد. گفتنی است که رتبه جهانی هرکدام از دانشکدههای تخصصی دانشگاه علم و صنعت در رتبهبندیهای جهانی به شکل مجزا مورد بررسی قرار گرفتهاند. به طوری که دانشکده مکانیک آن به شکل اختصاصی در میان تمامی دانشکدههای مکانیک دنیا، رتبه ۴۸ را کسب نموده است.
در نظر داشته باشید که رتبهبندیهای جهانی دانشگاهها با توجه به مقالات علمی، مجلات چاپ شده، ژورنالها، انتشارات علمی و همچنین امکانات خاص موجود در دانشگاه تقسیم بندی خواهند شد.
فعالیتهای علمی دانشگاه علم و صنعت
بهتر است که قبل از بررسی میزان فعالیتهای علمی این دانشگاه، با فاکتورهای موثر در رتبهبندی آن آشنا شویم. نخستین مورد مجلههای علمی تخصصی هستند که حق چاپ آن بر عهده دانشگاه است.
این آمار برای دانشگاه علم و صنعت ایران ۱۳ است که در مقایسه با دیگر دانشگاهها، آمار بالاییست. همچنین باید بدانید که ۵ مورد از این ۱۳ مجله علمی در سطح بینالمللی اعتبار دارند. تاکنون بیش از ۷۵ همایش علمی بینالمللی به هدف بالابردن اعتبار علمی در این دانشگاه برگزار شده است. دیگر نکات موثر در رتبه جهانی دانشگاه علمو صنعت تهران به صورت زیر است:
- تمامی مقالات داخلی: ۲۲۸۸۵
- تمامی مقالات :ISI ۲۰۳۲۹ مقاله
- تمامی کنفرانسها: ۷۵ همایش
- تمامی مجلات: ۱۳ ژورنال
- طرحهای پژوهشی: ۲ طرح
- شاخص کار آفرینی: A+
امکانات دانشگاه علم و صنعت
گفتنی است که با توجه به تحصیل یا تدریس بسیاری از چهرههای علمی، سیاسی و فنی کشور در دانشگاه علم و صنعت تهران، امکانات این دانشگاه به مراتب از بقیه دانشگاههای کشور بیشتر خواهد بود.
بیشک خوابگاه، شیوه برگزاری کلاسها، کارگاههای تخصصی، آزمایشگاهها و … در دانشگاه علم و صنعت ایران فرق خواهد داشت. به عنوان مثال تمامی دانشگاهها در دوران کرونا و آنلاین شدن کلاسهای درس، فعالیتهای زیادی را برای داشتن بهترین بازدهی انجام دادند.
در این بین دانشگاه علم و صنعت تهران با راهاندازی پهنای باند ویژه، نرم افزار مدیریت آموزش و دیتا سنتر توانست در دوران همهگیری ویروس کرونا، کلاسهای درس مجازی را با بالاترین کیفیت ممکن برگزار نماید.
خصوصیات برجسته دانشگاه علم و صنعت
دانشگاه علم و صنعت نخستین دانشگاهی در کشور بود که دانشکده مهندسی خودرو را ارائه داد. همچنین تنها دانشگاهی است که رشتههای مهندسی راه آهن را به شکل اختصاصی ارائه میدهد.
لازم به ذکر است که این دانشگاه سیستم آموزش آنلاین را حتی قبل از همهگیری ویروس کرونا در رشتههای فناوری اطلاعات، مهندسی کامپیوتر و نرمافزار راهاندازی کرده بود.
گفتنی است که تمامی گنجینههای تحقیقاتی دانشگاههای کشورمان در دانشگاه علم و صنعت قرار دارند. چند مورد از دیگر دستاوردهای مهم دانشگاه علم و صنعت به شرح زیر است:
- ساخت موسسه کامپوزیت ایران
- ساخت مرکز تحقیقات فناوری با کمک وزارت علوم و فناوری
- ساخت مرکز فناوری عصبی ایران
- ساخت نخستین کلینیک صنعتی دانشگاههای کشور
- کسب رتبه اول علمی در گروههای درسی الکترونیک، مکانیک جامدات و سازههای هیدرولیکی در بین تمامی دانشگاههای ایران
خوابگاه و امکانات رفاهی دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشگاه علم و صنعت ایران یکی از دانشگاههای نسبتا سیاسی در سطح کشور است. به طوری که بازرسان سازمان انرژی اتمی در سال ۱۳۹۷ به نمونه برداری و بازرسی آزمایشگاهها و دستاوردهای این دانشگاه پرداختند.
به دنبال آن، اطلاعات فراوانی را در خصوص محل اسکان و شرایط اسکان دانشجویان خوابگاهی بدست آوردند.
چهرههای سیاسی و علمی این دانشگاه
جناب آقای محمود احمدی نژاد و محسن رضایی دو تن از معروفترین چهرههای فعال در این دانشگاه هستند. همانطور که میدانید یکی از آنها رئیس جمهور اسبق و دیگری معاون اقتصادی رئیس جمهور و دبیر رسمی مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است.
در بین چهرههای هنری نیز میتوان به همایون خرم استاد موسیقی سرشناس ایرانی و سرکار خانم تهمینه میلانی نویسنده و کارگردان معروف کشور اشاره کرد.
گفتنی است که این دانشگاه علم و صنعت، چهرههای علمی بسیاری دارد. اما در بین آنها میتوان محمد باقر نیو نخستین دانش آموخته مهندسی برق در ایران و موسس صنعت کاشی و نساجی نوین که در سال ۱۳۱۱ نخستین دانش آموخته مهندسی ماشین شد و همچنین مهرداد راجی کرمانی استاد تمام دانشگاههای لندن، وسترن آنتاریو و کانادا و اولین دانشآموخته رشته برق را نام برد.
قبول شدن در رشتههای برتر با مشاورههای کنکور
با در نظر داشتن تمامی دستاوردها و امکانات خاص دانشگاه علم و صنعت ایران و همچنین رشتههای برتر ارائه شده توسط این دانشگاه، به یاد داشته باشید که قبولی در این دانشگاه نیز همانند اکثر دانشگاههای ایران از طریق کنکور سراسری دانشجوی جدیدالورود میپذیرد.
بنابراین قبولی در این دانشگاه علم و صنعت با وجود رتبه جهانی فوقالعاده بالایی که دارد، هرگز دور از انتظار نیست. بر طبق اصول مشاوره کنکور ریاضی فیزیک، تجربی و انسانی، رمز قبولی در دانشگاه علم و صنعت ایران، داشتن پشتکار، برنامهریزی و روش صحیح درس خواندن است.
در نظر داشته باشید که حتی اگر از همین امروز درس خواندن را به صورت کاملا اصولی شروع کنید، میتوانید در ورودی سال جدید دانشگاه علم و صنعت ایران تهران باشید.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی دانشگاه علم و صنعت ایران پرداختیم. به طوری که به آدرس و راههای دسترسی، ساختمانهای فرعی، رتبه جهانی، فعالیتهای علمی، امکانات، خصوصیات برجسته و رشتههای این دانشگاه اشاره کردیم. دانستیم که قبول شدن در این دانشگاه علم و صنعت به تلاش و پشتکار بالایی نیازمند است.
چنانچه تا به الان تلاش چندانی برای موفقیت در کنکور نکردهاید و هدف خاصی را دنبال نمیکنید، اما با مطالعه مقاله معرفی دانشگاه علم و صنعت ایران، برای قبولی در این دانشگاه راغب شدهاید، مراجعه به وبسایت مشاورهای ما بهترین انتخاب برای شماست.
لازم به ذکر است که مشاوران مجرب ما بهترین مشاوره کنکور تجربی 1404 و همچنین بهترین مشاوره کنکور انسانی و ریاضی فیزیک را به شما ارائه خواهند داد.
خیر. تنها راه قبولی در این دانشگاه، کسب رتبه قبولی در کنکور سراسری است.
تعدادی از رشتههایی که برای مقطع کارشناسی در دانشگاه علم و صنعت ارائه میشوند، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری نیز ارائه خواهند شد. باید بدانید که این موضوع برای همه رشتهها صدق نمیکند و برای برخی دیگر شرایط ادامه تحصیل در همین دانشگاه فراهم نیست.
این دانشگاه فرصتهای شغلی مطلوبی را برای دانشجویان خود فراهم میکند. در صورتی که به دنبال فرصتهای شغلی در دانشگاه علم و صنعت تهران هستید، بهتر است با دفتر همکاریهای صنعتی و دانشگاهی، دفتر کارآموزی و ارتباطات صنعتی دانشگاه تماس بگیرید.
دسته بندی های این مقاله:
برچسب های این مقاله:
وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.