معرفی دانشگاه اراک

دانشگاه اراک یکی از دانشگاه‌های دولتی کشور است که در استان مرکزی قرار دارد. این مرکز به عنوان یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های کشور به شمار می‌آید.

دانشگاه اراک فعالیت خود را از سال ۱۳۵۱ با جذب دانشجو در رشته‌های زیست شناسی، فیزیک، ریاضی، شیمی، زبان و ادبیات فارسی آغاز نمود. همچنین آغاز به کار این مرکز آموزشی نیز تحت نظر چندین تن از اساتید دانشگاه تهران بوده است که در همان سال، به تاسیس این دانشگاه در شهر اراک اقدام نموده‌اند.

قصد داریم در این محتوا به معرفی دانشگاه اراک بپردازیم. چنانچه مایل هستید که بیشتر با این دانشگاه آشنا شوید، خواندن این مقاله به شما پیشنهاد می‌شود. در ادامه همراه ما باشید.

آشنایی با دانشگاه اراک

دانشگاه دولتی اراک یکی از دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم است که فعالیت خود را از سال ۱۳۵۰ در شهر اراک آغاز نمود. این دانشگاه در اوایل تاسیس خود، تنها در رشته‌های فیزیک، ریاضی، زیست شناسی، زبان و ادبیات فارسی دانشجو جذب می‌کرد.

آشنایی با دانشگاه اراک

با گسترش این مرکز آموزشی، در تعداد بالایی رشته تحصیلی و در تمامی مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو جذب می‌کند.

 دانشگاه اراک در سال ۱۳۵۱ زیر نظر دانشگاه تربیت معلم تهران با مدیریت دولتی فعالیت خود را آغاز کرد. سپس در آذر ماه سال ۱۳۶۸ از دانشگاه تربیت معلم تهران جدا شد و فعالیت خود را به صورت مستقل شروع کرد.

دانشگاه اراک با داشتن ۲۸۳ عضو هیئت علمی، ۷۵۰۶ دانشجوی فعال و پذیرش دانشجو در رشته‌های مختلف تحصیلی، به عنوان یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور شناخته می‌شود.

داوطلبانی که قصد ورود به این دانشگاه را دارند، بایستی در زمان انتخاب رشته کنکور سراسری، کد رشته محل‌های این دانشگاه را در اولویت‌های اول لیست انتخاب رشته خود وارد کنند.

دانشکده‌های دانشگاه اراک

دانشگاه دولتی اراک ۸ دانشکده فعال دارد که رشته‌های تحصیلی مختلفی را در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان خود ارائه می‌دهد. لیست دانشکده‌های دانشگاه اراک به شرح زیر است:

دانشکده علوم انسانی

دانشکده ادبیات و زبان خارجی

دانشکده حقوق و علوم اقتصادی

دانشکده کشاورزی و محیط زیست

دانشکده فنی مهندسی

دانشکده علوم پایه

دانشکده علوم ورزشی

دانشکده هنر و معماری

رشته‌های تحصیلی دانشگاه اراک

همانطور که گفتیم رشته‌های تحصیلی متعددی در این دانشگاه دولتی به دانشجویان ارائه می‌شود. در ادامه با لیست رشته‌های تحصیلی دانشگاه اراک به تفکیک دانشکده‌های آن آشنا می‌شویم:

رشته‌های تحصیلی دانشگاه اراک

  • رشته‌های ارائه شده در دانشکده علوم انسانی

روان‌ شناسی

علوم تربیتی

تکنولوژی آموزشی

الهیات

علوم قرآن و حدیث

معارف اسلامی

تاریخ

تاریخ دوره اسلامی

مشاوره

  • رشته‌های ارائه شده دانشکده ادبیات و زبان خارجی

زبان و ادبیات فارسی

زبان و ادبیات عربی

زبان و ادبیات انگلیسی

مترجمی زبان انگلیسی

آموزش زبان انگلیسی

  • رشته‌های ارائه شده در دانشکده حقوق و علوم اقتصادی

حقوق

اقتصاد

مدیریت صنعتی

  • رشته‌های ارائه شده در دانشکده کشاورزی و محیط زیست

محیط زیست

گیاهان دارویی و معطر

علوم باغبانی

مهندسی آب

ماشین آلات کشاورزی

علوم دامی

مهندسی مکانیک بیوسیستم

  • رشته‌های ارائه شده در دانشکده فنی مهندسی

مهندسی شیمی

مهندسی عمران

مهندسی کامپیوتر

مهندسی برق قدرت و مخابرات

مهندسی مکانیک

مهندسی مواد و متالورژی

مهندسی صنایع

  • رشته‌های ارائه شده در دانشکده علوم پایه

ریاضیات

فیزیک

شیمی

زیست ‌شناسی

آمار

  • رشته‌های ارائه شده در دانشکده علوم ورزشی

رفتار حرکتی و روان ‌شناسی ورزشی

آسیب ‌شناسی و فیزیولوژی

مدیریت ورزشی

  • رشته‌های ارائه شده در دانشکده هنر و معماری

فرش

صنایع دستی

گرافیک

نقشه ‌کشی

اگر شما هم قصد تحصیل در دانشگاه دولتی اراک را دارید، می‌توانید برای دریافت مشاوره تخصصی کنکور به سایت مشاوره‌ای کنکور ما سر بزنید. بهترین مشاوره کنکور رشته انسانی، تجربی و ریاضی در این سایت، بهترین و مناسب‌ترین راهنمایی‌ها را به شما ارائه خواهند داد.

رتبه علمی دانشگاه اراک

دانشگاه دولتی اراک یکی از دانشگاه‌های تحت نظر وزارت علوم و تحقیقات است که در استان مرکزی قرار دارد. این دانشگاه تا به الان ۴۳۱۰ مقاله داخلی و ۶۱۶۰ مقاله بین‌المللی منتشر کرده است.

رتبه علمی دانشگاه اراک

دانشگاه اراک در سال ۱۴۰۰ در میان دانشگاه‌های دولتی رتبه ۴۷ و در میان تمامی دانشگاه‌های کشور رتبه ۸۱ را کسب نموده است. این دانشگاه دولتی برای نخستین بار در جمع ۱۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا در رتبه بندی تایمز قرار گرفت.

امکانات رفاهی دانشگاه اراک

از امکانات اصلی این دانشگاه می‌توان به سلف سرویس، سالن ورزشی، مسجد و فضای سبز اشاره نمود.

 دانشکده علوم انسانی دانشگاه اراک از نظر امکاناتی مثل آزمایشگاه روان ‌شناسی، سالن دفاعیه، سایت کامپیوتری دانشجویان ارشد و دکتری، کلاس‌های سمعی و بصری، استودیو و لابراتوار عکاسی مجهز است.

دانشکده فنی مهندسی این دانشگاه به تخصصی‌ترین امکانات آزمایشگاهی مجهز است.

دانشکده علوم پایه دانشگاه اراک دارای امکاناتی از قبیل موزه تاریخ طبیعی، هرباریوم گیاهی، آزمایشگاه‌های تخصصی، سایت کامپیوتری و کتابخانه تخصصی است.

مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه اراک

لازم است که داوطلبان پیش از انتخاب کد رشته محل‌های دانشگاه اراک با مزایا و معایب تحصیل در این مرکز آموزشی آشنا شوند. برای اینکه به صورت کاملا آگاهانه تحصیل در یکی از رشته‌های این دانشگاه را انتخاب کنند. در ادامه معرفی دانشگاه اراک با مزایا و معایب تحصیل در آن آشنا می‌شویم.

مزایا و معایب دانشگاه اراک

مزایای تحصیل در دانشگاه اراک

دانشگاه اراک در آخرین نظام رتبه بندی بین‌المللی موسسه تایمز که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد، این دانشگاه نیز همانند ۱۴۰۶ دانشگاه مختلف در جهان در ۱۷ شاخص توسعه پایدار سازمان ملل متحد بررسی و برای دومین سال متوالی موفق به حضور در این رتبه بندی شده است.

  • افتخارات دانشگاه دولتی اراک

 اسامی ۹ تن از اعضای هیئت علمی این دانشگاه در بین دو درصد دانشمند برتر دنیا قرار گرفته است.

اولین حضور دانشگاه دولتی اراک در میان دانشگاه‌های برتر دنیا

طراحی مبدلی کاربردی با راندمان و کنترل پذیری زیاد به واسطه محققین این مرکز آموزشی

کسب مقام نخست تیم مهندسی عمران این دانشگاه در هفدهمین دوره مسابقات ملی بتن کشور

ارائه تکنیک سنتز جدید برای ساخت غشاهای ترکیبی سازگار

  • دستاوردهای پژوهشی مهم دانشگاه اراک

 تولید، طراحی و ارزشیابی محتوای الکترونیکی آموزشی حقوق بشر در زندان

ساخت یک نانو حامل جامد برای ذخیره کردن هیدروژن در دمای اتاق

طراحی یک حسگر جریان هوا به هدف پایش الگوی تنفسی انسان

اثرات ایربالاست (انرژی آزاد شده در یک انفجار) در محیط اطراف

معایب تحصیل در دانشگاه اراک

دانشگاه اراک به دلیل جذب بالای دانشجو، مشکل محدودیت در ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی دارد. دانشجویان غیر بومی در زمان تحصیل در این دانشگاه بایستی با پرداخت هزینه‌های بیشتر در خوابگاه‌های خارج از دانشگاه اسکان پیدا کنند.

ممکن است که کیفیت غذای سلف در برخی روزها پایین باشد.

برخی از اساتید دانشگاه اراک در نمره دادن به پروژه‌های درسی سختگیری بسیاری به خرج می‌دهند.

قبولی در دانشگاه اراک

قبولی در دانشگاه اراک نیز همانند دیگر دانشگاه‌های برتر کشور به تلاش و کوشش قابل قبولی نیاز دارد. به طوری که داوطلبان باید برای تحصیل در یکی از رشته‌های این دانشگاه در کنکور سراسری، رتبه‌های مناسب کسب کنند.

قبولی در دانشگاه اراک

امروزه آرزوی بیشتر دانش آموزان ایرانی، موفقیت در کنکور سراسری است. اما عامل اصلی موفقیت در این آزمون، داشتن مطالعه صحیح و مستمر است.

اگر تا به الان برای قبولی در کنکور سراسری تلاش کافی نداشته‌اید اما با مطالعه مقاله معرفی دانشگاه اراک به تحصیل در این مرکز آموزشی علاقمند شده‌اید، پیشنهاد می‌شود که برای دریافت بهترین مشاوره کنکور ریاضی فیزیک، انسانی و همچنین مشاوره ی کنکور تجربی از یک مشاور حاذق کمک بگیرید.

زیرا بهترین مشاوره کنکور می‌تواند شما را با مسیر موفقیت در این آزمون سراسری آشنا کند.

سخن پایانی

در این محتوا به معرفی دانشگاه اراک پرداختیم. به طوری که با دانشکده‌ها و رشته‌های تحصیلی، رتبه علمی، امکانات رفاهی و مزایا و معایب تحصیل در آن آشنا شدیم.

دانستیم که تحصیل در یکی از رشته‌های این دانشگاه به تلاش و پشتکار مناسبی نیاز دارد. اگر می‌خواهید برای کسب رتبه‌های برتر کنکور سراسری اقدام کنید، این شرایط برای شما فراهم است که به ‌سایت مشاوره‌ای کنکور ما مراجعه نمایید.

مشاوران حرفه‌ای و باتجربه در این سایت، بهترین و مناسب‌ترین مشاوره کنکور را به شما ارائه خواهند داد.

سوالات متداول

سایت دانشگاه اراک araku.ac.ir است که همه خدمات دانشجویی و همچنین دسترسی به سامانه گلستان این دانشگاه نیز از طریق آن انجام می‌شود.

این دانشگاه رشته‌های تحصیلی مختلفی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان خود ارائه می‌دهد که در متن مقاله به لیست آن‌ها پرداختیم.

در خصوص مزایای تحصیل در دانشگاه دولتی اراک می‌توان به رایگان بودن تحصیل، ارائه امکانات رفاهی مختلف از قبیل کافه، سلف سرویس و غیره اشاره نمود.

از جمله معایب دانشگاه اراک نیز جمعیت بالای دانشجویان آن است که در این مقاله به طور کامل به بررسی مزایا و معایب تحصیل در این مرکز آموزشی پرداختیم.

دسته بندی های این مقاله:

معرفی دانشگاه ها

وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

تلفن همراه *