برنامه ریزی کنکور انسانی

در این ویدئو قصد داریم درباره آموزش برنامه درسی برای کنکور انسانی صحبت کنیم. در ابتدا بررسی میکنیم که یک برنامه ریزی کنکور انسانی باید چه ویژگی هایی داشته باشه و چه مواردی داخلش باید رعایت بشه.

در انتها هم با توجه به صحبت هایی که کردیم، در قالب یک نمونه pdf برنامه ریزی کنکور انسانی، ویژگی ها گفته شده رو پیاده سازی کنیم، تا ببینیم آیا حرف هامون قابل پیاده سازی هستش یا اینکه فقط در حد یک شعار هستش!

اگر بعد از دیدن ویدئو همچنان سوالی ذهنتون رو مشغول کرده بود حتما برامون کامنت بذارین. مشاوران گروه مشاوره ای رابین در سریع ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ میدیم.

بعد از اینکه کامنت تون پاسخ داده بشه از طریق پیامک به شما اطلاع رسانی میشه و میتونید تشریف بیارید و پاسخ سوال تون رو مشاهده کنید.

ویدئو نحوه برنامه ریزی برای کنکور انسانی

مشاور کنکور
مشاور

وحید باقری

مدت زمان
مدت زمان

حدود 27 دقیقه

لینک دانلود pdf برنامه ریزی کنکور انسانی رایگان:

دانلود برنامه هفتگی کنکور انسانی (کلیک کنید)

دانلود برنامه روزانه کنکور انسانی (کلیک کنید)

دانلود جدول گزارش کار (کلیک کنید)

راهنمای مطالعه

انتخاب منابع، اولین گام برنامه ریزی کنکور

اولین قدم در نکات مشاوره کنکور انسانی و برنامه ریزی درسی کنکور انسانی، انتخاب منبع مناسب هستش. اگر کتاب های تست متناسب با سطح خودتون تهیه نکنید با وجود اینکه برنامه خیلی حرفه ای و منظمی هم داشته باشید باز هم نتیجه مطلوبی نخواهید گرفت.

فرض کنید در درس ریاضی و آمار سطح ضعیفی دارید، با این شرایط به کتابی نیاز دارید که آموزش های جامع و کامل با زبانی ساده و روان داشته باشد. اما اگر کتابی تهیه کنید که فلان رتبه برتر معرفی کرده و سطح بالایی هم دارد، به هیچ وجه به شما کمک نمیکند و حتی شما را از درس ریاضی و آمار زده میکند.

در ویدئو بهترین منابع کنکور انسانی 1402، بهترین کتاب تست های کنکور انسانی را در سه سطح قوی، متوسط و ضعیف معرفی کردیم.

انتخاب منابع اولین گام برنامه ریزی کنکور انسانی

چه مواردی در برنامه ریزی برای کنکور انسانی باید مشخص شود؟

بریم بررسی کنیم که در نحوه برنامه ریزی برای کنکور چه مواردی باید مشخص شده باشد:

۱- تاریخ:

اولین چیزی که در هر برنامه ریزی باید مشخص شود، زمان است. ما درباره چه روز و چه تاریخی داریم صحبت میکنیم؟ بنابراین تاریخ و زمان برنامه باید به صورت شفاف مشخص باشد.

۲- درس: 

چه درس هایی را قصد داریم در تاریخ و زمان مورد نظر مطالعه کنیم؟

۳- مبحث:

بسیاری از افراد درس هایی که قرار است در روز های مختلف مطالعه کنند را مشخص میکنند ولی مبحثی که قرار است، مطالعه کنند را تعیین نمیکنند. مثلا اگر قرار است در روز شنبه ادبیات بخونم باید مشخص شود که کدوم کتاب ادبیات؟(دهم، یازدهم یا دوازدهم) کدوم درس؟(درس اول، دوم یا …؟).

بنابراین در برنامه کنکوری انسانی مبحث حتما باید مشخص شود.

۴- ساعت مطالعه تشریحی:

ساعت مطالعه تشریحی چیست؟ زمانی که صرف مطالعه کردن میکنیم را ساعت مطالعه تشریحی میگیم. در این زمان تمرکزمون صرفا بر روی مطالعه و خوندن هستش و هیچ تمرین و تستی حل نمیکنیم.

۵- ساعت مطالعه تستی:

ساعت مطالعه تستی: به زمانی که برای تمرین حل کردن و تست زدن اختصاص میدیم، ساعت مطالعه تستی میگیم.

در برنامه ریزی درسی برای کنکور انسانی، اگر مشخص میکنیم که دو ساعت ریاضی و آمار بخونیم باید تعیین کنیم از این دو ساعت، چند دقیقه را باید به مطالعه تشریحی و چند دقیقه را به مطالعه تستی اختصاص دهیم.

چه مواردی در برنامه ریزی کنکور انسانی باید رعایت شوند

استاندارد ساعت مطالعه دروس

یک مشاور کنکور در برنامه درسی برای کنکور انسانی شما باید یک استاندارد ساعت مطالعه برای دروس در نظر بگیرد. فرض کنید فردی میخواهد درس ریاضی و آمار رو به مدت ۱۵ دقیقه مطالعه کند. به نظر شما آیا مطالعه مفیدی خواهد داشت؟

قطعا نه. ۱۵ دقیقه زمان بسیار کمی برای درس ریاضی هستش. در ۱۵ دقیقه شما اصلا نمیرسین درسنامه رو بخونین چه برسه برای مسلط شدن بخواین تست هم بزنین. پس علنا اگر کسی ۱۵ دقیقه برای درس ریاضی و آمار وقت بذاره یا اینکه اصلا وقتی نذاره هیچ فرقی با هم نمیکنه.

اما حالت عکسش رو در نظر بگیریم. یعنی فرض کنین. فردی میخواد درس ریاضی رو به مدت ۵ ساعت مطالعه کنه. آیا این کار درست هستش؟ قطعا نه. چرا که بعد از 3 ساعت فرد دیگه بازدهی کافی رو نخواهد داشت و کیفیت یادگیریش کاهش پیدا میکنه.

بنابراین برای ساعت مطالعه دروس ما باید یک حداقل و یک حداکثری رو مشخص کنیم:

استاندارد ساعت مطالعه یک درس بین 2 الی 3 ساعت هستش. کمتر یا بیشتر از این مقدار را توصیه نمیکنیم.

استاندارد ساعت مطالعه دروس

اهمیت ضرایب دروس مختلف در برنامه ریزی برای کنکور انسانی

شاید شنیده باشین که هر درس در کنکور سراسری ضریب مخصوص به خودش رو داره؛ اما واقعیت اینه که این ضرایب ثابت نیستند! تا قبل از کنکور 1402 سازمان سنجش رشته های دانشگاهی مربوط به رشته انسانی را در پنج دسته قرار داده بود. به هر کدام از این دسته ها زیر گروه میگفتند.

در هر زیر گروه، درس های کنکور انسانی ضرایب مخصوص به خود رو داشتند به عبارتی ضرایب کنکور انسانی در زیر گروه های مختلف با هم تفاوت داشتند. مثلا درس علوم و فنون ادبی در تمامی زیر گروه ها ضریب 6 داشت ولی در زیر گروه یک، ضریب 12 رو به خودش اختصاص میداد.

اما از کنکور ساال 1402 سازمان سنجش تمامی زیر گروه ها رو حذف کرد. اما این موضوع به این معنی نیستش که ضرایب دروس هم حذف شدند. همچنان هر درس ضریب مخصوص به خود را دارد.

کاری که شما باید انجام بدین این هستش که ضریب هر درس در کنکور سراسری را بدانید و در برنامه ریزی خود توجه داشته باشید درس هایی که ضریب بیشتری دارند باید اهمیت بیشتری داشته باشند و زمان بیشتری رو به اونها اختصاص بدید.

برای اینکه با ضریب هر درس در کنکور انسانی بیشتر آشنا بشید میتونین ویدئو ضرایب دروس کنکور انسانی  رو مشاهده کنین.

اهمیت ضرایب دروس کنکور انسانی

برنامه حجمی یا برنامه زمانی؟

معمولا دو اصطلاح رایج در برنامه ریزی برای کنکور انسانی مطرح میشه یعنی: برنامه حجمی و برنامه زمانی. در ادامه معنی و مفهوم این دو عبارت رو با هم بررسی میکنیم.

برنامه زمانی:

در برنامه زمانی اولویت با زمان است. مثلا میگیم من میخواهم یک ساعت علوم و فنون ادبی بخونم. مشخص نیست که در این یک ساعت قرار هستش کدوم کتاب علوم و فنون و کدوم درس رو بخونم. فقط هدف اینه که یک ساعت علوم و فنون ادبی بخونم.

برنامه حجمی:

در برنامه حجمی، صحبت از زمان نیستش؛ بلکه صحبت از حجم و مبحثی هستش که قراره خونده بشه. مثلا میگیم: من میخوام درس اول علوم و فنون ادبی دهم رو بخونم.

در مقایسه برنامه زمانی و برنامه حجمی، اولویت ما برنامه حجمی هستش. چرا که اگر برنامه زمانی را اولویت قرار دهیم، مطالعه ما هدف خیلی مشخصی نخواهد داشت.

اگرچه ما یک حداقل و حداکثری برای زمان مطالعه دروس (2 الی 3 ساعت) در نظر گرفته ایم؛ اما این زمان اگر یک ربع کمتر یا بیشتر هم شود اشکالی ندارد. هدف اصلی این است: مبحثی که داخل برنامه مشخص کردیم، حتما بخونیم و به اتمام برسونیم.

برنامه حجمی یا برنامه زمانی

چند تا تست بزنم؟

بعضی از افراد هنگام برنامه ریزی برای هر مبحثی که قرار هست مطالعه کنند، تعداد تست هم مشخص میکنند. مثلا میگن: من برای درس اول روانشناسی میخوام ۱۰۰ تا تست بزنم و این رو داخل برنامه شون یادداشت میکنن.

این کار رو اصلا پیشنهاد نمیکنم! در مطالعه دروس، تعداد تستی که میزنید اصلا مهم نیست؛ تعداد تستی که یاد میگرید و متوجه میشید مهم هستش. بذارید یه مثال براتون بزنم.

فرض کنید برای یه مبحثی من مشخص کردم که میخوام ۳۰ تا تست بزنم؛ وقتی شروع به تست زدن میکنم متوجه میشم که مبحث کمی سخت هستش و بررسی تست های زمان زیادی میگیره.

اما چون برای خودم هدف گذاشتم که حتما ۳۰ تا تست رو باید بزنم مجبورم خیلی سریع تست ها رو بررسی کنم. اتفاقی که میوفته اینه که تست اول رو میزنم میرم سراغ پاسخنامه و خیلی سریع اون رو هم بررسی میکنم (با اینکه خیلی خوب متوجهش نشدم).

همین روند رو طی میکنم و ۳۰ تا تست میزنم. نتیجه این میشه که هیجکدوم از این ۳۰ تست رو متوجه نشدم! اما وقتی هدفی برای تعداد تست مشخص نمیکنم و فقط هدفم این هستش که هر تعداد تستی که میزنم رو خوب خوب یاد بگیرم، نتیجه ای به مراتب بهتر میگیرم.

اما سوالی که ممکن هستش پیش بیاد اینه که: کتاب تست من ممکنه ۱۰۰ تا تست از یک مبحث خاص داشته باشه و من فقط برسم ۳۰ تا تست رو بزنم؛ تکلیف ۷۰ تا تست باقی مونده چی میشه؟

ما قرار نیست هر مبحث رو فقط یک بار مطالعه کنیم، قطعا در طی سال چندین بار اون مبحث رو مرور میکنیم و در وعده های مطالعاتی بعدی، تست های باقی مونده رو هم بررسی میکنیم.

چند تا تست بزنم

زمان استراحت باید به چه صورت باشد؟

به ازای هر نیم ساعتی که مطالعه میکنید میتونید ۵ دقیقه استراحت کنید. اما این موضوع به خوبی بین داوطلب های کنکور جا نیوفتاده. اجازه بدین یه مثال بزنم:

فرض کنین من دارم ریاضی میخونم و به جای خیلی خوبی از درس رسیدم و درگیر حل مسئله هستم؛ ساعت رو نگاه میکنم نیم ساعت گذشته، پس حالا باید استراحت کنم!

این کار منطقی هستش؟ حتما نه. چرا من باید زمانی که در اوج یادگیری هستم، روند مطالعه خودم رو قطع کنم. کار درست این هستش که هر موقع خسته شدم استراحت کنم.

در همین مثال فرض کنین من تا یک ساعت مطالعه میکنم و حالا احساس خستگی میکنم؛ میبینم دو تا نیم ساعت مطالعه کردم و دو تا ۵ دقیقه، یعنی ۱۰ دقیقه میتونم استراحت کنم. پس هر موقع که خسته شدین استراحت کنین.

خیلی از افراد وقتی میخوان استراحت کنن، سراغ گوشی و فضای مجازی میرن. این کار به شدت اشتباه هستش. در زمان استراحت شما میتونید چای، آبمیوه، نوشیدنی و … بخورید. یا اینکه پشت همون میزی که مطالعه میکنید، مباحثی که مطالعه کردید رو مرور کنید.

اگر سراغ فضای مجازی برید، شک نکنید ۱۰ دقیقه استراحت شما تبدیل میشه به ۳ یا ساعت استراحت! بنابراین در زمان های استراحت به هیچ وجه سراغ مواردی که حواس پرت کن (فضای مجازی، تلویزیون، گیم و …) هستند، نرید.

زمان استراحت باید به چه صورت باشد

چه زمانی مطالعه کنیم؟

شاید شما هم این جمله رو شنیده باشید که برای موفقیت در کنکور انسانی، درس هایی که نیاز به تمرکز بیشتری دارند رو صبح اول وقت بخونید! این حرف کاملا اشتباه هستش.

اخیرا کتابی به اسم when چاپ شده است که خیلی هم سر و صدا کرده؛ موضوع این کتاب این هستش که افراد مختلف ساعت زیستی مختلفی دارند. یعنی بعضی افراد اول صبح انرژی و تمرکز بالایی دارند و بعضی دیگه ممکنه عصر ها انرژی بیشتری داشته باشند.

بنابراین نمیتونیم برای زمان مطالعه دروس یک نسخه برای همه بپیچیم. شما خودتون باید بررسی کنید که در چه زمانی در روز یادگیری بهتری دارید و در همون زمان درس هاتون رو بخونید.

خیلی از افراد در شب بهتر یاد میگیرند. من با این موضوع که شما شب ها مطالعه کنید مشکلی ندارم. اما فراموش نکنید که کنکور شما صبح برگزار میشه. اگر شما یک سال تحصیلی عادت کنید که شب ها بیدار بمونید و صبح ها دیر بیدار بشید، قطعا در کنکور به مشکل میخورید.

بنابراین در هر زمانی که مطالعه میکنید این نکته رو مد نظر داشته باشید که: خواب شبتون لطمه نخوره.

چه زمانی مطالعه کنیم

برنامه باید انعطاف داشته باشد

برنامه برای کنکور انسانی باید انعطاف داشته باشد. انعطاف داشتن یعنی چی؟ یعنی اینکه اگر در طی هفته مبحثی رو نرسیدید بخونید (حالا به هر دلیلی مثل کسالت، امتحان مدرسه، تنبلی و …) باید فرصت جبران براش در نظر گرفته بشه.

برای اینکه برنامه مطالعاتی تون انعطاف داشته باشه، پیشنهاد میکنم روز های جمعه رو خالی بذارید و برنامه ریزی نکنید. این کار سه تا فایده داره:

۱- جبران عقب افتادگی ها: اگر در طی هفته درسی رو نخوندید، روز جمعه میتونید جبرانش کنید.

۲- بررسی آزمون: آزمون های آزمایشی معمولا روز های جمعه برگزار میشن؛ بنابراین شما حتما باید روز جمعه رو خالی بذارید. حتی جمعه هایی هم که آزمون ندارید میتونید آزمون های گذشته خودتون رو تحلیل کنید.

۳- عشق و حال: اگر در طی هفته به برنامه تون پایبند بودید و عقب افتادگی نداشتید. به عنوان پاداش و جایزه، روز جمعه میتونید به تفریح مورد علاقه تون بپردازین (هیچ اشکالی هم نداره)!

شما در سال کنکور قرار نیست هر روز صبح تا شب درس بخونید قطعا به تفریح هم نیاز دارید. روز جمعه گزینه مناسبی برای تفریح و عشق و حال هستش.

برنامه کنکور انسانی باید انعطاف داشته باشد

هماهنگی برنامه مدرسه با برنامه درسی برای کنکور انسانی

یک مشکل اساسی در سال کنکور، عدم هماهنگی برنامه کنکور با برنامه مدرسه هستش. اگر در آزمون های آزمایشی شرکت میکنید، اول سال یک برنامه راهبردی به شما داده میشه که تا کنکور، برنامه مطالعاتی شما مشخص میشه.

اکثر اوقات برنامه مدرسه با برنامه آزمون آزمایشی ناهماهنگی داره یا جلوتر هستش یا عقب تر. بنابراین ما باید اولویت بندی کنیم. فرض کنین برای آزمون تون برنامه ریزی کردین اما معلم تون اطلاع میده که میخواد امتحان بگیره. شما باید در اینجا بین برنامه مدرسه و برنامه آزمون اولویت بندی کنید.

اولویت همواره با برنامه مدرسه هستش. چرا که شما نمیتونین بگین امتحان مدرسه برای من مهم نیستش و من فقط میخوام برای کنکور بخونم.

برنامه مدرسه باید به چه صورت باشه؟ خیلی ساده هستش. وقتی از مدرسه میاین خونه، درس هر روز رو همون روز بخونین و نذارین روی هم تلمبار بشه. مطالعه درس هایی که داخل مدرسه گفته میشه اگر در همون روز اتفاق بیوفته بیشتر از ۲ الی ۳ ساعت از شما زمان نمیگیره.

اگر درس هر روز رو همون روز بخونین علاوه بر اینکه در مدت زمان کمی میتونین این درس ها رو بخونین، موندگاری مطالب در ذهنتون هم افزایش پیدا میکنه. و همیشه برای هر امتحانی داخل مدرسه حاضر خواهید بود. (یا لااقل نیاز به یک مرور خیلی کوچیک دارین)

هماهنگی برنامه مدرسه با برنامه کنکور انسانی

ربات برنامه ریزی کنکوری انسانی

ممکنه که اسم ربات برنامه ریزی هم این روز ها به گوش تون بخوره. در فلان سایت یا فلان اپلیکیشن اسم تون رو وارد میکنین و برنامه تون رو میگیرین!

تمامی ربات های موجود رو بررسی کردیم. در حال حاضر هیچ کدوم از این ربات ها هوشمندی لازم رو ندارند که بتونند بر اساس نیاز های شما یک برنامه کاملا شخصی سازی شده صادر کنند.

بنابراین استفاده از ربات های برنامه ریزی کنکور را به هیچ وجه توصیه نمیکنم.

ربات برنامه ریزی کنکور انسانی

تنوع دروس باید به چه صورت باشد؟

بعضی از افراد عادت کردند که بقچه ای درس بخونند. بقچه ای درس خوندن یعنی چی؟ اگر در یک روز کامل شما فقط یک یا دو درس خاص رو بخونید به اصطلاح میگن بقچه ای درس میخونید. افرادی که به صورت بقچه ای درس میخونند معمولا بعد از دو الی سه ساعت بازدهی خودشون رو از دست میدن و مطالعه مفیدی نخواهند داشت.

بهترین برنامه درسی برای کنکور انسانی به این صورت هستش که شما باید در برنامه هر روز تنوع دروس مختلفی رو داشته باشید که در ادامه استاندارد این تنوع دروس رو با هم بررسی میکنیم.

برنامه سبک:

اگر قصد دارید که یک برنامه سبک برای خود بچینید میتوانید به صورت زیر عمل کنید:

برای درس های اقتصاد و روانشناسی یک پارت مطالعاتی در هر هفته در نظر بگیرید.

مابقی دروس را به صورت یک روز در میان بچینید؛ یعنی برای هر درس سه پارت مطالعاتی در نظر بگیرید.

تنوع دروس در یک برنامه سبک

برنامه سنگین:

اگر قصد دارید که یک برنامه سنگین برای خود بچینید میتوانید به صورت زیر عمل کنید:

برای درس های روانشناسی و اقتصاد یک وعده مطالعاتی در هر هفته در نظر بگیرید.

درس علوم و فنون ادبی به دلیل اینکه بیشترین ضریب را در بین دروس کنکور انسانی دارد، هر روز داخل برنامه خود قرار دهید تا آن را مطالعه کنید.

مابقی دروس را نیز به صورت یک روز در میان در برنامه خود بگنچانید و برای هر درس سه پارت مطالعاتی در نظر بگیرید.

تذکر مهم: منظور از برنامه سنگین، برنامه آنچنان سنگین هم نیست. در واقع این برنامه مناسب افرادی است که کل تایم روزشان در اختیار خودشان است؛ یعنی مدرسه نمیروند، شاغل نیستند، خانه دار نیستند و ….

بنابراین اگر تابستان است و مدرسه نمیروید و اگر پشت کنکوری هستید حتما از برنامه سنگین استفاده کنید.

تنوع دروس انسانی در یک برنامه سنگین

برنامه درس خواندن برای کنکور انسانی

با توجه ویژگی هایی که درباره آموزش برنامه ریزی کنکور انسانی گفتیم یک برنامه ریزی رو انجام بدیم. ممکن هستش برنامه ریزی که انجام میدیم از دید شما برنامه درستی نباشه.

برنامه هر فردی با فرد دیگه متفاوت هستش ولی هدف ما این هستش که برای برنامه ریزی کردن ایده بگیرین و با فرایندش آشنا بشین تا اگر قصد دارین خودتون برنامه ریزی کنین به مشکل نخورین.

در درجه اول باید جدول برنامه ریزی هفتگی را دانلود کنید. برای دانلود جدول برنامه ریزی هفتگی برای کنکور انسانی کلیک کنید.

حالا بریم سراغ پر کردن جدول برنامه ریزی هفتگی. فرض کنید ما قصد داریم که یک برنامه سنگین را برای خودمان بچینیم. همان طور که در چیدمان برنامه سنگین توضیح داده شد، درس علوم و فنون ادبی را در تمام روزهای هفته قرار میدهیم.

فرض میکنیم در پاییز هستیم و قصد داریم نیم سال اول دوازدهم و سال یازدهم را مطالعه کنیم. بنابراین روزهای زوج را به علوم و فنون ادبی دوازدهم و روزهای فرد را به علوم و فنون ادبی یازدهم اختصاص میدهیم.

درس های تاریخ و جغرافیا را به صورت یک روز در میان در برنامه قرار میدهیم؛ درس تاریخ را در روز های زوج و درس جغرافیا در روز های فرد.

درس های ریاضی و آمار و جامعه شناسی را در روز های زوج قرار میدهیم و برای آنکه توازن برنامه رعایت شود و در روزهای مختلف به تعداد مناسبی درس وجود داشته باشد، درس های عربی، فلسفه و منطق را در روزهای فرد قرار میدهیم.

همان طور که گفته شد می بایست برای هر کدام از درس های روانشناسی و اقتصاد یک پارت مطالعاتی نیز در نظر بگیریم. به همین منظور درس اقتصاد را در روز پنجشنبه و درس روانشناسی را در روز سه شنبه قرار میدهیم.

جدول برنامه هفتگی کنکور انسانی

در ابتدای مقاله گفتیم که یک برنامه استاندارد باید پنج ویژگی داشته باشد:

۱- تاریخ

۲- درس

۳- مبحث

۴- ساعت مطالعه تشریحی

۵- ساعت مطالعه تستی

مواردی که در برنامه ریزی کنکور انسانی باید رعایت شوند

همان طور که در تصویر زیر ملاحظه میکنید مورد اول (تاریخ) در برنامه مشخص شده است و می توان متوجه شد که این برنامه مربوط به چه زمانی است.

تاریخ در برنامه کنکور باید مشخص باشد

پس مورد اول (تاریخ) در برنامه هفتگی کنکور انسانی وجود داشت.

تاریخ در برنامه کنکور باید مشخص باشد

مورد دوم (درس) نیز در برنامه وجود دارد. به عنوان مثال با دیدن این برنامه متوجه میشیم که در روز یکشنبه باید درس های: علوم و فنون یازدهم، عربی دوازدهم، جغرافیا دوازدهم و فلسفه دوازدهم مطالعه شود.

جدول برنامه ریزی هفتگی کنکور رابین

مورد دوم (درس) هم در برنامه هفتگی کنکور انسانی وجود دارد.

چه مواردی در برنامه کنکور باید مشخص شود

اما مبحث، ساعت مطالعه تشریحی و ساعت مطالعه تستی در این برنامه وجود ندارد. ساعت کل مطالعه هر درس در برنامه هفتگی وجود دارد. مثلا میدونیم که جامعه شناسی رو باید 2 ساعت بخونیم.

اما مشخص نیست که چند دقیقه رو به صورت تشریحی و چند دقیقه رو به صورت تستی باید مطالعه کنیم.

بنابراین ما نیاز به یک برنامه دیگه هم داریم.

برنامه ریزی روزانه برای کنکور انسانی

همون طور که در تصویر زیر ملاحظه میکنید در برنامه ریزی روزانه کنکور انسانی، مبحث، ساعت مطالعه تشریحی و ساعت مطالعه تستی مشخص شده. در واقع برنامه هفتگی و برنامه روزانه کنکور انسانی مکمل هم دیگه هستند.

برای دانلود برنامه روزانه کنکور انسانی کلیک کنید

برنامه ریزی روزانه کنکور رابین

ساعت مطالعه را ثبت کنید

بعد از اینکه برنامه تون رو نوشتید و اجرا کردید در آخر هر روز ساعت مطالعه تون رو حتما ثبت کنید. برای این کار میتوانید از فرم گزارش کار گروه مشاوره ای رابین استفاده کنید.

در فرم گزارش کار گروه مشاوره ای رابین شما باید درس، مبحثی که مطالعه کردین، تعداد تستی که زدین و ساعت مطالعه تون رو یادداشت کنین.

هدف از این کار این هستش که در آخر هر هفته روند مطالعاتی تون رو بررسی کنین.

برای دانلود فرم گزارش کار گروه مشاوره ای رابین کلیک کنید

گزارش کار رابین

کارنامه ساعت مطالعه

افرادی که با گروه مشاوره ای رابین مشاوره دارند، در پایان هر روز برای مشاورشون گزارش کار ارسال میکنند. مشاور ها کارنامه ساعت مطالعه ای شبیه تصویر زیر برای افراد ارسال میکنند.

همون طور که ملاحظه می کنید در جدول سمت چپ اطلاعات جامعی درباره ساعت مطالعه فرد مورد نظر مشاهده میشود. چند ساعت مطالعه داشته؟ چند ساعت دروس عمومی را خوانده؟ چند ساعت دروس اختصاصی را خوانده؟ چند تا تست زده؟ و …

و اما در نمودار های سمت راست با یک نگاه میتوان توازن تستی و تشریحی خواندن فرد را متوجه شد. به عنوان مثال این فرد بیشتر تایم خود را به تشریحی خواندن اختصاص میدهد. این موضوع میتواند برای خود فرد و مشاور او مهم باشد. چرا که اگر ساعت مطالعه تستی را افزایش دهند میتونند در آزمون ها نتایج بهتری بگیرند.

شما هم میتونید در آخر هر هفته چنین نمودارهایی رو با توجه به اطلاعاتی که در فرم های گزارش کار خود ثبت کرده اید، رسم کنید و روند مطالعاتی خود را آنالیز کنید.

کارنامه ساعت مطالعه رابین

برای برنامه درسی کنکور انسانی مشاور بگیرم؟

برای برنامه ریزی کنکور وجود دو عنصر ضروری هستش:

۱- علم:

برای اینکه بتونید برنامه ریزی مناسبی برای کنکور انجام بدید باید علم لازم این کار رو داشته باشید و بدونید که یک برنامه ریزی استاندارد و اصولی چه ویژگی هایی باید داشته باشد.

شما بعد از خواندن این مقاله به این علم میرسید.

۲- زمان:

برای اینکه یک برنامه ریزی اصولی برای یک هفته آینده تون انجام بدید حداقل باید ۳ الی ۴ ساعت زمان بگذارید.

بنابراین چهار حالت مختلف ممکن است پیش بیاید.

۱- علم دارید – زمان دارید:

اگر هم علم برنامه ریزی کردن را دارید و هم زمان لازم برای انجام این کار، مشاور نگیرید و حتما خودتون این کار رو انجام بدین.

۲- علم دارید – زمان ندارید:

اگر علم برنامه ریزی کردن را دارید ولی زمان ندارید (مثلا روزهای جمعه میخواهید بیشتر استراحت کنید یا حتی بیشتر درس بخوانید) باید از مشاور کمک بگیرید. اما وقتی علم برنامه ریزی کردن را داشته باشید، ویژگی های یک برنامه ریزی استاندارد رو میدونید.

بنابراین به هرکسی برای کار برنامه ریزی کنکور اعتماد نمیکنید و افراد سودجو و مشاورنما رو به راحتی تشخیص میدین!

۳- علم ندارید –  زمان دارید:

این حالت در مورد شما صدق نمیکنه! چرا که شما الان علمش رو دارین. اما اگر کسی علم برنامه ریزی کردن رو نداشته باشه ولی زمانش رو داشته باشه دو تا کار میتونه انجام بده:

الف) برنامه ریزی کردن رو یاد بگیره. اینجوری هم علمش رو داره هم زمانش رو داره و میتونه برای خودش برنامه ریزی کنه.

ب) به یه مشاور اعتماد کنه و کار برنامه ریزیش رو به اون فرد بسپاره

۴- علم ندارید –  زمان ندارید:

در این حالت شما حتما باید از مشاور برای کارهای برنامه ریزی تون کمک بگیرید.

نکته مهم: وظیفه مشاور تنها برنامه ریزی کردن نیست. مشاور در بسیاری زمینه های دیگه میتونه به شما کمک کنه. در این قسمت فقط در مورد برنامه ریزی کردن بررسی کردیم که مشاور بگیرید یا نه.

برای اطلاع از وظایف مشاور تحصیلی کنکور میتوانید مقاله وظایف مشاور کنکور را نیز مطالعه کنید.

برای برنامه ریزی کنکور مشاور بگیرم؟

داشتن برنامه مطالعه کنکور انسانی، ضامن موفقیت شما نیست!

بعضی از داوطلب های کنکور تصور میکنند که داشتن یک برنامه ریزی کنکور انسانی یعنی موفقیت در کنکور! خیلی این جمله رو میشنوم: آقا یه برنامه خفن به ما بده که باهاش دانشگاه تهران قبول بشیم! یا این برنامه رو دوستم از آقای … که خیلی مشاور معروفی هستش گرفته، منم ازش استفاده میکنم حتما نتیجه میگیرم!
داشتن یک برنامه کنکور انسانی، حتی اگر شخصی سازی شده هم باشه باز هم ضامن موفقیت شما نیستش.

 برای موفقیت در کنکور باید مسیر زیر رو طی کنین:

۱- انتخاب منابع مناسب:

در ابتدای این مقاله درباره این موضوع صحبت کردیم؛ شما اگر بهترین برنامه برای کنکور انسانی رو داشته باشین ولی از منابع مناسبی استفاده نکنین قطعا به مشکل میخورین.

۲- برنامه ریزی:

برنامه ریزی دومین مرحله از مسیر موفقیت در کنکور هستش که در این مقاله با تموم ریزه کاری هاش آشنا شدیم و دیدیم که کلی داستان داره!

۳- عمل به برنامه:

خیلی وقت ها افراد منابع خوبی دارند، برنامه عالی هم دارند اما به برنامه شون عمل نمیکنند! در اینجا باید بررسی بشه که علت چی هستش. موضوع نداشتن انگیزه س، موضوع افسردگیه یا ….

۴- پر کردن دفتر برنامه ریزی (گزارش کار)

بسیار از داوطلب های کنکور هم با پر کردن دفتر برنامه ریزی یا ارسال گزارش کار مشکل دارن. وقتی من عادت نداشته باشم که عملکردم رو ثبت کنم قطعا نمیتونم تحلیل دقیقی از علت پیشرفت هام یا پسرفت هام داشته باشم.

۵- روش صحیح مطالعه:

گاهی اوقات بعضی افراد منابع خوبی دارند، برنامه دارند، طبق برنامه پیش میرن، دفتر برنامه ریزی هم پر میکنن، اما باز هم نتایج ضعیفی میگیرند. علت این هستش که روش صحیح مطالعه دروس مختلف رو نمیدونند.

۶- شرکت در آزمون:

بعضی افراد تصور میکنند که اگر ساعت مطالعه بالایی داشته باشند و چند تا تست هم توی خونه بزنند قطعا دیگه رتبه ۱ کنکور هستند! به این موضوع میگیم توهم دانایی.

شما باید در یک آزمون استاندارد شرکت کنین تا متوجه بشین در حال حاضر وضعیت تون در درس های مختلف به چه صورت صورت هستش.

۷- مهارت های آزمون دادن

بسیاری از افراد به لحاظ علمی سطح خیلی خوبی دارند؛ اما سر جلسه آزمون یا کنکور به دلیل اینکه نمیتونن زمان شون رو مدیریت کنند نمیتونند به خیلی از سوالات جواب بدن.

یا بعضی از دوطلب های کنکور، مخصوصا داوطلب هایی که سطح علمی خیلی خوبی هم دارند وقتی به یک سوال سخت میرسند توانایی این رو ندارند که از اون سوال رد بشن و استرس میگیرن و کنکورشون رو خراب میکنند.

در کنکور سراسری، رقابت تنها رقابت علمی نیستش. رقابت مدیریت زمان، رقابت کنترل استرس و هیجانات و … هم هستش. به چنین مهارت هایی، مهارت های آزمون دادن میگیم.

برای مشاهده ویدئو تکنیک های مدیریت زمان در کنکور کلیک کنید

۸- تحلیل کارنامه آزمون

بسیار از افراد توانایی آنالیز کارنامه آزمون رو ندارند. شما باید تمامی اطلاعاتی که داخل کارنامه آزمون هستش رو به خوبی بشناسید. بدونید وقتی میگن ترازتون ۶۰۰۰ شده یعنی چی. تراز چجوری به دست میاد؟ درصد چجوری محاسبه میشه؟ توانایی آنالیز نمودار ها رو داشته باشید و …

۹- تحلیل آزمون

به جرئت میتونم بگم تمومی مواردی که تا الان بررسی کردیم تنها ۱۰ درصد در موفقیت شما نقش دارند. ۹۰ درصد مابقی تحلیل آزمون هستش. بسیاری از افراد اصلا تحلیل آزمون انجام نمیدن!

بعضی ها هم تحلیل آزمون شون در حد یک ربع الی نیم ساعت هستش که فقط بررسی میکنند کدوم سوال رو درست زدند و کدوم رو غلط زدند. تعداد بسیار کمی از افراد هستند که تک تک سوالات رو مو به مو بررسی میکنند.

شما در سال کنکور بالاخره با یک منبعی، یک برنامه ای و یک روش مطالعه ای درس میخونید و متناسب با اون هم یک نتیجه ای در آزمون میگیرید. اگر آزمون تون رو تحلیل نکنید و نقاط ضعف و قوت تون رو تشخیص ندین، شک نکنین در آزمون های بعدی و حتی کنکور هم همین نتیجه رو میگیرین.

قرار نیست معجزه ای اتفاق بیوفته! بنابراین بررسی آزمون رو به شدت جدی بگیرید.

برنامه ریزی کنکور ضامن موفقیت شما نیست

جمع بندی:

دارا بودن یک برنامه درسی برای کنکور انسانی و دیگر کنکورها مهم دیگر به شما بسیار یاری می‌رساند تا بتوانید به راحتی مسیر موفقیت در این آزمون با اهمیت را طی کنید.

در این مقاله درباره آموزش برنامه درسی برای کنکور انسانی به طور مفصل صحبت کردیم. در ابتدا ویژگی هایی که یک برنامه کنکور انسانی باید داشته باشه رو بررسی کردیم.

در نهایت هم در قالب یک pdf برنامه ریزی کنکور انسانی، برنامه ریزی هفتگی و برنامه ریزی روزانه انجام دادیم. امیدوارم که این مقاله براتون مفید بوده باشه.

اگر همچنان سوالی ذهنتون رو مشغول کرده حتما برامون کامنت بذارین؛ مشاوران گروه رابین در سریع ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ میدهند.

سوالات متداول:

لزوما نه. اگر شما علم لازم و زمان کافی برای برنامه ریزی کردن دارید نیازی نیست که حتما مشاور بگیرید. خودتون هم از پس برنامه ریزی کردن بر میاید. برای اینکه علم کافی درباره برنامه ریزی کردن پیدا کنید میتونید روی لینک بالا بزنید و ویدئو روش برنامه ریزی کنکور انسانی رو مشاهده کنین.

فقط کافیه عبارت “شرایط مشاوره با گروه رابین” را داخل گوگل سرچ کنید.

دسته بندی های این مقاله:

برنامه ریزی کنکور

برچسب های این مقاله:

کنکور|کنکور انسانی

وحید باقری هستم، رتبه 751 کنکور سراسری سال 95 و مدیر وب سایت گروه مشاوره ای رابین. از سال 95 تمرکزم بر روی مباحث مشاوره ای و اصول موفقیت در کنکور بوده. تا اینکه در سال 98 پس از کسب تجربه و دانش ارزشمند تصمیم گرفتم ثمره اون رو با دیگران به اشتراک بذارم.

به یادگیری ادامه دهید…

۳۰ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام من می خواستم بگم برنامه ریزی هفته ی خوبه یا روزانه
    مثلا این هفته پایه دهم
    هفته بعد پایه یازدهم
    یا امروز پایه دهم
    فردا پایه یازدهم

    پاسخ
    • سلام وقت بخیر
      کاملا بستگی به برنامه ریزی بلند مدت شما داره
      اگر قرار هست مثلا داخل تابستان مباحث دهم و یازدهم رو پیش ببرید
      می بایست داخل برنامه یک هفته تون هر دو مباحث دهم و یازدهم قرار گرفته بشه
      نمونه چینش مباحث برنامه ها داخل ویدئو توضیح داده شده میتونید از اون ایده بگیرید

      پاسخ
      • سلام میشه لطفا راهنماییم کنید مرور ها باید ب چه شکل باشه خیلی تو مرور مباحث مشکل دارم مثلا درس های ک خوندمو نمیدونم چ وقتی مرور کنم مباحث هفته هایه قبلو کی مرور کنم و همین باعث وسواسطالعاتیم میشه باعث میشه باز برم از اول درس بخونم ی راهکار پیشنهاد میدین لطفا

        پاسخ
        • وحید باقری
          ۱۳ آذر ۱۴۰۲ ۰۴:۴۰

          سلام وقت بخیر
          در ویدئو برنامه ریزی کنکور انسانی درباره نحوه برنامه ریزی هفتگی و نحوه برنامه ریزی روزانه و نکات مربوط به اون توضیح داده شد.
          برای مرور کردن مباحث شما می بایست یک برنامه بلند مدت تا کنکور داشته باشید و بدونید در چه بازه زمانی چه مباحثی رو می بایست مرور کنید.
          برای داشتن برنامه بلند مدت یا باید در یک آزمون آزمایشی مثل قلمچی، گزینه دو و … شرکت کنید، یا اینکه از یک مشاور کنکور خوب کمک بگیرید

          پاسخ
  • سلام
    من پایه یازدهم هستم میخواستم بدونم برای کنکور چ برنامه ریزی کنیم ک بتونیم کتاب های پایه دهم رو هم همراه با یازدهم و دوازدهم مطالعه کنیم
    و برای هر پایه کتاب تستی پایه بگیریم یا جامع

    پاسخ
    • وحید باقری
      ۰۷ تیر ۱۴۰۲ ۰۴:۵۳

      سلام وقت بخیر
      کتاب های رشته انسانی داخل ویدئو معرفی شدند
      برای برنامه ریزی در تابستان می بایست کل مباحث یازدهم رو مطالعه کنید
      و در کنارش یا کل دهم رو جمع بندی کنید و یا اینکه ۲۵درصد کتاب های دوازدهم را پیش خوانی کنید.

      پاسخ
    • سلام خسته نباشید بنده برای سال ۱۴۰۳ پشت کنکوری هستم و میخواستم بپرسم الان من بیشتر مطالب دوازدهم رو بلدم لذا تو چند تا درس هم ضعیفم برای بعضی از کتابام مثل تاریخ یا جغرافیا یا هر درس دیگه موندم باید حفظ کنم یا نه چون مفهومی هم میخونم احساس میکنم فراموش شده و روز جمعه رو برای تست و مرور تمامی دروس گذاشتم ن اونقدر هم سنگین که به خودم فشار بیارم

      پاسخ
  • سلام من اگه بخوام از روزی ۶ ساعت مطالعه شروع کنم و به ۹ ساعت برسونم باید تعداد درس هایی که از هر کتاب میخونم رو بیشتر کنم یا تنوع درسی رو در یک روز بالا ببرم؟

    پاسخ
  • ممنون از شما خیلی جامع و کامل بود

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر به نظر شما میشه یک فرد پشت کنکوری اگر از الان شروع کنه فرهنگیان قبول بشه؟

    پاسخ
  • مرور کردن رو چطور انجام بدیم و اینکه چه روزایی مرور کنیم ؟ واسه مرور چقدر تست بزنیم؟

    پاسخ
    • وحید باقری
      ۲۵ دی ۱۴۰۱ ۱۴:۱۷

      برای مرور کردن شما باید یک برنامه ی جامع تر و کلی تر داشته باشید.
      میتونید از برنامه راهبردی آزمون های مختلف استفاده کنید. در برنامه راهبردی آزمون ها ایستگاه های جبرانی در نظر گرفته شده برای مرور کردن مباحث مختلف.
      یا اینکه میتونید از یک مشاور برای برنامه ریزی تون کمک بگیرید

      پاسخ
  • الان که دروس عمومی حذف شده واسه ما پشت کنکوریا،پیشنهاد میکنید از دروس تخصصی روزی چند کتاب رو مطالعه کنیم و تو برنامه روزانه بزاریم؟؟
    اگر یه نمونه برنامه جدید با حذف دروس عمومی بزارید ممنون میشم

    پاسخ
    • وحید باقری
      ۲۲ دی ۱۴۰۱ ۰۷:۲۴

      به همین روندی که داخل ویدئو توضیح داده شده برنامه رو بچینید
      قاعدتا دو درس عمومی در هر روز رو باید حذف کنید
      زمان این دو درس عمومی رو بین مابقی درس های تخصصی پخش کنید.
      بله به زودی ویدئو برنامه ریزی کنکور انسانی آپدیت خواهد شد

      پاسخ
  • ممنون 🙏🏻
    من میخوام از ۴ساعت شروع کنم، بعد یه سوال دیگه درسای مهم مثل فنون هر روز تو برنامه باشه یا یه روز درمیون؟ درسای کم اهمیت مثل تاریخ چطور

    پاسخ
    • وحید باقری
      ۰۹ تیر ۱۴۰۱ ۱۶:۴۷

      خواهش میکنم.
      با توجه به اینکه قصد دارین روزانه ۴ ساعت مطالعه کنین و تعداد درس های رشته انسانی زیاد هستش اگر علوم و فنون رو هر روز توی برنامه تون بذارین زمان زیادی برای مابقی درس ها نمیونه.
      چه بسا در طی یک هفته نرسین یسری درس ها رو حتی یک بار مطالعه کنین.

      پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر
        ببخشید میشه بگید روش مطالعتون در هر درس چطور بوده؟
        ممنون

        پاسخ
        • وحید باقری
          ۰۸ مهر ۱۴۰۱ ۱۰:۲۱

          سلام وقت بخیر
          ویدئو روش مطالعه دروس تجربی روی سایت هستش
          ولی روش مطالعه دروس انسانی ویدئو هاش درحال ضبط هستش

          پاسخ
        • سلام خسته نباشید من می‌خوام از امروز شروع کنم و تا الان وقتمو از دست دادم به نظرتون چطوری و از کجا شروع کنم؟

          پاسخ
          • وحید باقری
            ۱۴ مهر ۱۴۰۱ ۱۳:۵۴

            سلام وقت بخیر
            در درجه اول اول کتاب کمک درسی تهیه نکردید اونا رو تهیه کنید.
            در قدم دوم باید برنامه ریزی کنید، اگر خودتون با روند برنامه ریزی اصولی آشنایی دارید حتما خودتون این کار رو انجام بدید.
            اگر هم نه سعی کنید از یک مشاور با تجربه کمک بگیرید

      • درمورد مرور هم توضیح بدید
        واسه مرور کردن درسا چیکار کنیم ؟
        جمعه ها مرور کنیم یا هر روز ؟؟

        پاسخ
        • وحید باقری
          ۲۵ دی ۱۴۰۱ ۱۴:۱۷

          برای مرور کردن شما باید یک برنامه ی جامع تر و کلی تر داشته باشید.
          میتونید از برنامه راهبردی آزمون های مختلف استفاده کنید. در برنامه راهبردی آزمون ها ایستگاه های جبرانی در نظر گرفته شده برای مرور کردن مباحث مختلف.
          یا اینکه میتونید از یک مشاور برای برنامه ریزی تون کمک بگیرید

          پاسخ
  • برای مطالعه روز ۴ساعت، درسهارو تو برنامه،کم قرار بدیم(مثلا ۳تا درس)، یا همون ۵ درس(دو عمومی سه تخصصی) رو قرار بدیم ولی ساعت مطالعه‌هاشون رو کم کنیم؟
    مثلا فنون ۴۰m، عربی۳۰mو…تا پنج درس

    پاسخ
    • وحید باقری
      ۰۹ تیر ۱۴۰۱ ۰۹:۳۲

      سلام وقت بخیر
      روزهایی که زمانی کمی برای مطالعه دارین
      از تعداد درس ها کم کنین
      به هیچ وجه از ساعت مطالعه هر درس کم نکنین! چون باعث میشه مطلب مورد نظر رو شما به خوبی یاد نگیرین و همون زمان کمی هم که میذارین کاملا بی ثمر باشه.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

تلفن همراه *